| کد مطلب: ۱۲۳۰۳

محمد باقر نوبخت دبیرکل حزب اعتدال و توسعه خبر داد

منتقدان دولت، ائتلاف می‌کنند

چند روز پس از اینکه جبهه اصلاحات ایران با انتشار راهبرد انتخاباتی خود، اعلام کرد: «اصلاح‌طلبان نمی‌توانند در انتخاباتی تهی از معنا، غیررقابتی، غیرمنصفانه و غیرمؤثر در اداره کشور شرکت کنند»، حزب اعتدال و توسعه به‌عنوان حزبی اعتدال‌گرا، روز گذشته اقدام به برگزاری نشست خبری با حضور محمدباقر نوبخت، دبیرکل و جواد هروی، سخنگوی این حزب کرد تا آخرین موضع انتخاباتی حزبی که نزدیک‌ترین جریان به حسن روحانی محسوب می‌شود، از سوی دبیرکل آن اعلام شود. نوبخت در این نشست خبری همانطور که قابل‌پیش‌بینی بود، برای حضور در انتخابات اسفندماه مسیری را اعلام کرد که برخلاف سیاست‌های جبهه‎اصلاحات (به‌عنوان تشکل ائتلاف‎ساز اصلاح‌طلبان) است؛ به‌عبارت دیگر به‌رغم وجود ردصلاحیت‌های گسترده در کشور، نوبخت با تکرار موضعی شبیه به موضعی که حسن روحانی پس از ردصلاحیت گرفته بود، خبر داد که این حزب با وجود ردصلاحیت‌های گسترده، به‌دنبال ارائه لیست برای انتخابات مجلس دوازدهم است و در همین مسیر جلساتی با احزاب «کارگزاران سازندگی، ندای ایرانیان، اعتماد ملی و خانه کارگر (برخی از احزاب اصلاح‌طلب منتقد تصمیم جبهه اصلاحات)» برگزار شده و آنها قرار است لیست مشترکی را بعد از 19بهمن منتشر کنند.  

اما نکته مهم‌تر این است که این 5حزب در ارائه لیست انتخاباتی خود قرار است از دیگر اصول‌گرایان معتدل و طیف نزدیک به علی لاریجانی هم کمک بگیرند تا شاید بتوانند از خرداد 1403 فراکسیونی حداقلی را در مجلس دوازدهم تشکیل دهند. البته در این مسیر اگر آنها نتوانند از بین نیروهای خودشان گزینه داشته باشند، به سراغ افرادی خواهند رفت که تفکری مشابه با آنها دارد و با پذیرش ریسک، آنها را به‌عنوان گزینه خود معرفی می‌کنند. دبیرکل حزب اعتدال و توسعه در بخشی از این نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار هم‌میهن درباره لیست انتخاباتی این حزب و احتمال تشکیل لیست ائتلافی با سایر احزاب گفت: «حزب اعتدال و توسعه به‌عنوان یک حزب با مرامنامه و اساسنامه مربوط به خودش، اعلام حضور و نوع نگاه خود به انتخابات را صریحاً بیان کرده است اما دوستان دیگر در احزابی مانند حزب کارگزاران سازندگی، حزب ندای ایرانیان، حزب اعتماد ملی و خانه کارگر هم وجود دارند که نگاه مشابهی با حزب اعتدال و توسعه درباره انتخابات داشتند. در همین ارتباط با این دوستان جلسات مستمری داریم. قرار بر این شده است که با هماهنگی و حتی با حضور اصول‌گرایان معتدل، در هر حوزه هر یک از این چند حزب، افراد مطمئنی داشته باشند همه روی آن متمرکز باشیم و با همه روی این مسئله توافق کردیم که با هم رقابت نداشته باشیم. همچنین افرادی را که داریم، تمرکز ما روی فردی باشد که قدرت رای بیشتر و جایگاه و پایگاه مردمی بیشتری داشته باشد. اگر چنین نشد، همه به نسبت در مواضع پدافندی جدید مستقر شویم و یک قدم به عقب برداریم منتها روی فردی توافق کنیم که می‌تواند با ما هم‌گرا باشد. در حال حاضر منتظر اعلام نظر نهایی شورای نگهبان درباره اعتراض به عدم احرازصلاحیت‌ها هستیم تا 19 بهمن که این نتایج اعلام شده و متوجه شویم چند نفر در تهران و چند نفر در شهرستان‌ها داریم.»

