پهلویها در آرزوی کودتای سوم
قرائن و شواهد نشان میدهد رضا پهلوی و حامیان غربی او تلاشهایی ولو مذبوحانه را پیگیری میکنند تا کودتای سوم پهلویها را شکل دهند

قرائن و شواهد نشان میدهد رضا پهلوی و حامیان غربی او تلاشهایی ولو مذبوحانه را پیگیری میکنند تا کودتای سوم پهلویها را شکل دهند؛ اما تا اینجای کار این تلاشها به سامان نرسیده و تلاشها محکوم به شکست بوده است.اینان نشان دادهاند مهارت خاصی در وابستگی به قدرتهای جهانی دارند و از این موضوعی عاری هم ندارند.
واقعیت این است پهلوی اول زمانی به قدرت رسید که کشور از وضعیت جنگی جنگ جهانی اول مدتی بود که خارج شده بود؛ اما کشور همچنان از عوارض آن جنگ رنج می برد.اکثریت مردم دچار استیصال و در زمینههای مادی و معنوی احساس فقر میکردند. در آن جنگ عثمانی از غرب و انگلیس از جنوب و روسها از شمال وارد خاک ایران شده بودند و به دلیل ضعف حکومت مرکزی احمدشاه قاجار مردم خودجوش از خاک ایران دفاع میکردند که اوج آن نبرد دلیران تنگستان در خطه جنوب بود و منجر به شهادت رئیسعلی دلواری شد.
در چنین شرایطی که کشور در قحطسالی ناشی از جنگ به سر میبرد، انگلیس با کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹ از طریق رضاخان و سید ضیاء طباطبایی و با هدف غایی حفظ ایران برای نفت اکتشافی در منطقه خوزستان کودتایی را مدیریت کرد که محوریت آن با ژنرال ایرون ساید بالاترین مقام جنگی انگلیس در ایران بود.
کودتای دوم مربوط به پهلویها به سال ۱۳۳۲ بر میگردد. در آن سالها پهلوی دوم در مخمصهای گیر افتاده بود. یک طرف انگلیس بود که نمیخواست مدیریت صنعت نفت ایران به عهده ایرانیان گردد و از سوی دیگر، حامیان دلسوز وطن، خواهان خلع ید انگلیس از نفت ایران بودند. سماجت مصدق و حامیان وی در امر ملی شدن نفت سبب شد تا انگلیس و آمریکای پس از جنگ جهانی دوم به این نتیجه برسند که برای الگو نشدن ایران در زمینه استقلالخواهی و خلعید بیگانه در کشورهای نفتی دیگر منطقه کودتایی را شکل دهند کهسرانجام به کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ منجر شد.
و حالا پس از گذشت سالها از آن دو واقعه، قرائن و شواهد از جمله فعالیتهای گسترده سلطنتطلبان با محوریت رضا پهلوی در رسانههای خارجی و همچنین در فضای مجازی بهخصوص اینستاگرام و زمینهسازیهای قبلی در دو شبکه ماهوارهای«منو تو» و «ایران اینترنشنال» و سفرهای اخیر او بهخصوص دیدار وی با بوریس جانسون، نخستوزیر اسبق انگلیس، و حمایتهای گوناگون آمریکا و اسرائیل از پهلوی نشان میدهد پهلویها امیدوار هستند با تضعیف موقعیت ایران د ر اثر جنگ با اسرائیل و آمریکا خود را آلترناتیو نظام نشان دهند.
اما آنچه مسلم است شرایط فعلی ایران بههیچوجه شبیه زمان کودتای ۱۲۹۹و ۱۳۳۲ نیست. چرا که اولا، وضعیت اقتصادی مردم با تمامی مشکلات مثل سالهای بعد از جنگ جهانی اول نیست و دوم اینکه، اختلافات اساسی که منجر به اختلافات رهبران جناح پیروز در قضیه نفت وجود داشت هماکنون میان ایرانیان دیده نمیشود. بهخصوص که حمله ناشیانه دشمن خارجی اسرائیل انسجام ملی بینظیری را در میان ایرانیان شکل داده است. با این وجود، بر تمامی ایرانیان فرض است با هوشیاری و با رصد حوادث پیشآمده مراقب نقشههای شوم دشمن خارجی باشند که دشمن نشان داده میتواند با حیلههای جدید وارد شود.