| کد مطلب: ۳۱۰۳۵

با ارائه تحلیلی از روند مواجهه آمریکا با ایران در ۴۶سال گذشته

رهبری: تحریم ضررهایی به کشور زد اما نتوانست اهداف آنها را محقق کند

مقام معظم رهبری: باید افکارعمومی خود را در قبال تبلیغات دشمن مصونیت دهیم. کینه آمریکایی‌‏ها از انقلاب شتری است و این تفاوت زیادی با کشورهای اروپایی دارد. حوادث منطقه از جمله سوریه نباید موجب کمرنگ شدن مسئله فلسطین شود.

رهبری: تحریم ضررهایی به کشور زد اما نتوانست اهداف آنها را محقق کند

مقام معظم رهبری دیروز در سالروز قیام ۱۹دی ۱۳۵۶ مردم قم، با اشاره به ضرورت درس‌آموزی از قیام ۱۹دی، تلاش «بی‌وقفه، پرحجم و مؤثر» رسانه‌ها و فعالان مجازی برای «پاره کردن پرده توهم اقتدار دشمن و مصونیت‌‌بخشی به افکارعمومی» و «تمرکز کامل مسئولان بر منافع ملت و کشور در هر تصمیم و اقدام اقتصادی و فرهنگی» را «نیازهای جدی امروز» برشمردند و گفتند: «همه باید با امید و تلاش روزافزون، به حرکت ملی به سمت تحقق اهداف اقتصادی و غیراقتصادی ادامه دهیم».

آیت‌الله خامنه‌ای، قیام ۱۹دی مردم قم را حاوی درس‌ها و عبرت‌های مختلف دانستند و گفتند: «مهمترین درس آن روز این است که نشان می‌دهد آمریکا، چه ایرانی را می‌پسندد و آرزو دارد».

رهبری با اشاره به سفر کارتر رئیس‌جمهور وقت آمریکا در دهم دی 1356 به تهران و توصیف ایران پهلوی به «جزیره ثبات»، افزودند: «ایرانِ ۵۶ که کارتر مطلوب آمریکا می‌دانست، از لحاظ سیاست خارجی تابع محض آمریکایی‌ها و تأمین‌کننده منافع آنها، از لحاظ سیاست داخلی شاهد سرکوب شدید همه جریان‌های مخالف و حتی متفاوت با رژیم، از لحاظ اقتصادی دارای درآمد هنگفت فروش نفت اما به‌شدت طبقاتی، از لحاظ علم و فناوری عقب‌‌مانده و از لحاظ فرهنگی کشوری بود که فرهنگ فساد و بی‌حیایی و ابتذال غربی هر روز در آن در حال گسترش بود».

آیت‌الله خامنه‌ای تأکید کردند: «قیام ۱۹دی، ایرانِ مطلوب آمریکایی‌ها را از چنگال آنها بیرون آورد؛ اما آمریکا همچنان در آرزوی آن ایران است که البته همانطور که کارتر این آرزو را به گور برد، دیگر آمریکایی‌ها هم به گور می‌برند». ایشان دومین درس قیام ۱۹دی را «آشکار کردن خطای محاسباتی آمریکا و اثبات ناتوانی آنها در درک واقعیات ایران» دانستند و افزودند: «کسانی که به ظواهر آمریکا دل می‌بندند و عظمت خدا و ملت ایران را از یاد می‌برند، به این نکته توجه کنند که فقط ۹روز پس از تعریف و تمجید کارتر از «جزیره ثبات» آمریکایی‌ها، قیام قمی‌های پیشتاز، نشان داد آمریکا چقدر در فهم مسائل ایران عقب‌مانده و غافل است».

ایشان «پیروزی انقلاب اسلامی از دل مهمترین سنگر استکبار» را به «پرورش موسی(ع) در کاخ فرعون» تشبیه کردند و افزودند: «آمریکایی‌ها خواب ماندند و انقلاب عظیم اسلام از دل قلعه مستحکم منافع آنها جوشید؛ همچنان‌که فرعون نیز غافل بود که موسی در خانه او در حال رشد و پرورش است».

آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به «استمرار خطاهای دستگاه محاسباتی آمریکا در قبال ایران در ۴۶سال گذشته»، افزودند: «کسانی که مرعوب سیاست‌های آمریکا هستند، مرعوب نباشند و به این نقطه‌ضعف اساسی و مستمر رژیم ایالات متحده، توجه کافی کنند».

رهبری در تشریح «برخی سیاست‌های غلط و بی‌نتیجه آمریکا در قبال ملت ایران»، به بحث تحریم اشاره کردند و گفتند: «آنها در تحریم، به زانو درآوردن اقتصادی ایران را هدف گرفتند؛ اما ملت ایران در تحریم، در علم و فناوری بیشترین پیشرفت را کرد و جوانان آماده‌به‌کارش در عرصه‌های مختلف به میدان آمدند. البته تحریم ضررهایی به کشور زد؛ اما نتوانست اهداف آنها را محقق کند که ان‌شاءالله ملت ایران روزی به حساب این ضررها هم خواهد رسید».