 

معرفی فرد غیرحزبی ریسک دارد

او در ادامه در واکنش به این سوال که «با این فرض که فردی خارج از این احزاب از سوی شما معرفی شود و بتواند به مجلس هم برسد اما چه تضمینی وجود دارد که آن فرد در زمان حضور در مجلس مسیری برخلاف شما حرکت نکند؟» گفت: «خود من 4دوره نماینده مجلس بودم و حال و هوای مجلس را می‌دانم. ما زمانی که نتوانیم از اعضای رسمی خودمان معرفی کنیم و فردی را خارج از اعضای خودمان معرفی کنیم، این ریسک همیشه وجود دارد که ممکن است بعداً با ما همراه نباشد. البته اگر دوستان ما بتوانند در مجلس حضور فعالی داشته باشند، خوب می‌توانند بقیه را جمع کنند و این برای ما خیلی مهم است. من می‌دانم که چند نفر در مجلس می‌توانند مسیر مجلس را بعضاً تغییر دهند. پس با این توضیح آن خطری که گفتید وجود دارد. جمع‌بندی ما و دوستان‌مان چه برای تهران و چه برای همه حوزه‌ها، همین نکته‌ای است که گفتم مشروط بر اینکه آنجا کاندیدا داشته باشیم یا بتوانیم روی کاندیدایی به نتیجه برسیم ولی ریسک در این مورد وجود دارد و تلاش داریم این ریسک به حداقل برسد.»

 

6 نفر از 15 نفر تایید صلاحیت شدند

دبیرکل حزب اعتدال و توسعه درباره تعداد افراد تاییدصلاحیت‌شده این حزب برای حضور در انتخابات مجلس گفت: «منطقی است حزبی که نیروی تاییدصلاحیت‌شده ندارد با انگیزه در انتخابات شرکت نکند اما برخی احزاب نگاه صفر و صدی ندارند. برخی احزاب هم اصلاً حضور ندارند. امیدوارم شورای نگهبان احزابی که در انتخابات ثبت‌نام کرده‌اند را در قبال احزابی که شرکت نکرده‌اند، شرمنده نکند. 15 نفر از کادر اصلی اعتدال و توسعه در تهران ثبت‌نام کردند که تا الان 6 نفر تاییدصلاحیت شده‌اند. همانطور که گفتم منتظر اعلام نتایج صلاحیت‌ها هستیم.»

 

باید تحریم را تمام کنیم

او درباره اختلاف‌نظر این حزب با اصلاح‌طلبان درباره انتخابات اسفندماه گفت: «اصلاحات یک جبهه است و تنوع نگاه در آن‌جا وجود دارد. ما برخی احزاب اصلاح‌طلب هماهنگ و همراه هستیم اما برخی احزاب دیدگاه دیگری دارند. ما در اعتدال و توسعه معتقد به مشارکت در انتخابات هستیم. انتخابات مشارکتی یکی از مؤلفه‌های افزایش قدرت ملی است. ما باید تحریم را تمام کنیم. کسانی که دیگاه دیگری داشتند حتماً الان متوجه شده‌اند. برای رفع تحریم‌ها به مشارکت قوی در انتخابات نیازمندیم تا قدرت ملی ما افزایش یابد. ما در دوره مسئولیت خود مشاهده می‌کردیم که مشارکت 24 میلیونی چه تأثیری در مذاکرات خارجی دارد.»

 

شاید شاهد شگفتی باشیم

نوبخت در بخش دیگر این نشست خبری در واکنش به تاثیر ردصلاحیت حسن روحانی بر کاهش میزان مشارکت در انتخابات 11 اسفند گفت: «شاید این کار موجب کاهش مشارکت شود شاید هم مثل انتخابات 92 که آقای هاشمی ردصلاحیت و آقای روحانی انتخاب شد، شاید با ردصلاحیت شدن روحانی شاهد شگفتی در این انتخابات باشیم.»

دیدگاه

ویژه تیتر یک
  • نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، روز گذشته در وین آغاز به کار کرد. پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی تروئیکای…

  • هرچند تعبیر دوشنبه‌های ملاقاتی و سه‌شنبه‌های نظارتی و چهارشنبه‌های درایتی به طعنه به کار رفته اما اتفاقاً شاهد…

  • نمایندگان مجلس با تقاضای یک فوریت بررسی لایحه «اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس» با ۳۸ رأی موافق، ۲۰۷ رأی…

آخرین اخبار