| کد مطلب: ۱۳۷۸۶

رزمایش مشترک ایران، روسیه و چین

ناوهای چین و روسیه برای برگزاری رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۴ در شمال اقیانوس هند روز گذشته وارد آب‌های سرزمینی ایران شدند. در این رزمایش، یگان‌های شناور و پروازی نیروهای دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران شامل ناوشکن‌های «جماران»، «دنا»، «بایندر»، ناوهای «گناوه»، «زره»، «سیرجان» و شناورهایی از نیروی دریایی سپاه پاسداران شامل ناو «شهید سلیمانی»، ناو «ابومهدی‌المهندس»، ناو «شهید محمودی» و «تندر» و همچنین ناوهای نیروی دریایی کشورهای چین و روسیه که دیروز وارد آب‌های سرزمینی جمهوری اسلامی ایران شدند، حضور دارند. یگان‌های شناوری فدراسیون روسیه شامل رزمناو موشکی گارد «واریاگ»، ناو بزرگ ضدزیردریایی «مارشال شاپوشنیکف» به همراه یک ناوچه، دو کشتی جنگی و یک کشتی تدارکاتی نیروی دریایی چین و همچنین شناورها و بالگردها از ناوگان نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در این رزمایش شرکت خواهند کرد.

 

واکنش‌ها

رسانه‌های بین‌المللی پیش از آغاز رزمایش مشترک ایران، روسیه و چین در شمال اقیانوس هند گزارش دادند که تهران همکاری نظامی خود با پکن و مسکو را در واکنش به تنش‌های منطقه‌ای با ایالات متحده افزایش داده است. خبرگزاری آسوشیتدپرس با اعلام خبر برگزاری این رزمایش مشترک، خاطرنشان کرد: ایران همکاری نظامی خود با پکن و مسکو را در واکنش به تنش‌های منطقه‌ای با ایالات متحده افزایش داده است. همچنین سفر نمایندگان نیروی دریایی روسیه و چین به ایران در سال‌های اخیر افزایش قابل‌توجهی داشته است. مصطفی تاج‌الدینی، سخنگوی رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۴  در نشست خبری مشترک با فرماندهان یگان‌های روسیه و چین گفت: امسال برای پنجمین سال متوالی در منطقه‌ای به وسعت ۱۷ هزار کیلومترمربع با پیام صلح و دوستی برگزار می‌شود و هدف آن، «تقویت امنیت و همکاری‌های چندجانبه» و همچنین نشان دادن حسن‌نیت و ظرفیت‌های دریایی متحدان است.

به گفته این مقام نظامی ایران، رزمایش مشترک این سه کشور علاوه‌براین برای بهبود تجارت، مقابله با دزدی دریایی و تروریسم، حمایت از فعالیت‌های بشردوستانه و تبادل اطلاعات در زمینه نجات انجام می‌شود. آسوشیتدپرس در ادامه گزارش داد که عمان، آذربایجان، قزاقستان، پاکستان و آفریقای جنوبی ناظران این رزمایش خواهند بود.

اخبار مرتبط
دیدگاه
آخرین اخبار
پربازدیدها
وبگردی