| کد مطلب: ۱۶۹۵۰
یک رئیس‌جمهور شایسته برای ملت ایران

مقام معظم رهبری با تاکید بر مشارکت پرشور در انتخابات هشتم تیر ابراز امیدواری کردند

یک رئیس‌جمهور شایسته برای ملت ایران

آیت‌الله خامنه‌ای در مراسم سی‌وپنجمین سالگرد رحلت امام خمینی(ره) در بخش مهمی از سخنان‌شان، انتخابات پیش‌رو را «کاری بزرگ و پدیده‌ای پردستاورد» دانستند و گفتند: «صحنه انتخابات، صحنه عزت و حماسه و رقابت برای خدمت است نه میدان کشمکش برای تصاحب قدرت. بنابراین، کسانی که وارد رقابت‌های انتخاباتی می‌شوند، رعایت اخلاق را وظیفه خود بدانند تا خدای متعال دل‌های مردم را به بهترین گزینه هدایت کند و انشاءالله یک رئیس‌جمهور شایسته برای ملت ایران تعیین شود».

گروه خبر: مقام معظم رهبری در مراسم سی‌وپنجمین سالگرد رحلت امام خمینی(ره) با تبیین اهمیت و برجستگی مسئله فلسطین در دیدگاه‌ها و رویکردهای امام، تأکید کردند: «پیش‌بینی ۵۰ سال قبل امام بزرگوار درباره فلسطین، به‌تدریج در حال تحقق است و عملیات معجزه‌آفرین طوفان‌الاقصی با باطل کردن نقشه وسیع دشمنان برای تسلط بر منطقه و جهان اسلام، رژیم صهیونیستی را در مسیر اضمحلال قرار داده و در پرتو ایستادگی ایمانی و تحسین‌برانگیز مردم غزه، رژیم اشغالگر در مقابل چشم جهانیان در حال ذوب شدن است».

آیت‌الله خامنه‌ای همچنین با تجلیل از «ویژگی‌ها و خدمات رئیس‌جمهور شهید» و قدردانی از «حضور پرمعنا و عظیم ملت در تشییع شهیدان خدمت»، گفتند: «حماسه انتخاباتِ بسیار مهم پیشِ‌رو، مکمل حماسه ملت در بدرقه شهیدان خدمت است و ان‌شاءالله در سایه مشارکت پرشور، آرای بالای ملت و حاکمیت اخلاق در رقابت‌های انتخاباتی، رئیس‌جمهوری «پُرکار»، «فعال»، «آگاه» و «معتقد به مبانی انقلاب» برگزیده ‌می‌شود و ضمن پرشدن حفره‌های اقتصادی و فرهنگی، منافع ملت در منطقه و جهان حفظ و تأمین خواهد شد».

اهمیت و نتایج طوفان‌الاقصی

آیت‌الله خامنه‌ای در اولین بخش از سخنان‌شان در تبیین «اهمیت قضیه فلسطین در افکار و آرای امام راحل» گفتند: «امام از روز اول شروع نهضت اسلامی بر مسئله فلسطین تکیه کردند و با دقت نظر و آینده‌نگری، مسیر پیشِ‌روی ملت فلسطین را پیش‌بینی کردند که این روشن‌بینیِ بسیار مهم امام در حال تحقق تدریجی است».

ایشان «پیش‌بینی سرنگونی رژیم جبار و سرکوب‌گر طاغوت در همان آغاز نهضت اسلامی و پیش‌بینی نابودی رژیم کمونیستی در هنگام حاکمیت و اعتبار رژیم شوروی» را دو نمونه دیگر از روشن‌بینی‌های خاص امام خمینی برشمردند.

رهبری «دل‌نبستن به مذاکرات سازش، حضور ملت فلسطین در میدان عمل و احقاق حق و حمایت همه ملت‌ها به‌خصوص ملت‌های مسلمان از مردم فلسطین» را «چکیده دیدگاه‌های امام برای پیروزی ملت فلسطین» خواندند و افزودند: «این رخدادهای بزرگ هم‌‌اکنون در حال تحقق است».

