| کد مطلب: ۲۷۲۵۳
پولتیکو: دست ترامپ رای پایان جنگ در اوکراین و خاورمیانه خالی است

پولتیکو: دست ترامپ رای پایان جنگ در اوکراین و خاورمیانه خالی است

تارنمای «پولیتیکو» در تحلیلی شرایط کنونی جهان را بسیار پرآشوب‌تر از دوره نخست ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ» توصیف و تاکید کرد که ترامپ اهرم‌های فشار لازم را برای محقق‌کردن وعده‌های انتخاباتی خود در مورد ایران، روسیه، چین و کره‌شمالی ندارد.

به گزارش هم‌میهن آنلاین و به نقل از ایرنا، این رسانه آمریکایی با مطرح کردن این ادعا که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده، «مشتاق صلح با بقیه جهان» است نوشت: برخی از مقاماتی که او را می‌شناسند می‌گویند ترامپ آشوب‌گر در داخل آمریکا با «هنر معامله» به دنبال بستن قرارداد با دشمنان ایالات متحده در سراسر جهان بوده و می خواهد با دشمنان آمریکا مذاکره کند.

پولیتیکو به بررسی مشکل اساسی این طرح پرداخته و ضمن یادآوری شکست ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری برای دستیابی به توافقات موفق با چین، ایران و کره شمالی تاکید کرد: طی چهار سالی که ترامپ کاخ سفید را ترک کرده است، جهان به سمت جنگ حرکت کرده و این، محیط بین‌المللی دوران دوم ریاست جمهوری وی را بسیار خشن‌تر از دوره نخست می کند.

این تحلیل به بررسی برخی از تحولات بین المللی پرداخت که شرایط را برای عملی شدن وعده های انتخاباتی ترامپ بسیار سخت و حتی غیر ممکن می کند.

در ادامه این مطلب آمده است: در حال حاضر روسیه، ایران، چین و کره شمالی در موقعیت برتری نسبت به چهارسال پیش قرار دارند و اسرائیل هم با اصرار برای تداوم جنگ در غزه و تاکید بر الحاق کرانه باختری نشان داده، چندان که به نظر می رسید تمایلی به همسوئی با ترامپ ندارد.

بنابر این تحلیل، علاوه بر تمایل ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، به حملات موشکی و پاسخ نظامی سخت در مقابل مجوز دولت کنونی آمریکا برای استفاده از موشک های دوربرد توسط اوکراین، افراد زیادی در حزب جمهوری خواه از جمله مارکو روبیو، وزیر پیشنهادی برای وزارت خارجه دولت آتی، حامی اوکراین هستند. این در حالی است که در صورت عدم همراهی آن ها با رویکرد رییس جمهوری منتخب برای توقف جنگ در اوکراین، ترامپ نیز مایل نخواهد بود که دولت جدید خود را با تسلیم بخشی از اوکراین به پوتین با نمایشی از ضعف آغاز کند. این وعده ترامپ مبنی بر پایان جنگ در اوکراین «در ۲۴ ساعت» را ناکام می گذارد.

پولیتیکو در ادامه موانع ترامپ در اجرای وعده انتخاباتی دیگر خود مبنی بر «وادار کردن ایران به تسلیم شدن برنامه تسلیحات هسته‌ای خود» را بررسی کرده و نوشت: مشکل ترامپ این است که تهران به تازگی انگیزه هسته ای شدن پیدا کرده و این کشور اکنون نسبت به سال ۲۰۱۸، زمانی که ترامپ از توافق هسته ای (برجام) خارج شد، به سلاح هسته ای بسیار نزدیکتر شده است.

بنابر این تحلیل، ترامپ دیگر نمی تواند روی هر نوع توافق خلع سلاح با کره شمالی حساب باز کند، چرا که همسویی نظامی جدید کره شمالی با روسیه باعث شده پیونگ یانگ کمتر به کمک ایالات متحده وابسته باشد. توافق دفاعی متقابل بین روسیه و کره شمالی، به این معنی است که کره شمالی در حال دریافت کمک های غذایی، پول و نفت و احتمالاً فن آوری نظامی از روسیه است، منابعی که پیش از این فقط از طریق توافق با واشنگتن می توانست فراهم کند.

در ادامه این مطلب آمده است: ترامپ برای وادار کردن چین به تعاملات عادلانه در تجارت و کنار گذاشتن تهدیداتش علیه تایوان راه بسیار دشواری در پیش دارد. ترامپ همچنین مجبور خواهد بود با این واقعیت روبرو شود که مشارکت ایدئولوژیک عمیقی بین پکن و مسکو بر پایه مخالفت متقابل آنها با هژمونی ایالات متحده صورت گرفته و این کار را برای هرگونه جنگ تجاری با چین سخت می کند.

پولیتیکو در پایان با تاکید بر چشم انداز جهانی که افول هژمونی آمریکا را بسیار نزدیک می بیند تاکید کرد: به نظر می رسد ترامپ اهرم های لازم برای جلوگیری از وقوع «جنگ جهانی سوم»، «توقیف جنگ در خاورمیانه»، «حل مسئله برنامه‌ هسته‌ای ایران» و «خلع سلاح کره شمالی» را ندارد و این ممکن است او را در دومین دوره ریاست جمهوری خود در یک سری مذاکرات یک طرفه درگیر کند که از آن ها بار دیگر با دستان خالی کنار می رود.

 

دیدگاه

ویژه بین‌الملل
پربازدیدترین
آخرین اخبار