اعتراض اسرائیلیها به نسلکشی در غزه
اسرائیلیها در حوالی سدروت، نزدیک مرز شمالی نوار غزه، مشغول اعتراض هستند. صدها نفر خواستار پایان جنگ در غزه و آزادی فوری همه گروگانها شدهاند و میخواهند دولت اسرائیل با حماس توافق کند.

اسرائیلیها در حوالی سدروت، نزدیک مرز شمالی نوار غزه، مشغول اعتراض هستند. صدها نفر خواستار پایان جنگ در غزه و آزادی فوری همه گروگانها شدهاند و میخواهند دولت اسرائیل با حماس توافق کند. خبرنگار دویچهوله درباره معترضان میگوید، آنها میخواهند جنگ تمام شود، میخواهند گروگانها آزاد شوند اما نکته کلیدی این است که میخواهند رنج فلسطینیها در غزه هم تمام شود. بسیاری از آنها تصاویر کودکان فلسطینی را در دست گرفتهاند که حملات هوایی اسرائیل آنها را کشته است و اسامی این کودکان زیر این تصاویر به عبری و عربی نوشته شده است.
معترضان به خبرنگار دویچه وله میگویند بر این باورند که دولت مشغول نسلکشی در غزه است و عاجزانه خواستار پایان این وضعیت هستند. نکته بسیار مهم این است که این اعتراضات، بهخصوص به خاطر وقوع در این منطقه غیرعادی هستند، چراکه سدروت، از پایگاههای مستحکم حزب لیکود و نخستوزیر بنیامین نتانیاهوست. این خبرنگار البته میگوید شاهد این هم بوده که یک راننده در نزدیکی این منطقه متوقف شده و به یکی از فیلمبردارانی که از اعتراضات گزارش تهیه میکرده، حمله کرده است.
در شرایطی که اسرائیل حملاتش را تشدید کرده، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد میگوید فلسطینیها در غزه حالا با وضعیتی مواجهاند که «شاید بیرحمانهترین مرحله در این درگیری باشد.» او میگوید آنچه اسرائیل اجازه داده به غزه وارد شود، تنها «به اندازه یک قاشق چایخوری کمک است، درحالیکه سیلی از کمک لازم است.»
گوترش میگوید: «برای حدود ۸۰ روز، اسرائیل مانع از ورود کمکهای بینالمللی شده که میتوانند جان افراد را نجات دهند. تمام جمعیت غزه در معرض خطر قحطی است.» او هشدار میدهد که این کارزار نظامی «سطح فجیعی از مرگ و ویرانی» با خود میآورد و ۸۰ درصد از غزه اکنون یا در وضعیت نظامی است یا تحت فرمان تخلیه: «اسرائیل تحت قوانین بشردوستانه بینالمللی، وظایف آشکاری دارد. به عنوان قدرت اشغالگر، باید ورود کمکی را که لازم است، بپذیرد، اجازه دهد و تسهیل کند.» از دوم مارس ۲۰۲۵ [۱۲ اسفند ۱۴۰۳] اسرائیل غزه را کاملاً بسته و ورود تمام کمکها، سوخت و محمولههای تجاری را متوقف کرده است.
این سختگیرانهترین مرحله محاصره است و منجر به پیامدهای انسانی بغرنج شده است، شامل گزارشهایی از گرسنگی و سوءتغذیه گسترده. اسرائیل از ۱۸ مارس [۲۸ اسفند] عملیات گسترده را از سر گرفته است و به دو ماه آتشبس پایان داده است. از دوشنبه، دوباره و پس از هفتهها انتقاد بابت کمبودهای شدید، ورود کمکها آغاز شده است اما گزارشهایی میگویند، میزان اندک کمکی که وارد نوار غزه میشود، نتوانسته به دست کسانی که نیاز دارند برسد.
از سوی دیگر، سازمان «دادگاه بینالمللی» که یک دیدبان عدالت مستقر در سوئیس است، از مقامات مربوطه خواسته درباره «بنیاد انساندوستانه غزه» یا «جیاچاف» تحقیق و تفحص کنند. جیاچاف گروهی جنجالی تحت حمایت ایالات متحده است که در حال آمادهسازی برای رساندن کمک به نوار غزه است. «دادگاه بینالمللی»، جیاچاف را یک شرکت امنیتی خصوصی توصیف و اظهار کرده، توزیع کمکها باید توسط سازمان ملل متحد و نهادهای مستقر بشردوستانه انجام شود.
فیلیت گرنت، مدیر اجرایی این دیدهبان سوئیسی میگوید: «وضعیت بغرنج انسانی در غزه نیازمند واکنشی فوری است؛ اما برنامه استفاده از شرکتهای امنیتی خصوصی برای این کار، منجر به خطر نظامیشدن فرایند کمکها میشود.» او تأکید میکند این رویکرد «در بستری که سازمان ملل و سمنهای بشردوستانه، بیطرفی، منابع و تخصص لازم برای توزیع بدون تأخیر کمک به جمعیت غیرنظامی را دارند، توجیهی ندارد.»
این گروه میگوید، اسناد حقوقی لازم را ارائه و ثبت کرده و از مقامات سوئیس، کشوری که جیاچاف در آن ثبت شده، خواستهاند پیروی این بنیاد از قواعدش و قوانین سوئیس را بررسی کند. جیاچاف میگوید برنامه دارد در ۹۰ روز اول عملیاتش، ۳۰۰ میلیون وعده غذا توزیع کند.