حرف دشمن را باور نکنیم

آیت‌الله خامنه‌ای پیروزی انقلاب را «ایجاد تَرَک در دیوار بتنی استکبار و متزلزل شدن حصار غرب» خواندند و افزودند: «درس دیگر قیام ۱۹دی این است که باید افکارعمومی خود را در قبال تبلیغات دشمن مصونیت دهیم».

ایشان هدف «انتشار مقاله‌ای موهن علیه امام خمینی در یکی از روزنامه‌های دی ۱۳۵۶» را «نتیجه توجه و استفاده آمریکایی‌ها و رژیم پهلوی از ابزارهای نرم‌افزاری» دانستند و گفتند: «آنها می‌خواستند ذوالفقار زبانِ امام خمینی را که از کنار مرقد مطهر امیرمومنان(ع) به دل‌های مردم امید و گرما می‌داد، از بین ببرند؛ اما قمی‌ها با هوشیاری و بی‌اعتمادی به تبلیغات آمریکا و پهلوی، آن حرکت را ناکام گذاشتند».

رهبری با اشاره به «افزایش هزاران برابری استفاده آمریکایی‌ها از نرم‌افزار تبلیغ برای تثبیت نتایج استفاده از سخت‌افزارها»، گفتند: «در غزه ده‌ها هزار انسان را قتل‌عام کردند اما نتوانستند مقاومت را با سخت‌افزار از بین ببرند. در لبنان نیز شخصی مانند سیدحسن نصرالله و دیگر فرماندهان را شهید کردند، اما حزب‌الله از بین نرفت و نخواهد رفت».

آیت‌الله خامنه‌ای «کار تبیینی و تبلیغی» را «شاخصی بسیار مهم» خواندند و گفتند: «دشمن با دروغ‌پردازی، فاصله انداختن بین واقعیت با فکر و تصور مردم و روش‌های دیگر، در تلاش برای تأثیرگذاری بر افکارعمومی است و امروز صداوسیما، وزارت ارشاد، همه دستگاه‌های تبلیغاتی-فرهنگی و فعالان فضای مجازی باید پرده توهم اقتدار دشمن را پاره کنند و افکارعمومی را در برابر دروغ‌ها، تهدیدات و تحریف‌های او مصون کنند».

رهبری با اشاره به اینکه «ذات استکبار تغییری با گذشته آن نکرده»، گفتند: «کسی خیال نکند آمریکا و رژیم صهیونیستیِ امروز با آن روز متفاوتند. البته روش‌ها و ابزارهای آنها هزار برابر متنوع‌تر و گسترده‌تر شده است که در مقابل، ما هم باید هزار برابر، هوشیارتر و با دقت‌تر عمل کنیم».

ایشان «ایمن‌سازی افکارعمومی» را ضروری دانستند و افزودند: «کلید قضیه این است که حرف دشمن را باور نکنیم. بدانیم آنچه دشمن در تبلیغات خود برای اثرگذاری بر افکارعمومی مطرح می‌کند، فریبکارانه و دروغ است و بی‌درنگ آن را رد کنیم».

تفاوت رویکرد آمریکا و اروپا در قبال ایران

آیت‌الله خامنه‌ای در بخش دیگری از سخنان‌شان، ایران را «قله‌ای راهبردی در دنیا به دلیل برخورداری از موهبت‌هایی ارزشمند همچون امکانات طبیعی و نیروی انسانی پیشرفته‌تر از متوسط دنیا و قرار داشتن در موقعیت جغرافیایی  خوب و جغرافیای سیاسی حساس» برشمردند و افزودند: «ایران از حدود ۸۰سال قبل به مدت چند دهه متعلق به آمریکا بود؛ اما انقلاب اسلامی کشور را از مشت آمریکا خارج کرد و به همین علت است که تلخکامی آنها از انقلاب، فراموش‌شان نمی‌شود».

ایشان با اشاره به سخنان برخی افراد مبنی بر اینکه «چرا جمهوری اسلامی با وجود ارتباط با کشورهای اروپایی و دایر بودن سفارت آنها در ایران، حاضر به مذاکره و ارتباط با آمریکا نیست»، گفتند: «ایرانِ قبل از انقلاب، تحت تملّک آمریکا بود که انقلاب اسلامی باعث شد آن ثروت عظیم سیاسی و اقتصادی از قبضه آمریکایی‌ها خارج شود؛ بنابراین کینه آنها از انقلاب شتری است و این تفاوت زیادی با کشورهای اروپایی دارد».

