| کد مطلب: ۳۲۰۱۱

بهره‌برداری از ۶۳ پروژه با اعتباری بالغ بر ۷ هزار و ۲۱۴ میلیارد ریال

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد از بهره برداری از ۶۳ پروژه با اعتباری بالغ بر ۷ هزار و ۲۱۴ میلیارد ریال در دهه فجر امسال خبر داد.

بهره‌برداری از ۶۳ پروژه با اعتباری بالغ بر ۷ هزار و ۲۱۴ میلیارد ریال

به گزارش هم‌میهن آنلاین، حسین اسماعیلیان در نشست مطبوعاتی اظهار کرد: در سال‌های اخیر ما همواره در شرایط بحران و تنش آبی قرار داریم. 

اسماعیلیان تصریح کرد: ۷۵ درصد از منابع آبی مشهد از سدهاست و از این میزان، فقط ۶۰ درصد مربوط به سد دوستی است. 

وی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۹ بیش از ۴۲ درصد از آب مشهد از طریق چاه‌ها و مابقی از منابع آب سطحی تامین شده است، افزود: در سال ۱۴۰۰ سهم چاه‌ها به ۶۲ درصد افزایش یافته، در سال ۱۴۰۱ نیز ۶۴ درصد، در سال ۱۴۰۲ بیش از ۷۸ درصد و امسال نیز افزون بر ۷۵ درصد از نیاز آبی  از چاه‌ها تأمین می‌شود و مابقی از محل ذخایر آب‌های سطحی و سدهاست.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت:در حال حاضر حدود ۱۰۷ حلقه آب فعال در سطح شهرستان وجود دارد که ۲۳ هزار مترمکعب مخزن و ۷۰۰ کیلومتر لوله‌گذاری در شبکه مربوطه آن ایجاد شده که همگی هزینه‌بر است، مشکلات اجرایی فراوانی دارد و شرکت آبفای شهرستان و استان را در بدهکاری حدود چهارهمتی به پیمانکاران و نهاد‌های دیگر قرار داده است.

اسماعیلیان تصریح کرد: امروزه در شهرستان مشهد بیش از ۸۳ درصد از مشترکان آب، مربوط به بخش خانگی هستند. ۶۲ درصد مشترکان مشهدی هم کمتر از الگوی مصرف یعنی ۱۲ مترمکعب در ماه مصرف می‌کنند، ۳۴ درصد پرمصرف هستند و ۴ درصد باقی‌مانده مربوط به بدمصرف‌هاست که بیش از دوبرابر سرانه مصرف دارند. به طور کلی هم ۵۹ درصد منابع آبی شهرستان توسط همین ۳۸ درصد مشترکان مصرف می‌شود.

وی تأکید کرد: در ۱۰ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، تعداد مشترکان بدمصرف بیش از یک درصد و تعداد مشترکان پرمصرف سه درصد کاهش یافته‌اند.

وی در ادامه افزود: علاوه بر این، پس از افتتاح تصفیه‌خانه پرکندآباد که با حضور معاون رئیس‌جمهور انجام شد، در دهه فجر امسال بیش از ۶۳ پروژه با اعتبار ۷ هزار و ۲۱۴ میلیارد ریال در بخش‌های مختلف فاضلاب و آب روستایی به بهره‌برداری خواهد رسید و تمرکز ما بر بخش‌های روستایی است؛ زیرا منابع آبی در این مناطق بسیار ناپایدار است و اگر اقدامات زیرساختی صورت بگیرد، نتایج و دستاورد‌ها به‌سرعت ملموس خواهد بود.

اسماعیلیان عنوان کرد: در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب ۱۵ و ۲۹ حلقه چاه در بخش‌های روستایی حفر شده و از ابتدای امسال تاکنون نیز این رقم به بیش از ۲۳ حلقه چاه رسیده است تا تأمین آب روستاییان شهرستان از ۸۰ درصد به ۹۵ درصد جمعیت افزایش پیدا کند.

دیدگاه

ویژه اقتصاد
آخرین اخبار