| کد مطلب: ۲۶۴۸۱
گزارش پایش سوخت را  منتشر می‌کنیم

رئیس سازمان محیط زیست:

گزارش پایش سوخت را منتشر می‌کنیم

شینا انصاری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در نخستین نشست خبری که دیروز در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، اولویت سخنان خود را به موضوع بودجه محیط زیست اختصاص داد

شینا انصاری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در نخستین نشست خبری که دیروز در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، اولویت سخنان خود را به موضوع بودجه محیط زیست اختصاص داد: « سهم محیط زیست از بودجه عمومی 0/2 درصد است و تلاش می‌کنیم این میزان در بودجه سال آینده افزایش یابد. تلاش می‌کنیم در جلسه بودجه سال آینده ضمن ارتقای حفاظت و پایش محیط زیست و استفاده از ظرفیت‌های مشارکتی مردم بتوانیم سهم محیط زیست از بودجه عمومی را افزایش دهیم.

تکالیف سازمان با منابع انسانی و مالی آن تناسب ندارد. تعداد خودروهای عملیاتی در مناطق چهارگانه ۸۰۰ دستگاه است این در حالیست که وسعت مناطق حفاظت‌شده بیش از ۱۹ میلیون هکتار است علاوه بر آن ۵۰ درصد پست‌های سازمان بلاتصدی است.»   او  ادامه داد: «به ازای ۶۷۰ صنعت یک کارشناس پایش وجود دارد درحالی‌که تعداد صنایع در شهرهای صنعتی بیش از این است‌. در سطح حفاظتی سهم هر محیط‌بان ۷ برابر استاندارد جهانی است.» 

بازنگری ساختار ستاد احیای دریاچه ارومیه

رئیس سازمان محیط زیست همچنین از بازنگری ساختار ستاد احیای دریاچه ارومیه خبر داد و گفت:«نظر سازمان محیط زیست این است که استان آذربایجان غربی، نمی‌تواند مشکلات دریاچه ارومیه را از جمله اقدامات آموزش جوامع محلی و الگویی که انجام شده به ثمر برساند. هدف سازمان محیط زیست در اولویت اول بازنگری ساختار است.»

او درباره تامین انرژی و بازنگری درباره کیفیت تولید بنزین اظهار کرد:«مهم‌ترین سند بالادستی ما قانون هوای پاک است که در آیین‌نامه ماده ۲ این قانون اشاره به آن شده است و در همین میان، میزان استاندارد سوختی را مشخص می‌کند. سازمان ملی استاندارد پایش سوخت‌ها را انجام می‌دهد و گزارش‌های آن‌را منتشر می‌کند اما تصمیم گرفتیم در سازمان حفاظت محیط‌زیست نظارت بر سوخت را داشته باشیم از این رو قرار است پایش‌ها را به صورت فصلی آغاز کنیم.»

  انصاری این را هم گفت که هدف قانون این است که باید سوخت مطابق با استاندارد باشد:«حالا مشکلاتی به واسطه تحریم‌ها پیش آمد و ناترازی را شاهد هستیم با تمام اینها سازمان خود را مکلف به پایش و نظارت می‌داند و حتماً هم گزارش‌های پایش سوخت را منتشر خواهیم کرد.»  انصاری با بیان اینکه قرار است به صورت مستمر تصمیمات کمیته پایش آلودگی هوا را رصد کنیم، افزود: «استان اراک یکی از کلانشهرهایی است که کیفیت هوای آن به صورت مستمر در کنار سایر کلانشهرها پایش می‌شود.» 

 به توافق‌نامه پاریس پیوستیم

او با اشاره به توافق‌نامه پاریس تاکید کرد:«ما به توافق‌نامه پاریس پیوستیم و حفظ منافع ملّی برای ما مهم است. چون کشوری هستیم که متکی به سوخت‌های فسیلی هستیم و منافع ملی در دستور کار قرار دارد. یکی از اقدامات ما در این زمینه شرکت در کاپ ۲۹ بود. از سوی دیگر به‌رغم تحریم‌های ظالمانه تاکنون اقداماتی مانند عضویت در ۱۴ کنوانسیون و میزبانی دو کنوانسیون بازل و استکهلم و رامسر انجام شده است.»

  انصاری افزود:«بر مبنای حاکمیت قانون در حوزه محیط زیست به قوانین موضوعه مانند قانون هوای پاک و قوانین دیگر مانند برنامه هفتم توسعه توجه و بر مبنای آن عمل و در جهت پاسخگویی و شفافیت اقدام می‌کنیم. اجرای قانون هوای پاک یکی از اولویت‌های سازمان حفاظت محیط زیست است و به این منظور مازوت‌سوزی در سه نیروگاه «شازند»، «منتظر قائم» و «شهید منتظری» متوقف شد. علاوه بر آن برنامه آموزش و فرهنگ‌سازی و ارزشگذاری خدمات اکوسیستمی در ۱۹ استان در دست اقدام است.»

او با اعلام اینکه ۵۸ درصد از آلودگی هوای تهران ناشی از منابع متحرک است،‌گفت:«بنابراین در کلانشهرهای تهران و مشهد ساماندهی منابع متحرک در دستور کار قرار دارد علاوه بر آن اسقاط خودروهای فرسوده، نوسازی حمل و نقل و توسعه حمل و نقل عمومی از برنامه‌های ماست. علت اصلی آلودگی کلانشهرهای کرج و اصفهان منابع ساکن مانند نیروگاه‌هاست بنابراین در این شهرها اولویت بهینه‌سازی سوخت صنایع و نیروگاه‌ها و فیلتراسیون صنایع است.» 

وزارتخانه‌های نیرو و کشاورزی مسئول کاهش فرونشست

به گفته رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ارتباط معناداری بین مازوت‌سوزی و انتشار گاز دی‌اکسیدگوگرد وجود دارد و افزایش این گاز به معنای استفاده از مازوت است:«برای ارتقای کیفیت هوا علاوه بر ممنوعیت مازوت‌سوزی باید راهکارهای دیگری بیاندیشیم.  لازم است بر اسقاط خودروهای فرسوده تمرکز کنیم چراکه نسبت به تولید خودرو ناچیز بوده است علاوه بر آن آلایندگی موتورسیکلت‌های فرسود سه برابر خودروهاست اما اسقاط آن در حد صفر بوده است». رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه اظهار کرد: «در سال ۱۴۰۳ تاکنون ۱۷۰ هزار خودرو اسقاط شده است و براساس برنامه هفتم توسعه باید سالانه ۵۰۰ هزار خودرو فرسوده اسقاط شود.»

دیدگاه

ویژه تیتر یک
  • شکاف بین سران قوا با گرفتن دست همدیگر و اقدامات ظاهری از بین نمی‌رود، باید وفاق و همدلی وجود داشته باشد. حالا رؤسای دو…

  • نامۀ سرگشاده یا سرگشودۀ آیت‌الله سیدمصطفی محقق داماد به مراجع تقلید و تقاضای چاره‌اندیشی ایشان قبل از ابلاغ قانون حجاب…

  • رئیس‌جمهور پس از جلسه غیرعلنی روز گذشته مجلس، در سخنانی بار دیگر به‌صراحت اعلام کرد که به دنبال وفاق است و انسجام‌بخشی…

یادداشت
آخرین اخبار