ایشان با اشاره به «گیرافتادن رژیم صهیونیستی در کُنج میدان ناشی از عملیات طوفان‌الاقصی»، گفتند: «اگرچه آمریکا و بسیاری دولت‌های غربی همچنان به حمایت از این رژیم ادامه می‌دهند؛ اما آنها هم می‌دانند که راه نجاتی برای رژیم اشغالگر وجود ندارد».

آیت‌الله خامنه‌ای «تأمین نیاز مهم منطقه» و «واردآوردن ضربه‌ای اساسی به رژیم جنایتکار» را دو ویژگی مهم عملیات طوفان‌الاقصی برشمردند و افزودند: «آمریکا، عناصر صهیونیزم جهانی و برخی دولت‌های منطقه، نقشه بزرگ و دقیقی برای تغییر مناسبات و معادلات منطقه طراحی کرده بودند تا با ایجاد ارتباطات مورد نظرشان میان رژیم صهیونیستی و دولت‌های منطقه‌، زمینه‌های تسلط رژیم منحوس بر سیاست و اقتصاد غرب آسیا و همه دنیای اسلام فراهم شود».

ایشان افزودند: «این نقشه شوم به لحظات اجرا کاملاً نزدیک شده بود که طوفان معجزه‌‎آفرین الاقصی آغاز شد و همه بافته‌های آمریکا، صهیونیزم و دنباله‌های آنان را بر باد داد؛ به‌گونه‌ای که با حوادث هشت ماه اخیر، امیدی به احیای دوباره آن نقشه وجود ندارد».

ایشان در تبیین ویژگی‌ دوم طوفان‌الاقصی یعنی «واردآوردن ضربه غیرقابل‌جبران به رژیم صهیونیستی»، به «اعترافات تحلیلگران و صاحب‌نظران آمریکایی و اروپایی و حتی وابستگان به رژیم منحوس» استناد کردند و افزودند: «آنها هم اذعان دارند که رژیم اشغالگر با آن همه یال و کوپالِ ادعایی، از یک گروه مقاومت شکست سختی خورده و بعد از هشت ماه به هیچ‌یک از اهداف حداقلی خود نرسیده است و تأکید کرده‌اند که جهان در آغاز پایان رژیم صهیونیستی است».

آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به «تبدیل مسئله فلسطین به مسئله اول دنیا» و تظاهرات ضدصهیونیستی در لندن، پاریس و دانشگاه‌های آمریکا، گفتند: «سال‌های متمادی مراکز تبلیغاتی و رسانه‌ای آمریکایی-صهیونیستی برای فراموش‌شدن مسئله فلسطین تلاش کردند اما در پرتو طوفان‌الاقصی و ایستادگی مردم غزه، فلسطین اکنون مسئله اول جهان است و آمریکا هم در مقابل اجماع جهانی ملت‌ها دچار انفعال شده و دیر یا زود مجبور می‌شود دستش را از پشت رژیم صهیونیستی بردارد».

رهبری مصیبت‌های مردم غزه از جمله شهادت حدود ۴۰هزار نفر و کشتار حدود ۱۵هزار کودک و نوزاد و شیرخوار را «هزینه‌ سنگین ملت فلسطین در مسیر نجات از دست صهیونیست‌ها» خواندند و گفتند: «مردم غزه به برکت ایمان اسلامی و اعتقاد به آیات قرآنی، همچنان مشکلات را تحمل و با ایستادگی اعجاب‌برانگیز از حماسه‌سازان و مبارزان مقاومت دفاع می‌کنند».

دلم برای رئیسی سوخت

رهبری در بخش دوم سخنان‌شان به «حادثه شهادت جانگداز رئیس‌جمهور مغتنم و عزیز و پرکار و همراهان ایشان» پرداختند و گفتند: «هر یک از همراهان رئیس‌جمهور به‌نوبه خود شخصیت‌های ارزشمندی بودند».

