در نشست خبری سخنگوی دستگاه قضا مطرح شد:
دادگاه علنی برای فرزندان مصدق
روز گذشته نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه برگزار شد. در این نشست جهانگیر در پاسخ به سوال هممیهن از اعلام وضعیت پرونده مهدی افشارنیک، خبرنگار بازداشتی به دلیل ممنوعیتهای قانونی استنکاف کرد. او همچنین به سوالاتی درباره دادگاه رسیدگی به فرزندان معاون اول سابق قوه قضائیه، روغنهای آلوده و پرونده بیماران پروانهای پاسخ داد.
اتهامات افشارنیک امنیتی است
اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری روز گذشته خود در پاسخ به سوال خبرنگار قضایی هممیهن درباره آخرین وضعیت پرونده «مهدی افشارنیک» اعلام کرد که اتهامات او، هیچ ارتباطی با وظایف خبرنگاری در حیطه اطلاعسانی و شغلیاش نداشته است.
جهانگیر با تاکید براینکه اتهامات مطرحشده علیه افشارنیک، امنیتی است از پرداختن به جزئیات پرونده او به دلیل ممنوعیتهای قانونی سرباز زد و گفت:«در زمان لازم، اطلاعات لازم درباره پرونده نامبرده اعلام میشود.»
رسیدگی علنی به پرونده فرزندان معاون اول قوه قضائیه
در نشست خبری دیروز سخنگوی قوه قضائیه یکی از مهمترین موضوعات مطروحه به چرایی غیرعلنی بودن دادگاه رسیدگی به پرونده فرزندان محمد مصدق، معاون اول سابق قوه قضائیه، اختصاص داشت.
جهانگیر در پاسخ به این سوال عنوان کرد:«بیشک مسئله مبارزه با فساد در هر بُعدی حتی اگر به فرزندان مسئولان کشور برگردد، جزو افتخارات قوه قضائیه است که پیشتاز است و نشان میدهد در مبارزه با فساد خط قرمزی وجود ندارد و بدون ملاحظهکاری اقدام و اعلام میکند.
این دادگاه به صورت غیرعلنی نیست بلکه به صورت علنی است و افراد میتوانند آزادانه در دادگاه شرکت کنند و از آن مطلع شوند. از طرفی در خصوص انتشار محتویاتی که در دادگاه هست؛ چه این دادگاه و چه دادگاههای دیگر، با محدودیت و ممنوعیت قانونی روبهرو هستیم زیرا پرونده در حال رسیدگی است و اطلاعرسانی با شرایطی است و دادگاه اگر مصلحت بداند مطالب آن را منتشر میکند.»
آخرین وضعیت پرونده مسمومیت با الکل در شیراز
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره «رسیدگی به پرونده باغی که پزشکان شیرازی در آن به دلیل مشروبات الکلی مسموم شدند» گفت: پرونده این موضوع در دادسرای شیراز مطرح شده و سه نفر از متهمان به اتهام مشارکت در قتل به نحو تسبیب و خرید و فروش مشروبات الکلی و شرب خمر بازداشت شدند. در آن مهمانی ۲۴ نفر حضور داشتند که شش نفر دچار مسمومیت شدند و یک نفر فوت شده است و صاحب این باغ که تهیهکننده مشروبات بوده، بازداشت شده و در رابطه با پرونده سایر افراد مرتبط با این پرونده احضار شدند و محل پلمب شده و تحقیقات در حال انجام است.»
او اضافه کرد:«دستگاه قضایی نشان داده است، درباره این مسائل احکام مورد نظر و قاطع خود را در گذشته نیز به اجرا گذاشته است. یک مورد مشابه نیز در استان البرز رخ داده بود که با تاکیدهایی که رئیس قوه قضائیه در این باره داشت،چهار نفر حکم اعدام از باب افسادفیالارض گرفتند و حبسهای طویلالمدت برای عاملان فروش و مرتکبان فروش و توزیع این اقلام که منجر به آسیب و فوت دیگران شده بود، صادر شد.»
سخنگوی عدلیه همچنین درباره ورود قوه قضائیه به ادعای فردی درباره ترخیص ۴۷ هزار تن روغنهای آلوده اظهار کرد:«ریاست قوه قضائیه به این موضوع ورود کردند و به دادستانها دستور دادند که اجازه ترخیص هیچ محصول فاقد استانداردهای لازم چه روغن و چه کالاهای دیگر داده نشود. روغنهای ترخیصشده از حداقل استانداردهای لازم برخوردار بود؛ همچنین در خصوص روغنهای مطرحشده و براساس آخرین گزارش، در رابطه با این روغنها تصمیمگیری نشده و اکنون در انبار نگهداری میشود و بهزودی تعیینتکلیف خواهد شد.»
او همچنین در پاسخ به پرسشی درباره آخرین وضعیت پرونده کوروش کمپانی، گفت: «تاکنون پنج هزار و ۳۰۰ شکایت علیه این شرکت و مالکان در دستگاه قضایی مطرح شده و پرونده در حال رسیدگی است. شناسایی اموال متهم در داخل و خارج از کشور در دستور کار قرار دارد و ضابطان با تلاش و پیگیری درصدد هستند تا اموال مردم را بازگردانند و جبران خسارت صورت گیرد. نکته قابل توجه این است که با دستور ریاست قوه قضائیه از همه ظرفیتهای قانونی برای استرداد اموال تا قبل از مرحله رسیدگی به پرونده استفاده میشود تا زمینه برگشت وجوه مردم فراهم شود.»
تغییر جدیدی در پرونده توماج صالحی رخ نداده
جهانگیر در پاسخ به پرسشی درباره پرونده توماج صالحی و همچنین تغییرات حکم بابک زنجانی و افراد دیگر این پرونده از جمله زیبا حالتمنفرد موسوم به جعبه سیاه بابک زنجانی گفت: طبق ماده ۱۱۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات بابک زنجانی تبدیل شده است. در مورد سایر محکومین تاکنون اقدام جدیدی رخ نداده است و اگر اقدام جدیدی صورت گیرد اطلاعرسانی لازم انجام میشود.»
او درباره پیگیری پرونده بیماران پروانهای هم اظهار کرد: «تحریمهای ظالمانه آمریکا به دلیل استفاده ابزاری از دارو بیماران صعبالعلاج را با مشکل مواجه میکند که با گرفتاری شدید و از دست دادن جانشان مواجه میشوند. دادگاه حقوقی شکایت بیماران تالاسمی و بیماران پروانهای برگزار شده است و ستاد حقوق بشر قوه قضائیه تلاش میکند از طریق طرح موضوع در مجامع بینالمللی برای احقاق حق بیماران تلاش کند که نتایج آن به محض وصول اطلاعرسانی خواهد شد.»
جهانگیر تاکید کرد: «آمریکا با استفاده ابزاری از دارو و تجهیزات خاص بیماران، بهصورت مزورانه کودکان، جوانان، زنان و مبتلایان به بیماریهای خاص را با رنج بیشتری روبهرو کرده و آنان را از دسترسی به دارو که حق طبیعی آنهاست محروم کرده است. دستگاه قضایی بهعنوان وظیفه حاکمیتی و ذاتی خود در جهت احقاق حقوق بیماران هم در داخل و هم در داخل از کشور در حال انجام اقداماتی است.»
عکس: میزان