آیا اسید اوریک بالا از افسردگی محافظت میکند!؟
مطالعه جدید شگفتانگیزی نشان میدهد سطوح بالای اسید اوریک ممکن است با ۱۵٪ کاهش خطر افسردگی مرتبط باشد!

به قلم دکتر امیرحسین آرام
به گزارش هممیهن آنلاین، در یک مطالعه جدید و جالب که در Medscape منتشر شده، سطوح بسیار بالای اسید اوریک سرم با حدود 15 درصد کاهش خطر افسردگی در بزرگسالان، در مقایسه با سطوح پایین، مرتبط بود!
این مطالعه مقطعی بر اساس دادههای 37,033 شرکتکننده در نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه ایالات متحده (NHANES) از سال 2005 تا 2020 انجام شد.
در این پژوهش، میانگین سطح اسید اوریک سرم در گروه مبتلا به افسردگی به طور قابل توجهی پایینتر از گروه بدون افسردگی بود.
تجزیه و تحلیلها عوامل متعددی مانند جنسیت، سن، نژاد/قومیت، سطح تحصیلات، وضعیت سیگار کشیدن، مصرف الکل، BMI، سطح کراتینین سرم، و وجود بیماریهایی مانند فشار خون بالا، کلسترول بالا و دیابت را در نظر گرفتند.
این یافتهها حتی پس از تعدیل عوامل مخدوشکننده مانند رژیم غذایی، مصرف دارو، فعالیت بدنی، وضعیت ازدواج، سطح درآمد خانواده و سایر متغیرها، همچنان پایدار ماندند.
در نهایت، سطح اسید اوریک یک همبستگی خطی تقریبی منفی با خطر افسردگی نشان داد (بدون شواهد قوی از رابطه غیرخطی) و غلظت بالای 315.20 میکرومول در لیتر یک اثر محافظتی بالقوه در برابر بروز افسردگی داشت.
به گفته پژوهشگران، اسید اوریک که محصول نهایی تجزیه پورینها در بدن است، دارای خواص آنتیاکسیدانی و نورومدولاتوری است و ممکن است از طریق این مکانیسمها، در کاهش خطر اختلالاتی مانند افسردگی نقش ایفا کند.
البته باید توجه داشت که به دلیل ماهیت مقطعی مطالعه، نمیتوان بهطور قطعی در مورد رابطه علّی بین اسید اوریک و افسردگی اظهار نظر کرد.