| کد مطلب: ۲۶۸۵۱
رسانه اسرائیلی: توافق با حماس پس از توافق با حزب‌الله امکان‌پذیر است

رسانه اسرائیلی: توافق با حماس پس از توافق با حزب‌الله امکان‌پذیر است

رسانه‌های عبری گزارش دادند که رژیم صهیونیستی امکان مذاکره با جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) را تنها پس از دستیابی به توافق با حزب‌الله می‌بیند.

به گزارش هم‌میهن آنلاین و به نقل از ایسنا، شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی گزارش داد، یکی از اعضای تیم مذاکره‌کننده خانواده اسرای صهیونیست نزد حماس طی نشستی تصریح کرد که مذاکرات در خصوص اسرای اسرائیلی پس از انتصاب یسرائیل کاتس به عنوان وزیر جنگ کاهش یافته است.

بر اساس این گزارش، خانواده‌های اسرای صهیونیست درباره ادعای کاتس به خبرنگاران درباره پیشرفت در مذاکرات سوال پرسیدند. مذاکره‌کننده اسرا در پاسخ به سوال‌ها گفت که ادعای کاتس نادرست است و موضع حماس در مورد پایان دادن به جنگ تغییر نکرده است.

این مذاکره‌کننده همچنین تصریح کرد که همچنان آماده است تا با توافق آتش‌بس که از ماه مه گذشته مورد بحث و رایزنی قرار گرفته است، به صورت مرحله‌ای موافقت کند.

در همین رابطه، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرده که مخالف خاتمه بخشیدن به جنگ در مقابل اسرا است.

شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی نیز گزارش داد که تشکیلات امنیتی این رژیم بر این باور است که دستیابی به توافق با حماس تنها پس از انعقاد توافق آتش‌بس با حزب‌الله میسر خواهد شد.

یکی از مسؤولان به شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی گفت که امید می‌رود توافق با حزب‌الله منجر به حصول پیشرفت در توافق اول یعنی توافق با حماس شود.

پیشتر روزنامه عبری زبان هاآرتص گزارش داد، طی چند ماه گذشته بنیامین نتانیاهو دست‌کم سه بار تلاش‌ها برای دستیابی به توافق تبادل اسیران را ناکام گذاشت.

از سوی دیگر، خلیل الحیه، نائب رئیس جنبش حماس در نوار غزه اعلام کرد: اگر تجاوزات رژیم صهیونیستی متوقف نشود چرا مقاومت و مشخصا حماس باید اسیران اسرائیلی را برگرداند؟

وی افزود: تماس‌هایی در حال حاضر با بعضی از کشورها و میانجیگران برای پیشبرد پرونده مذاکرات در جریان است. ما برای ادامه این تلاش‌ها آماده هستیم.

بر اساس گزارش‌های رسانه‌های عبری، اختلافات اخیری که مانع توافق آتش‌بس در لبنان شد به دلیل پافشاری تل‌آویو بر دور کردن فرانسه از این توافق و از کمیته بین‌المللی است که نظارت بر اجرای آن را بر عهده خواهد داشت. مخالفت تل‌آویو به بهانه اینکه پاریس سیاست خصمانه‌ای در قبال آن دارد در اشاره به تنشی است که از سپتامبر بین آن‌ها به وجود آمده است.

ماکرون خواهان توقف ارسال سلاح برای رژیم صهیونیستی شده بود و اقدامات تل‌آویو در غزه را کشتار دانست. دولت فرانسه ۲ بار مانع مشارکت شرکت‌های نظامی اسرائیلی در ۲ نمایشگاه شده بود.

بر اساس پیش‌بینی‌های دیپلمات‌های غربی، آتش‌بس به مدت ۶۰ روز قبل از اتخاذ تصمیم درباره ادامه آن اجرا خواهد شد و سوال درباره این است که بعد از پایان این مدت و ورود به مرحله آتش‌بس کامل چه اتفاقی خواهد افتاد.

«آموس هوکشتاین» نماینده آمریکا در امور لبنان اخیرا در راستای تلاش برای پیشبرد توافق آتش‌بس بین 2 طرف به بیروت و تل‌آویو سفر کرد.

ارتش رژیم صهیونیستی عملیات نظامی خود را علیه حزب‌الله لبنان در ۲۳ سپتامبر تشدید کرد و نیروهایش یک هفته بعد عملیات زمینی در جنوب لبنان را آغاز کردند اما با مقاومت شدید نیروهای حزب‌الله مواجه شدند. جنگنده‌های رژیم صهیونیستی همچنان به حملات خود به ضاحیه جنوبی بیروت و جنوب لبنان ادامه می‌دهند.

حزب‌الله لبنان نیز با حملات موشکی و پهپادی گسترده به شمال و مرکز اراضی اشغالی به تجاوزات صهیونیست‌ها پاسخ می‌دهد.

 

دیدگاه

ویژه بین‌الملل
یادداشت
آخرین اخبار