ضرورت حضور احزاب و تجمیع تجربهها
نشست «احزاب و جناحها کجای سیاست ایرانند؟» با حضور محمدرضا باهنر، دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین، محمود واعظی، قائممقام حزب اعتدال و توسعه و حسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران با اجرای محمد مهاجری در خبرگزاری خبرآنلاین برگزار شد.
نشست «احزاب و جناحها کجای سیاست ایرانند؟» با حضور محمدرضا باهنر، دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین، محمود واعظی، قائممقام حزب اعتدال و توسعه و حسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران با اجرای محمد مهاجری در خبرگزاری خبرآنلاین برگزار شد.
حسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران در این نشست با اشاره به ساختار قانون اساسی بیان کرد:«بر اساس قانون اساسی قدرت و مسئولیت همراه نیستند، در تمام دنیا نخستوزیر و یا رئیسجمهور که قدرت اصلی را دارد رئیس کابینه است. در ایران با تعبیه ولایتفقیه قدرت را در ولایت فقیه نهادینه کردیم و دولت را به ریاست فردی به نام رئیسجمهور مشخص کردیم و این جدایی قدرت و مسئولیت، کشور را دچار مشکل کرده است، باید با هر تدبیری که شده است کاری کنیم که رهبر انقلاب در جریان واقعیتها قرار بگیرد.»
مرعشی با اشاره به سخنان آیتالله گلپایگانی در مراسم معارفه نیروهای مسلح که گفته بود: «نیروهای مسلح که مسئولیتشان با حضرت آقا است»، گفت:«گفتم همه مسئولیتها را حضرت آقا بر عهده بگیرند تا همه مشکلاتشان حل شود.» وی در ادامه افزود:«ما در دوره طولانی خواستیم سیاست را بدون سازمان اداره کنیم، کدام حزب نیرومندی در جبهه اصلاحات و اصولگراها وجود دارد؟ افتخار آقای جلیلی و آقای پزشکیان این بود که حزبی نیستند. احزاب باید وجود داشته باشند و برنامههای درازمدتی داشته باشند و کشور را بر اساس برنامه اداره کنند، تجربهها را تجمیع کنند.»
مرعشی همچنین گفت:«تا زمانی که اقتصاد دکترین اول ایران نشود نمیتوانیم در دنیا توسعه پیدا کنیم. من در دولت بودم و دیدم که وزیر کابینه را ارتقا میدهد، واقعیتها حکم میکنم که برای کشور تصمیم گرفته شود، کابینه باید تقویت شود و من نمیخواهم بگویم که تضاد وجود دارد. نمایندگی مجلس در تمام دنیا سمت است و قاضی مستقل است و هیچکدام از اینها جدا از حاکمیت نیستند. چه کسی میگوید مجلسی باشد که مخل اداره امور کشور شود. نمایندگان مجلس نیز تقصیر ندارند و باید پاسخگو باشند اگر آن مسئولینی که میخواهند بر سر قدرت بیاورند را نیاورند، دیگر کسی جواب سلام آنها را نمیدهد.»
مرعشی درباره شکلگیری جریان تندرو در جریان اصولگرایی نیز گفت:«اگر بپذیریم احزاب واقعی و نیرومند بر اساس نحلههای فکری شکل بگیرند و قانون انتخابات نیز تغییر کند و حزبی شود، اقلیت را حذف نکنیم و انتخابات تناسبی را بپذیریم، همه اینها باید برشی از جامعه باشند و رنگ و بوی جامعه را داشته باشند. هر حزب و گروهی متناسب با وزن اجتماعی خود در سیاست دخالت کند.
تندروها اگر در رقابتهای درونحزبی سهمی داشته باشند به اندازه وزن خود مؤثر باشند. انقلابیون همیشه مطالبه میکردند تا به نتیجه برسند و این ویژگی برای هر کدام از ما که قدرت را در دست گرفتیم به اندازه حقمان قانع نبودیم و میخواستیم همه قدرت را در دست بگیریم. اگر به این اصل توجه کنیم که نظام سیاسی ما به سازمان نیاز دارد، در این صورت مدیریت کردن تندروها کار بسیار سادهای خواهد بود.»
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در رابطه با مواجهه ایران با سوریه بیان کرد:«اختلافنظری در بین سیاستمداران ایران در رابطه با سوریه وجود داشته است. در بهار عربی اتفاق مثبتی رخ داد و در داخل کسی به آن نپرداخت، در مراکش با معارضین صحبت کردند و قانون اساسی جدید نوشتند. قدرت نیروی انتظامی قدرت و عزت همه ما است. در تأمین نیازهای آن نباید تردید کرد و باید توجه کنیم که هیچگاه نباید سیاست را به نهاد نظامی بسپاریم.
نیروی نظامی باید تحت کنترل سیاستمداران باشد. در دورهای در سیاستهای منطقهای سیاست را هم به نهاد نظامی سپردهایم. نیروی سیاسی از همه ابزارهای خود به طور جامع استفاده میکند».وی همچنین در بخش دیگری تصریح کرد:«در تحلیل بودجه ایران، خیلی عجیب بود که برای 6 سال اول دوران جنگ بودجه زیادی تخصیص داده نشد؛ زیرا مهمات از زمان پهلوی دوم وجود داشت، دو سال آخر که خواستیم مهمات بخریم، کم آوردیم. اقتصاد مهم است. باید عنصری به نام زمان را در تصمیماتمان لحاظ کنیم. ۴۰ تا ۴۴۰ روز در مورد اشغال سفارت آمریکا تفاوت داشت، ۱۹ سال است که اقتصاد ایران گروگان پرونده هستهای است. اقتصاد دو سه سال در تحریم میرود و مقاومت میکند از گردنه عبور میکند. هیچ راهی نداریم جز اینکه اقتصاد را درست کنیم.»