احمد فاطمی نماینده بابل: با عضویت در FATF هم از جبهه مقاومت حمایت میکنیم
یکی از دغدغههایی که در پیوستن به FATF مطرح میشود، ایجاد محدودیت برای حمایت از جبهه مقاومت است. احمد فاطمی، نماینده بابل و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در گفتوگو با هممیهن به این دغدغه پرداخت
یکی از دغدغههایی که در پیوستن به FATF مطرح میشود، ایجاد محدودیت برای حمایت از جبهه مقاومت است. احمد فاطمی، نماینده بابل و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در گفتوگو با هممیهن به این دغدغه پرداخت که در زیر آمده است:
*ارزیابی شما از بررسی مجدد FATF چیست؟
دو دیدگاه در کشور وجود دارد؛ یک دیدگاه بر این عقیده است که پیوستن به FATF و کنوانسیونهای آن باعث میشود تمام اسرار مالی، کانالهای ارتباطی و مالی کشور افشا شود و نگران جاسوسی و نفوذ هستند و دغدغه افشا شدن راه دور زدن تحریمها را دارند. افرادی که به این دیدگاه اعتقاد دارند برای پیوستن به FATF مقاومت میکنند. اما در مقابل (دیدگاه دوم) بخشی از کارشناسان معتقدند که برای اینکه معادلات مالی کشور با دنیا به حالت عادی برگردد، نیاز است که به کنوانسیونهای FATF بپیوندیم.
در حال حاضر پولهای معادلات انجام شده را نمیتوانیم به کشور برگردانیم و تمام سیستمهای بانکی کشور قفل است. در حقیقت نمیتوانیم هیچ پولی را از طریق مبادی رسمی از کشور خارج یا وارد کشور کنیم. حتی پول فروش نفت و صادرات را باید از راههای دیگر و غیرعادی وارد کشور کنیم. برای ایجاد ارتباطات مالی باید به FATF بپیوندیم. خوشبختانه مقام معظم رهبری موافقت کردند که پیوستن به این کنوانسیونها دوباره در مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شود و من به طور خوشبینانهای امیدوارم که تصویب شود. قطعاً کمکهایی که ما به دیگر کشورها میکنیم در چارچوب قانونی است.
*منظور شما کمکهای ایران به کشورهای خارجی است؟
ما معتقدیم که استانداردهای مربوط به گروههای تروریستی دوگانه است و آن را نمیپذیریم. گروههای مقاومتی که آنها تروریست میدانند را ما گروه مقاومت میدانیم. بنابراین اختلاف برداشت داریم و زیربار مفهوم تحمیلی آنها نمیرویم. آنها از استانداردهای دوگانه استفاده میکنند و دچار پارادوکس هستند. ما معتقدیم پالرمو و CFT جهت شفافسازی مالی و مبارزه با تروریست است و برای اینکه با کشورهای دیگر مراودات مالی عادی داریم باید به کنوانسیونهای FATF بپیوندیم.
*چرا برخی با این موضوع مخالفت میکنند؟
من دیدگاههای مخالفان را درک میکنم اما میشود به نحوی رفتار کرد که هم نگرانیهای آنها رفع شود و هم از مزایای FATF استفاده کنیم.
*آیا با پیوستن به کنوانسیونهای FATF بهبودی اقتصادی حاصل میشود؟
به نظر من جنگ، جنگ ظالمانه و تحریمها ظالمانه است. شاید بگویند که تحریمها شامل دارو نمیشود اما بازار داروها را هم تحت تاثیر قرار داده است. ما نمیتوانیم پول را از مبادی رسمی انتقال دهیم و تحریمها شامل دارو هم میشود. به همین دلیل جنگ اقتصادی نامیده میشود. برای اینکه بتوانیم ارتباط عادی با کشورهای دنیا داشته باشیم و بازرگانان، مردم و دولت در مراودات خود دچار چالش نشوند، FATF یکی از راهحلهاست. باز تاکید میکنم که دغدغه مخالفان هم بجاست و باید به آن توجه کرد. اما در اجرای FATF باید طوری عمل کنیم که از لیست سیاه خارج شویم و دغدغهها را هم برطرف کنیم.
من معتقدم نباید در مذاکرات همیشه تصلبی نگاه کنیم. هم میتوانیم انعطاف به خرج دهیم و هم منافع ملی و چارچوبهایی که مقام معظم رهبری فرمودند: «عزت، حکمت، مصلحت» را در نظر بگیریم. ضمن آنکه باید از استانداردهای دوگانه در مفهوم تروریسم و محدود ساختن حمایتهایمان عبور کنیم. ما نمیتوانیم از جبهه مقاومت که جزو آرمانهای ماست عدول کنیم، به خاطر این که عضو FATF شویم. باید بینالامرین باشیم و علاوه بر عضویت در این کنوانسیونها حمایت خود از جبهه مقاومت را ادامه دهیم.