علی ورامینی

علی ورامینی

دبیر گروه فرهنگ

مقالات
  • پاییز، زمستان و دوباره زمستان...

    پاییز، زمستان و دوباره زمستان...

    خیال هر دردی از خود درد دردناکتر است. چه وقت‌ها که از خوف غم در عین غم افتادیم و در پی هستی به عدم فرو رفتیم. این قول درباره هر رنج و دردی صادق باشد، در نسبت با مرگ عزیز چنین نیست. مرگ عزیز کمرشکن‌تر از خیالش است.

  • اینجا ته ایران است

    اینجا ته ایران است

    ساعت‌های موبایل نیم ساعت جلو رفت؛ به وقت دُبی، به محض رسیدن به جزیره ابوموسی، آخر ایران. این اولین مواجهه ما با جزیره‌ای بود که پیش از این برایم مرموز و ناشناخته بود و البته تا انتهای اقامت هم ناشناخته ماند.

  • جاده بد را خوب برانیم/درباره پویشی که در آستانه نوروز راه افتاده است

    جاده بد را خوب برانیم/درباره پویشی که در آستانه نوروز راه افتاده است

    یادم به دوستی افتاد که در اتوبوس ناایمنی در جاده‌ای بد و با راننده‌ای ناشی از تصادفی جان سالم به در برد که چند عزیز در آن متاسفانه از بین رفتند. او تنها کاری که در آن وضعیت همه‌چیزخراب از دستش بر می‌آمد بستن کمربند بود و همان او را نجات داد. بله، ماشین بد و جاده بد را می‌توان خوب رانندگی کرد.

  • این صبر تا به کی؟ درباره انتظار دولتمردان از شهروندان

    این صبر تا به کی؟ درباره انتظار دولتمردان از شهروندان

    آدمی به چیزی می‌تواند صبر داشته باشد که امیدی به بهبود آن داشته باشد. ‌ای‌کاش رئیس‌جمهور هم روزی به جای «باید چنین شود و چنان» بیاید بگوید که از این وضعیت همیشه در اضطراب بالاخره با چه روزی و با چه راهکاری بیرون خواهیم رفت؟

  • مسئله زبان است نه زن

    مسئله زبان است نه زن

    ویدئوی منتشرشده از خانم مدیر شرکتی خارجی، یکی از مسائل و در واقع معضلات کسب‌‌وکارهای جدید را به سطح عموم آورده است.معضل زبان رایج‌شده میان اجتماع استارتاپی و بازاریان نو، که نه فارسی است و نه انگلیسی. چیزی شبیه چت کردن نوجوانان با هم‌دیگر.

  • پدری که پدر نیست/اکتای براهنی از «پیرپسر» و  سینمای روشنفکری می‌‏گوید

    پدری که پدر نیست/اکتای براهنی از «پیرپسر» و سینمای روشنفکری می‌‏گوید

    من قصد داشتم فیگورهای تاریخ معاصر را با یکدیگر روبه‌‏رو کنم و به تصویر بکشم. اگر امروز به روشنفکران عرصه‏‌های گوناگون نگاه کنید، می‌‏بینید که برخی به هم‏‌صنفان خود انتقاد می‏‌کنند. این جریان انتقاد و بحث آزاد، انواع و اقسام سطوح و دسته‌‏های روشنفکری را به وجود آورده است

  • همه چیز سیاسی است جشنواره فجر سیاست‌زده

    همه چیز سیاسی است جشنواره فجر سیاست‌زده

    جشنواره فجر امسال گویی ویترینی بود از وضع و حال دولت فعلی؛ مردد، بدون شجاعت، تحت فشار و میراث‌دار فجایع پیشین؛ میراثی که جسارت و انگیزه‌ای هم برای رهایی از آن نیست.

  • بازگشت به سینما / پیر پسر اکتای براهنی دعوتی است به فیلمسازی استاندارد

    بازگشت به سینما / پیر پسر اکتای براهنی دعوتی است به فیلمسازی استاندارد

    «پیر پسر» اکتای براهنی یک دفاع تمام‌قد از سینمای ایران و مهمتر از آن سینمای روشنفکری ایران است. سیل تعریف و حتی ذوق‌زدگی از فیلم براهنی میان طیف‌های مختلف فکری، گواه این است که می‌توان با مدیوم سینما کار روشنفکری کرد و چنان قوی کار کرد که حتی دشمنان کمربسته این سینما هم چاره‌ای جز تحسین کردن، - لااقل تحسین فرم فیلم - نداشته باشند.

  • بدبختی تنها نمی‌‏آید

    بدبختی تنها نمی‌‏آید

    «رها» ملودارم اجتماعی‌ای نیست که بتوان آن را کنار گذاشت. می‌شود دید و درباره‌اش صحبت کرد. رها از آوار بهمن بدبختی بر سر خانواده‌ای می‌گوید که با فقر شروع شد و به فروپاشی ختم شد، که به قول مارکز؛ «بدبختی تنها نمی‌آید.»

  • دربارۀ آنچه نمی‌توان گفت...

    دربارۀ آنچه نمی‌توان گفت...

    برای ترسیم پرتره سینمایی فروغ فرخزاد، آوانگاردترین زن معاصر ما، دو چیز نیاز است؛ یکی بستری که بتوان از او گفت، دیگری کسی که فروغ و سینما را بلد باشد. انبان جهانگیر کوثری از هر دو خالی است.