| کد مطلب: ۲۵۲۸۴

با اعلام عدم حضور مایک پمپئو و نیکی هلی در دولت جدید

ترامپ یاران قدیم را کنار گذاشت

دونالد ترامپ اعلام کرد که از نیکی هیلی سفیر پیشین دولت اول او در سازمان ملل و مایک پمپئو، وزیر خارجه پیشین خود، برای حضور در دولت جدید آمریکا دعوت نخواهد کرد.

ترامپ یاران قدیم را کنار گذاشت

دونالد ترامپ اعلام کرد که از نیکی هیلی سفیر پیشین دولت اول او در سازمان ملل و مایک پمپئو، وزیر خارجه پیشین خود، برای حضور در دولت جدید آمریکا دعوت نخواهد کرد. نیکی هیلی در انتخابات گذشته در مقابل ترامپ کمپین‌ ریاست‌جمهوری ناموفقی برگزار کرد. پمپئو هم از سوی بسیاری از اعضای اصلی حلقه صفر ترامپ به دلیل مواضع نئوکان و ستیزه‌جویانه‌اش مورد انتقاد بود.

ترامپ در پستی در شبکه اجتماعی خودش نوشت: «من بسیار از همکاری با آنها در گذشته لذت بردم و از خدمات‌شان به کشورمان قدردانی می‌کنم. اما از آنها برای حضور در دولت دعوت نخواهم کرد.» نیکی هیلی در پاسخ به ترامپ در پیامی نوشت: «من به همکاری با رئیس‌جمهور ترامپ برای دفاع از آمریکا در سازمان ملل افتخار می‌کردم. برای او و همه کسایی که خدمت می‌کنند، آرزوی موفقیت بزرگ در پیشبرد کشور به سوی آمریکای قوی‌تر و امن‌تر در چهار سال آینده دارم.» از سوی دیگر چند تن از حامیان ترامپ، پمپئو را متهم کرده‌اند که وی در طول رقابت‌های انتخاباتی ریاست‌جمهوری در سال جاری آن‌طور که باید و قاطعانه از رئیس‌جمهور سابق آمریکا حمایت نکرده است.

«مایک پمپئو» وزیر خارجه‌ی سابق آمریکا و مدیر سابق سی‌آی‌ای یکی از ایران‌ستیزترین سیاستمداران آمریکاست. پمپئو پس از خروج زودهنگام از دولت آمریکا با تک‌دوره‌ای شدن ریاست‌جمهوری ترامپ، اقدام به انتشار کتابی تحت عنوان «هرگز کوتاه نیا: جنگیدن برای آمریکایی که عاشقش هستم» کرد که به تجربیاتش در دوران خدمت در دولت آمریکا پرداخته است.

او در این کتاب به صراحت نوشته است که در طول دوران وزارتش، دو بار به ترامپ پیشنهاد کرده که به ایران حمله کند. نیکی هیلی نیز در دوران مبارزات مقدماتی انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا گفته بود:«ایران حامی حماس، حزب‌الله و سایر گروه‌‌های شبه‌نظامی در خاورمیانه است و اگر حمایت ایران نباشد، حماس و حزب‌الله و حوثی‌‌ها نبودند و نیروهای مقاومت عراق و سوریه نیز نیروهای آمریکایی را هدف قرار نمی‌دادند.» نیکی هیلی سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل در مناظره مقدماتی جمهوری‌خواهان در میامی فلوریدا مدعی شد که «پکن و مسکو، تهران را تامین مالی می‌کنند.

چین با خرید نفت از ایران و روسیه با خرید پهپاد از این کشور در حال حمایت مالی از جمهوری اسلامی هستند.  هیلی با پیش کشیدن موضوع آزادسازی منابع بلوکه‌شده ایران، ضمن انتقاد از دولت جو بایدن، مدعی شد باید با ایران از موضع قدرت وارد شد ولی دولت بایدن درصدد بازگشت به توافق هسته‌ای است. واشنگتن به تل‌آویو نیاز دارد و نباید به آن امر و نهی کند، بلکه باید از اسرائیل برای نابود کردن حماس حمایت کند.»

مایک پمپئو پس از پیروزی بایدن در انتخابات ریاست‌جمهوری و به خصوص در جریان اعتراضات ایران در سال 1401 با حضور در محافل اپوزیسیون، با انتقاد از سیاست دولت بایدن درباره ایران خواستار بازگشت فشار حداکثری و اعمال شدیدتر تحریم‌های نفتی بر ایران شد. پمپئو بارها در گردهمایی سازمان مجاهدین حضور یافته است و سخنان ضدایرانی مطرح کرده است.

گفته می‌شود که او یکی از معدود مقامات ارشد آمریکایی بود که با عملیات ارتش آمریکا برای ترور سردار قاسم سلیمانی در عراق موافق بوده و بر انجام این عملیات تاکید داشت. مایک‌پمپئو عضو جنبش تی‌پارتی در حزب جمهوری‌خواه آمریکا است و در سمت راست طیف سیاسی جمهوری‌خواهان قرار می‌گیرد.

به رسمیت شناختن اشغال اسرائیل بر بلندی‌های جولان، پشتیبانی از محمد بن‌سلمان پس از قتل جمال خاشقجی، اخراج بازرس وزارت امور خارجه، خروج از توافق هسته‌ای با ایران، فشار بر رئیس‌جمهور اوکراین، ولودیمیر زلنسکی برای ارائه مدارک علیه جو بایدن از اقدامات پمپئو در حمایت از ترامپ است و از مبتکران طرح نامه سرگشاده در سال ۲۰۱۵ (میلادی) درباره ضرورت لغو توافق هسته‌ای بود که ۱۹۰ ژنرال و افسر ارشد پیشین و آن هنگام آمریکا، آن را امضاء کردند. 

دیدگاه

ویژه دیپلماسی
پربازدیدترین