آیت‌الله خامنه‌ای در تجلیل از همراهان رئیس‌جمهور گفتند: «مرحوم آقای آل‌هاشم امام‌جمعه فعال، مردمی و شایسته شهر تبریز و نماینده رهبری در استان مهم آذربایجان شرقی و شخصیتی ارزنده بود که ارتباطات قلبی و کاری با قاطبه مردم از جمله جوانان، دانشجویان، هنرمندان و ورزشکاران برقرار می‌کرد. آقای امیرعبداللهیان وزیر امورخارجه فعال، پرکار و باابتکار نیز مذاکره‌کننده‌ای قوی، باهوش و پایبند به مبانی و اصول بود. همچنین سایر همراهان چه استاندار آذربایجان شرقی و چه آن برادر مأمور حفاظت رئیس‌جمهور و چه آن سه عزیز کادر پرواز همگی براساس گفته‌های آشنایان، افرادی شایسته، برجسته و مؤمن بودند. ما این عزیزان را شهدای خدمت می‌دانیم همچنان که تعبیر باارزش «شهید خدمت» و «شهید جمهور» از دل مردم جوشید».

ایشان مصیبت فقدان رئیس‌جمهور را برای کشور «جدّاً سنگین» دانستند و در بیان ویژگی‌ها و خصوصیات وی گفتند: «همه اعتراف کردند که او مرد کار و عمل و خدمت و صفا و صداقت بود. برای خدمت شب و روز نمی‌شناخت. رئیسی عزیز در خدمتگزاری به کشور و ملت نصاب جدیدی ایجاد کرد که با وجود تلاش خدمتگزاران قبلی، تاکنون در این حد و حجم و کیفیت و با این صداقت و پرکاری نبوده است».

آیت‌الله خامنه‌‌ای «کرامت و عزت و حرمت قائل شدن برای مردم و میدان دادن به آنها و تکریم و اعتماد به جوانان» را از ویژگی‌های ممتاز رئیس‌جمهور فقید برشمردند و گفتند: «او حتی با کسانی که به او بدی و اهانت کرده بودند با کرامت برخورد می‌کرد و پاسخ تند و زشت و عصبی به آنها نمی‌داد».

ایشان «مرزبندی صریح با دشمنان و مخالفان انقلاب و پرهیز از دوپهلوگویی و اعتماد نکردن به لبخند دشمن» را «خصوصیات درس‌آموز دیگر شهید رئیسی» خواندند و افزودند: «هر یک از این خصوصیات برای سیاستمداران ما و رؤسای‌جمهور آینده و منتخبان ملت در همه بخش‌ها سرمشق است».

رهبری با اشاره به تعریف و تمجید از شخصیت و خدمات و تلاش‌های شبانه‌روزی شهید رئیسی بعد از فقدان او در همه مطبوعات و فضای مجازی و از زبان اشخاص و جریان‌های گوناگون، گفتند: «من دلم برای رئیسی سوخت که برخی در زمان حیات او حتی حاضر نبودند یک کلمه از این حرف‌ها بگویند و با وجود مشاهده این برجستگی‌ها، آنها را کتمان و یا حتی وارونه منعکس می‌کردند و او را می‌آزردند که البته او غالباً جوابی به آنها نمی‌داد؛ اما گاهی هم نزد من می‌آمد و مقداری شکایت می‌کرد».

رهبری با اشاره به «حضور میلیونی ملت» در مراسم تشییع رئیس‌جمهور فقید و همراهان وی، افزودند: «برخلاف تلقین و ادعای دشمن و تکرار برخی‌ها در داخل که جمهوری اسلامی سرمایه ملی خود را از دست داده است، حضور میلیونی مردم در بدرقه شهیدان نشان داد این سرمایه ملی که در هیچ‌کجای دنیا نظیر ندارد، پابرجاست و علاوه بر مقوله رحلت امام که مقوله‌ای بی‌همتا و غیرقابل مقایسه با هر پدیده دیگری است، میان مردم با مسئولان و سردارانی همچون رئیسی و سلیمانی، ارتباط و دلبستگی عاطفی برجسته‌ای وجود دارد».

