| کد مطلب: ۱۲۷۳۷

موضع جبهه اصلاحات درباره روزنه‌گشایی

موضع جبهه اصلاحات درباره روزنه‌گشایی

نشست خبری جبهه اصلاحات ایران، روز گذشته برگزار شد. در بخش ابتدایی این نشست، آذر منصوری، رئیس این جبهه گفت: «در این مقطع، سیاست‌ورزی اصلاح‌طلبانه بسیار دشوارتر از دیگر مقاطعی است که اصلاح‌طلبان در فضای سیاسی ایران، سیاست‌ورزی اصلاح‌طلبانه می‌کردند. دشوار از این جهت که اصلاح‌طلب بودن در این شرایط کار بسیار سختی شده است، دفاع از جریانی که در صورت فقدانش، باید بیش از پیش نگران آینده ایران بود.»

منصوری ادامه داد: «ما بنا نداشتیم در ابتدای شروع این دوره از جبهه اصلاحات مستقیماً وارد مسئله انتخابات شویم، زیرا در آسیب‌شناسی که از خودمان داشتیم، به این نتیجه رسیدیم که باید گفتمان جریان اصلاحات، متناسب با شرایط و اقتضائات جامعه، به‌روز شود به همین دلیل یکی از پروژه‌های مهم بحث تدوین نوسازی گفتمان جریان اصلاحات با تکیه بر بیانیه ۱۵ماده‌ای آقای خاتمی است. اما به دلیل ابلاغ قانون جدید انتخابات و تحلیل مفصلی که درباره این قانون داشتیم، آنچه اعلام شد این بود که ما در این انتخابات هیچ توصیه‌ای مبنی بر ثبت‌نام در انتخابات نداریم. زیرا نهاد انتخابات به مرحله‌ای رسیده که موضوعیت خودش را برای قاطبه شهروندان از دست داده است.» او افزود: «مفهوم و منظور ما از اثربخشی و معنادار بودن این است که شهروندان باور داشته باشند نماینده‌ای که انتخاب می‌شود، بتواند مطالبات آنها را پیگیری کند. این مسئله خیلی مهم است اما به مفهوم قهر با صندوق رای و فاصله گرفتن از انتخابات نیست و طبعاً در چنین شرایطی، تحلیل این بود که اصلاح‌طلبان با اجماع صددرصدی و با این موضع‌گیری باید تلاش کنند صندوقی که از مردم گرفته شده، با معنابخشی به صاحبان اصلی برگردانده شود.»

رئیس جبهه اصلاحات در بخش دیگر نشست خبری گفت: «نکته‌ای که باید بگویم این است که نه ما، نه هیچ شهروند و نه هیچ مقام مسئولی حق تعیین‌تکلیف برای شهروندان بابت رای دادن و ندادن ندارد. این حق طبیعی شهروندان است و آنها آزاد هستند که از حق خودشان دفاع کنند. نظارت استصوابی همواره علت‌العلل بی‌معنا شدن و فقدان اثربخشی انتخابات در نگاه مردم بوده است. خیلی‌ها تلاش داشتند ما را در دوگانه تحریم و مشارکت قرار دهند اما ما خودمان را در این دوگانه تعریف نمی‌کنیم. ما در شرایطی قرار گرفتیم که امکان ارائه لیست، متناسب با شرایط و اقتضائات جامعه و خواست مردم وجود ندارد.»

منصوری همچنین در واکنش به بیانیه اخیر ۱۱۰ فعال سیاسی و رسانه‌ای اصلاح‌طلب درباره روزنه‌گشایی در انتخابات یازدهم اسفند گفت: «جبهه اصلاحات متشکل از ۳۱حزب و ۱۵عضو حقیقی است و در مسیری کاملاً دموکراتیک درباره راهبرد انتخاباتی خود تصمیم‌گیری کرده است. قاعده تصمیم‌گیری در جبهه اصلاحات رای‌گیری در مجمع عمومی است، ما از این قاعده دفاع می‌کنیم. در این بین ممکن است افرادی نگاه دیگری داشته باشند.» او ادامه داد: «من وقتی این بیانیه منتشر شد و متن را مطالعه کردم، دیدم تمام مواردی که در متن آمده، در جلسات مجمع عمومی به بحث و گفت‌وگو گذاشته شده است اما راهبرد انتخاباتی نظر نهایی جبهه اصلاحات بوده است. اگر ما به قاعده کار جمعی اعتقاد داشته باشیم، فکر می‌کنم راهبرد انتخاباتی باپشتوانه‌ترین مواضعی بوده که جبهه اصلاحات گرفته است. ما در جلسه آینده هیئت‌رئیسه به این موضوع خواهیم پرداخت که چه واکنشی در ارتباط با این بیانیه گرفته شود.»

 

انتخابات تهی از معنا را باور کرده‌اند

در بخش دیگر نشست خبری، محمد سالاری، رئیس کمیته راهبردها و برنامه‌ریزی جبهه اصلاحات، در خصوص بیانیه ۱۱۰ کنشگر سیاسی و رسانه‌ای اصلاح‌طلب، گفت: «این یک دیدگاه قابل احترام است. منتها، بحث مطرح در این بین این است که مردمی که در همه فضاها همواره به صحنه آمده و جریان اصلاح‌طلبی را-به امید تحقق بخشی از مطالبات‌شان- حمایت کردند، آیا دوباره از این جریان نخواهند برید؟ به هر حال ممکن است که مردم این سوال را بپرسند که مبادا اصلاح‌طلبان صرفا به دنبال قدرت‌محوری هستند. با اینکه البته من معتقدم که هیچ یک از دوستان با نگاه قدرت‌محوری این بیانی را امضا نکرده‌اند. جبهه اصلاحات از اینگونه اختلاف نظرها و تضارب آرا استقبال کرده و همواره آن را در روند مباحث در خصوص تصمیم‌گیری‌های خود دخیل می‌کند..»

اخبار مرتبط
دیدگاه
آخرین اخبار
پربازدیدها
وبگردی