سیل در افغانستان با ۵۰ کشته
گروه خبر: مقامات محلی افغانستان دیروز شنبه اعلام کردند ظرف ۲۴ ساعت گذشته در ولایت «غور» در غرب این کشور بر اثر سیل و طوفان دستکم ۵۰ نفر کشته و ۱۰ نفر دیگر نیز مفقود شدهاند.
به گزارش ایسنا، مقامات محلی اظهار کردند، سیل نقاط مختلف این ولایت را تحت تاثیر قرار داده و تاکنون ۲۰۰۰ خانه مسکونی و ۲۵۰۰ مغازه تخریب شده است. رگبار و سیلاب راه ولایات «هرات» و «فراه» که همجوار با ولایت غور هستند را نیز مسدود کرده است.
به گزارش خبرگزاری شینهوا، افغانستان در ماه گذشته شاهد بارش شدید باران و سیل بوده که تلفات جانی و مالی برجای گذاشته است در همین حال، طی روزهای اخیر ولایت «بغلان» این کشور نیز شاهد بارندگی شدید و جاری شدن سیلاب بوده است که خسارات زیادی نیز برجای گذاشت.
سازمان بینالمللی «نجات کودکان» در گزارشی ضمن ابراز نگرانی از پیامدهای ویرانگر سیلاب در ولایت «بغلان» واقع در شمال افغانستان اعلام کرد حدود ۴۰ هزار کودک در این ولایت خانههای خود را از دست دادهاند.
بارندگی شدید و سیل در افغانستان غیرعادی بوده و رنجهای گستردهای را به بار آورده است. در هشت سال گذشته، افغانستان هشت رویداد بارندگی را با ۱۰۰ میلیمتر یا بیشتر در یک دوره ۴۸ ساعته تجربه کرده است.
سازمان ملل، افغانستان را بهعنوان یکی از آسیبپذیرترین کشورها در برابر بحران آب و هوا فهرست میکند. به گفته کارشناسان، زمستان نسبتاً خشک افغانستان جذب بارندگی را برای خاک دشوارتر کرده است.
باران سیلآسا و سیل هر سال در افغانستان قربانی میگیرد، بهویژه خانههای گلی در روستاهای دورافتاده آسیبپذیری بیشتری دارند.
به گفته سازمان ملل، افغانستان ششمین کشوری است که بیشترین آسیبپذیری و کمترین آمادگی را در برابر تغییرات اقلیمی دارد.
افغانستان کشوری است که به شدت در معرض بلایای طبیعی مانند زلزله، سیل، ریزش بهمن، رانش زمین و خشکسالی قرار گرفته و ویژگیهای جغرافیایی، ساختار کوهستانی و اقلیم افغانستان و همچنین سطح پایین توسعه، آسیبپذیری آن را در برابر بلایای طبیعی افزایش میدهد.