ایشان، پیام دیگر «حضور حماسی مردم» را «طرفداری از شعارهای انقلاب» خواندند و گفتند: «مرحوم رئیسی صریحاً شعارهای انقلاب را بیان می‌کرد و مظهر شعارهای انقلاب بود و احترام و تمجید از او در واقع ابراز دلبستگی مردم به شعارهای انقلاب است».

انتخابات ۸ تیر بسیار مهم است

آیت‌الله خامنه‌ای در بخش مهم دیگری از سخنان‌شان، انتخابات پیش‌رو را «کاری بزرگ و پدیده‌ای پردستاورد» دانستند و گفتند: «اگر ان‌شاءالله این انتخابات به خوبی و با شکوه و عظمت برگزار شود و بعد از این حادثه تلخ، مردم مسئول بعدی را با آراء بالا انتخاب کنند، دستاوردی بزرگ برای ملت ایران خواهد بود و انعکاس فوق‌العاده‌ای در دنیا خواهد داشت. بنابراین، انتخابات ۸ تیر بسیار مهم است».

ایشان «حماسه انتخابات» را «مکمّل حماسه مردم در بدرقه شهیدان» خواندند و افزودند: «ملت ایران برای حفظ منافع و تثبیت عمق راهبردی خود در معادلات پیچیده بین‌المللی و برای اینکه بتواند ظرفیت‌ها و استعدادهای طبیعی و انسانی خود را ظهور و بروز بدهد تا کام کشور شیرین شود و همچنین برای اینکه بتواند حفره‌ها و رخنه‌های اقتصادی و فرهنگی را پر کند، به رئیس‌جمهوری فعال، پر کار، آگاه و معتقد به مبانی انقلاب احتیاج دارد».

رهبری با تأکید بر «ضرورت حاکم بودن اخلاق در رقابت‌های انتخاباتی بین نامزدها»، گفتند: «بدگویی، تهمت‌زنی و لجن‌پراکنی کمکی به پیشرفت کارها نمی‌کند و به آبروی ملی هم لطمه می‌زند».

آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: «صحنه انتخابات، صحنه عزت و حماسه و رقابت برای خدمت است نه میدان کشمکش برای تصاحب قدرت. بنابراین، کسانی که وارد رقابت‌های انتخاباتی می‌شوند، رعایت اخلاق را وظیفه خود بدانند تا خدای متعال دل‌های مردم را به بهترین گزینه هدایت کند و انشاءالله یک رئیس‌جمهور شایسته برای ملت ایران تعیین شود».

پیش از بیانات رهبری، حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی با بیان اینکه «جمهوریت نظام یکی از ارکان مهم در سیاست کلی امام خمینی(ره) بود»، حضور مردم در صحنه‌های مختلف را مایه یأس دشمنان برشمرد و درباره مسئله فلسطین افزود: «ابهت پوشالی رژیم صهیونیستی درهم شکسته و برای همه مشخص شده این رژیم جز زبان زور چیزی نمی‌فهمد».

دیدگاه

ویژه تیتر یک
  • نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، روز گذشته در وین آغاز به کار کرد. پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی تروئیکای…

  • هرچند تعبیر دوشنبه‌های ملاقاتی و سه‌شنبه‌های نظارتی و چهارشنبه‌های درایتی به طعنه به کار رفته اما اتفاقاً شاهد…

  • نمایندگان مجلس با تقاضای یک فوریت بررسی لایحه «اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس» با ۳۸ رأی موافق، ۲۰۷ رأی…

سرمقاله
آخرین اخبار