پاسخ روحانی به قالیباف: ۳۰۰ میلیارد دلار ضرر زدید
گروه خبر: حسن روحانی، رئیسدولتهای یازدهم و دوازدهم چهارشنبه گذشته با جمعی از وزیران و معاونان رئیسجمهور در دولتهای یازدهم و دوازدهم دیدار کرد. او در این جلسه به برخی اظهارات قالیباف درباره دولتش پاسخ داد.
یکی از مباحث مطرحشده در این دیدار مربوط به مصوبه هستهای مجلس یازدهم موسوم به «قانون اقدام راهبردی» بود. روحانی در اینباره تاکید کرد که این قانون تاکنون ۳۰۰ میلیارد دلار به کشور ضرر زده است.
او با تاکید بر اینکه «ما باید به مردم بگوییم عدهای هستند هم شعارشان و هم عملشان ادامه همین ۳ سال خواهد بود، گفت: «مردم! ادامه همین ۳ سال را میخواهید؟ همین ۴۰ درصد تورم و فلاکت ۵۴ درصد را میخواهید؟ همین که در هیچ مذاکره خارجی موفق نباشیم را میخواهید؟ میخواهید تحریم باقی بماند؟»
ضرر ۳۰۰ میلیارد دلاری قانون راهبردی مجلس
روحانی ادامه داد:«آنهایی که نگذاشتند تحریم حل شود به صحنه آمدند. عجیب است. چرا تحریم حل نشد؟ چرا مسئله برجام تمام نشد؟ قانون راهبردی مجلس بدترین قانون در تاریخ جمهوری اسلامی ایران است. ما از این قانون بدتر نداشتیم. قانونی که فقط توطئه بود برای اینکه دولت دوازدهم ناموفق شود. برای اینکه مردم نفس نکشند. معلوم است. من میدانم چه کسی طراحی کرده، چه کسی نوشته، کجا نشستند. آدمهایش را میدانم چه کسانی نوشتند. در چه اتاقی نشستند. همه را من میدانم. خب خیانت شد به مردم. چرا ۳۰۰ میلیارد دلار در این سه سال به مردم صدمه زدند؟ سالی ۱۰۰ میلیارد دلار، مستقیم و غیرمستقیم، از فروش نفت و پتروشیمی و تخفیفهایی که به دیگران میدهند، به مردم صدمه زدند. چرا نگذاشتید حل شود؟»
او با تاکید بر اینکه مسئله برجام در اسفند ۹۹ یا نه در فروردین ۱۴۰۰ حل میشد، گفت:«دکتر ظریف طرحی به شورای عالی امنیت ملی آورد، زمانبندی کرده بود. تقریباً اواخر فروردین ۱۴۰۰ توافق نهایی میشد. همه زمانبندیها را آورده بود. در شورای عالی امنیت ملی با اکثریت قاطع آرا تصویب شد. فقط یک نفر مخالف بود. ولی خب نشد ما اجرا کنیم. بیشترین عامل همین قانون بود که جلوی ما را گرفته بود. طبق این قانون هیچوقت برجام درست نمیشود. این سه سال که کاری نشد، برجام سال آینده زمانش تمام میشود. اگر صد سال دیگر باشد باز هم با این قانون حلشدنی نیست. قانونی است برای اینکه جلوی ما را بگیرند.»
مقایسه دولتهای یازدهم و سیزدهم
او در بخش دیگری از سخنانش به مقایسه کارنامه ۳۲ماهه دولت سیزدهم با دولت یازدهم در حوزه اقتصادی پرداخت و گفت: «هیچوقت در تاریخ ایران بعد از جنگ جهانی دوم سه سال متوالی تورم ۴۰ درصدی نداشتیم. در این ۳ سال تورم بالای ۴۰ درصد بود. شاخص فلاکت در این ۳ سال، در تاریخ قبل و بعد از انقلاب بینظیر بود. شاخص فلاکت در سال ۱۴۰۱، ۵۴ درصد بود. در ابتدای سال ۹۲ شاخص فلاکت ۴۲ درصد بود که در سال ۹۵ به ۱۹ درصد و سال ۹۶ به ۲۰ درصد رساندیم.»
رئیس دولت یازدهم با تاکید براینکه ما اولین دولت پس از انقلاب بودیم که دو سال و نیم متوالی تورم تکرقمی داشتیم، اضافه کرد: «رشد اقتصادی سال ۹۱ منهای 8/5 درصد بود. سال قبل از آن هم منفی بود. در ۴ سال اول رشد اقتصادی بهطور متوسط 4/6 درصد بود. در سال ۱۳۹۵ با 14/2 درصد، اولین رشد اقتصادی دنیا را داشتیم. در ۳۲ ماه دولت یازدهم نرخ دلار حدود ۹ درصد افزایش پیدا کرد. درحالیکه در ۳۲ ماه اخیر نرخ دلار ۱۵۲ درصد افزایش پیدا کرده است. در ۳۲ ماه نخست دولت یازدهم قیمت سکه ۱۱ درصد کاهش پیدا کرد، درحالیکه در ۳۲ ماه اخیر قیمت سکه حدود ۳۰۰ درصد افزایش یافته است. از ۱۱ میلیون تومان در آخر دولت دوازدهم به بالای ۴۰ میلیون تومان رسیده است.»