رهبری «ناکامی آمریکا در پس گرفتن ایران با وجود هزینه‌های سنگین در ۴۶ سال گذشته» را «علت دیگر کینه آنها از ملت ایران و جمهوری اسلامی» خواندند و افزودند: «آمریکا در این کشور شکست خورده و درصدد جبران آن شکست است؛ بنابراین، هر چه بتواند با مردم ایران دشمنی می‌کند».

آیت‌الله خامنه‌ای «یکی از خواسته‌های استکبار و در رأس آن دولت آمریکا از همه کشورها از جمله از مسئولان جمهوری اسلامی» را «رعایت کردن منافع و ملاحظات آنها در طراحی مسائل گوناگون» خواندند و با تاکید بر اینکه «تن دادن به این توقع بی‌جای آمریکا، تهدید مردمسالاری و جمهوریت در کشور است»، گفتند: «مردم به مسئولان رأی داده‌اند که منافع آنها را محقق کنند، نه منافع آمریکا را؛ بنابراین، تصمیم‌گیران در مسائل اقتصادی مانند تورم، تولید و ارز و مسائل فرهنگی از جمله حجاب، در تصمیمات خود فقط به منافع ملت ایران و جمهوری اسلامی توجه کنند و به‌هیچ‌وجه منافع آمریکا و صهیونیست‌ها را ملاحظه نکنند؛ زیرا آنها از بن دندان با ملت ما و جمهوری اسلامی دشمنند و آرزویشان ویرانی ایران است».

رهبری با ابراز خرسندی از «مواضع صریح، قاطع و شجاعانه رئیس‌جمهور کشورمان علیه رژیم صهیونیستی و پشتیبانی‌های آمریکا از جنایات صهیونیست‌ها»، گفتند: «این مواضع دل مردم را شاد کرد».

آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر «اهمیت زنده نگه داشتن مسئله امید در مقابل فعالیت دشمن برای مأیوس کردن جوانان»، گفتند: «ما باید به هدایت و کمک الهی و به نیروی خدادادی ملت‌ها، امیدوار باشیم و مهمترین هدف همه فعالان حوزه تبلیغات و صاحبان سخن باید زنده کردن امید در دل‌ها و پرهیز از بیان سخنان ناامیدکننده باشد».

ایشان پیام امام بزرگوار از نجف پس از حادثه ۱۹دی و بشارت پیروزی به ملت ایران را «نمونه‌ای از توجه فراوان امام به اهمیت امید»، دانستند و خاطرنشان کردند: «چه کسی آن روز که امام نوید پیروزی نهضت را داد، باور داشت انقلاب پیروز می‌شود و قدرتی بزرگ و خط‌شکن همچون جمهوری اسلامی در این منطقه از جهان سر بر خواهد آورد که جلوی بسیاری از تجاوزها و اهداف خباثت‌آلود غرب را بگیرد؟ و چه کسی باور می‌کرد که روزی فرا برسد که در کشورهای غربی و حتی خود واشنگتن پرچم آمریکا به آتش کشیده شود؟».

رهبری افق مسائل اقتصادی کشور را نیز در نگاه کارشناسان و افراد مطلع از واقعیات، «امیدوار‌کننده» خواندند و افزودند: برخی افراد تحقق سیاست‌‎هایی مانند رشد اقتصادی هشت درصد را ناممکن می‌دانند؛ درحالی‌که در نمایشگاه فعالان اقتصادی که چندی قبل رئیس‌جمهور نیز از آن دیدن کرد، گفته و ثابت شد که تحقق رشد هشت درصد بدون احتیاج به خارج، امکان‌پذیر است و رئیس‌جمهور هم حرف آن فعالان و کارشناسان را تکرار کرد».

ایشان لازمه ثمر دادن امید را «تلاش و پشتکار» دانستند و افزودند: «باید با امیدواری و تلاش، لوازم پیشرفت کشور را تأمین کنیم».

آیت‌الله خامنه‌ای در پایان سخنان‌شان با تأکید بر اینکه «حوادث منطقه از جمله سوریه نباید موجب کمرنگ شدن مسئله فلسطین شود»، گفتند: «مایه اصلی مقاومت، ایستادگی در مقابل حرکت خباثت‌آلود رژیم صهیونیستی است».

ایشان با تأکید بر «زنده ماندن و روزبه‌روز قوی‌تر شدن مقاومت»، گفتند: «ما از مقاومت در غزه، کرانه باختری، لبنان، یمن و در هر نقطه‌ای که مقابل رژیم صهیونیستی ایستادگی و مقاومت کند، حمایت می‌کنیم».

