| کد مطلب: ۲۱۷۶۵

عارف در مراسم معارفه سازمان امور اداری و استخدامی:

گاهی به خاطر یک شخص تشکیلات ایجاد می‌کنیم

گاهی به خاطر یک شخص تشکیلات ایجاد می‌کنیم

مراسم تودیع و معارفه رئیس جدید سازمان امور اداری و استخدامی کشور، روز گذشته با حضور معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد و از میثم لطیفی، رئیس پیشین این سازمان تقدیر به عمل آمد.

علاءالدین رفیعی‌زاده در حالی در دولت چهاردهم ریاست سازمان اداری و استخدامی را برعهده گرفت که یک روز قبل از انتصاب او، مسعود پزشکیان در نخستین نشست خبری خود گفته بود برای پست ریاست این سازمان به‌دنبال شخصی هستیم که مفاهیم مدیریت عملکرد نیروی انسانی را بداند. محمدرضا عارف در مراسم تودیع و معارفه رفیعی‌زاده با بیان اینکه دیدگاه من را نسبت به دو سازمان تخصصی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و سازمان امور اداری و استخدامی می‌دانید، گفت: «به اهمیت این دو سازمان در تحقق اهداف برنامه‌های توسعه پی بردم و الان به این دو سازمان می‌گویم شما باید خود را صاحب برنامه بدانید و دستگاه‌های اجرایی را کارگزار خود برای تحقق اهداف بشمارید.»

به گزارش ایرنا، او افزود: «این نگاه تا سال ۸۴ که بودم، در دولت هم جا افتاده بود که فلسفه وجودی این دو سازمان حل مشکل است، ردِ یک تقاضا هنر نیست، قطعاً نمی‌توان به همه تقاضاها جواب مثبت داد، راهکار حل مشکل را مطرح کنیم. قطعاً با توجه به کسری بودجه ایجاب می‌کند که تخصیص‌ها را کاهش دهیم، نمی‌توانیم تخصیص بالای ۹۵ درصد داشته باشیم.باید به ما کمک و اعلام کنید کجا این کاهش‌ها انجام شود؛ بخش اعظم بودجه ما صرف حقوق پرسنل می‌شود و باید راهکار ارائه شود.»

عارف با تاکید بر اینکه در ذات معاونت ریاست‌جمهوری، اختیار نهفته است، عنوان کرد: «این سازمان اداری باید به بحث نظارت به صورت جدی‌تر ورود کند اما این موضوع هنوز در کشور ما جا نیفتاده است. در کشورهای دیگر و در دانشگاه‌های مهم دنیا در کنار استاد، یک استاد دیگر نیز می‌نشیند اما در ایران همه فکر می‌کنند بحث نظارت یعنی مچ‌گیری.»

معاون اول رئیس‌جمهوری با بیان اینکه نیازمند اصلاحات ساختاری هستیم، گفت: «تعدیل نیرو در برنامه هفتم ۱۵ درصد آمده است اما امروز ۲ هزار و پانصد تا ۳ هزار نفر در نهاد ریاست‌جمهوری نیروی مازاد داریم. مازاد نیرو علیه دولت دعوا راه می‌اندازد اما بیشتر می‌صرفد که در یک ماه کار انقلابی کنیم و بگوییم که در هر دستگاهی این تعداد نیروی مازاد داریم و باید به منزل بروند و آخر ماه حقوق‌شان را می‌دهیم. از این به بعد جز براساس ضوابط حتی یک نفر را نپذیرید.»

عارف عنوان کرد: «بهره‌وری برای ما حیثیتی شده، از برنامه سوم بر بهره‌وری تاکید شده است اما باید تعارفات را کنار بگذاریم، گاهی به خاطر یک شخص تشکیلات ایجاد می‌کنیم، گاهی یک فرد بیکار می‌شود و سپس به او حکمی می‌دهیم و نهایتاً شروع به موازی‌کاری می‌کند.»

او افزود: «در بخش شاخص توسعه منابع انسانی امروز در میان ۱۹۲ کشور رتبه ما ۷۸ است، در بخش دولت الکترونیک رتبه ۱۰۱ را داریم و در منطقه‌ای که قرار بود سال آینده رتبه یک باشیم الان در جایگاه هشتم هستیم، دلیلش این است که مرتب خودمان را با گذشته مقایسه می‌کنیم. انقلاب ما فرهنگی بود اما در بخش فساد اداری رتبه کشور ۱۱۴ است. آن هم در فرهنگی که می‌گوییم اگر یک شاهیِ پولمان حرام باشد، کل پول ما فاسد است. آیا این شأن کشور ماست؟»

عارف با تاکید بر ارزیابی کارکنان به صورت جدی و دوره‌ای، گفت: «درباره تربیت مدیران میانی به بالا، ما نسل اولی‌ها غفلت کرده‌ایم و نسل‌های بعدی را تربیت نکرده‌ایم و الان خلأ معناداری داریم. نسل بعدی‌ها می‌گویند نسل قبلی اجازه نفس کشیدن به ما ندادند، راست می‌گویند و حالا هم که می‌خواهیم به آنها کار بدهیم می‌بینیم رزومه‌ای ندارند.»

او افزود: «باید هزار مدیر میانی به بالا تربیت شوند و مستقل از دیدگاه مدیران حاکم باشند و گزینشی انتخاب نشوند. باید نیمی از آنها خانم باشند، وزارت ورزش و جوانان و معاونت زنان ریاست‌جمهوری و بنیاد ملی نخبگان در انتخاب مدیرانی که قرار است تربیت شوند کمک کنند، ایده‌هایی هم برای این منظور داریم. رهبر انقلاب هم تایید و ابلاغ کرده‌اند.»

اخبار مرتبط
دیدگاه
آخرین اخبار
پربازدیدها
وبگردی