هشدار رهبری به نخست‌وزیر عراق درباره تلاش‌های آمریکا

14031019_0158926

نخست‌وزیر عراق که روز گذشته برای سفری رسمی به تهران وارد شد، همراه با رئیس‌جمهور کشورمان به دیدار مقام رهبری رفت. آیت‌الله خامنه‌ای در این دیدار با قدردانی از اقدامات خوب السودانی در جهت آبادانی و امنیت گفتند: عراق هر مقدار که آبادتر و همراه با امنیت بیشتر باشد به نفع جمهوری اسلامی ایران نیز خواهد بود.

ایشان با اشاره به ارتباط خوب میان دولت و ملت عراق، وحدت و انسجام میان مذاهب و قومیت‌های مختلف عراق را بسیار ضروری و مهم برشمردند و خطاب به السودانی افزودند: همان‌گونه که جنابعالی تصریح کردید، حشدالشعبی نیز یکی از مؤلفه‌های مهم قدرت در عراق است که باید در جهت حفظ و تقویت بیش از پیش آن اهتمام داشت.

رهبری حضور نیروهای آمریکایی در عراق را غیرقانونی و برخلاف منافع مردم و دولت این کشور خواندند و تاکید کردند: قرائن و شواهد حاکی از تلاش آمریکایی‌ها برای تثبیت و گسترش حضور خود در عراق است که باید در مقابل این اشغالگری با جدیت ایستاد.

آیت‌الله خامنه‌ای، با اشاره به تحولات منطقه به‌ویژه شرایط سوریه تأکید کردند: نقش دولت‌های بیگانه در این قضایا کاملاً مشهود است. «شیاع السودانی» نخست‌وزیر عراق اظهار امیدواری کرد مذاکرات و توافق‌های انجام‌شده در تهران، روابط دو کشور را بیش از پیش گسترش و تعمیق بخشد.

او مردم، حشدالشعبی، وحدت و انسجام ملی و مرجعیت را از مؤلفه‌های قدرت در کشورش برشمرد و با اشاره به تجاوزهای اسرائیل در غزه و لبنان تأکید کرد: موضع اصولی عراق حمایت از مردم غزه و لبنان و مقاومت در منطقه است.

او با اشاره به تحولات سوریه و نقش بیگانگان در این وقایع خاطرنشان کرد: موضع عراق همواره حمایت از اراده مردم سوریه و حفظ استقلال و تمامیت ارضی این کشور و تشکیل حکومتی فراگیر بوده است.

حرف پزشکیان درباره رشد 8درصدی چه بود؟

مقام معظم رهبری در سخنان دیروز خود به اظهارات رئیس‌جمهوری درباره امکان دستیابی به رشد 8درصدی اشاره کردند. اشاره ایشان مربوط به بازدید مسعود پزشکیان از نمایشگاه «توانمندی‌های بخش صنعت و معدن در رشد اقتصادی 8 درصد» بود که پنجشنبه 22آذرماه به مدت بیش از سه ساعت انجام شد.

طبق خبر منتشرشده در پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، پزشکیان در جریان این بازدید، ضمن گفت‌وگو با صاحبان صنایع، تولیدکنندگان و تشکل‌های بخش خصوصی در جریان مشکلات و موانع آنان برای تحقق رشد 8 درصدی در جریان اجرای برنامه هفتم توسعه قرار گرفت.

رئیس‌جمهور پس از بازدید از این نمایشگاه ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع فعالین بخش خصوصی تاکید کرد: «تحقق رشد 8 درصدی از اولویت‌های اصلی دولت است».

پزشکیان با بیان اینکه «دولت آمادگی رفع موانع برای تحقق اهداف بخش خصوصی را دارد»، تصریح کرد: «حل چالش‌های ناترازی در کشور به کمک بخش خصوصی محقق خواهد شد؛ ما برای تمدن، صنعت و آینده  کشور هم که شده باید به فکر حل مشکلات موجود باشیم».

اما توضیحات بیشتر رئیس‌جمهور درباره لوازم تحقق رشد 8درصدی در نخستین گفت‌وگوی تلویزیونی در تاریخ 10شهریورماه بیان شد.

پزشکیان در این مصاحبه با بیان اینکه «باید تلاش کنیم این ناترازی انرژی را حل کنیم، تا بعداً بتوانیم قدم‌های بعدی را برداریم»، اظهار  داشت: «تا زمانی که این ناترازی در انرژی، برق و بانک‌ها هست، نباید انتظار داشت که به رشد اقتصادی 8درصد برسیم؛ اصلاً امکان ندارد. آنچه کارشناسان و اقتصاددانان می‌گویند این است که برای رسیدن به رشد اقتصادی 8درصدی، به 200 تا 250 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز داریم. افزایش سرمایه در داخل کشور با افزایش بهره‌وری و جذب سرمایه‌گذاری بیشتر ممکن می‌شود.»

دیدگاه

ویژه تیتر یک
پربازدیدترین