گفتوگوی انصافنیوز با محمدجواد روح درباره تحلیل فضای انتخابات پس از ثبتنامها: (بخش دوم)
احتمالا جز جلیلی بقیه اصولگرایان با قالیباف توافق میکنند/ دولت چهاردهم نسبت به دولت سیزدهم به سمت میانهروی خواهد رفت
این روزنامهنگار با اشاره به تعدد افرادی که ثبتنام کردند، گفت: بسیاری از این افراد شانس تاییدصلاحیت ندارند. حتی افرادی مثل اسماعیلی، بذرپاش، منظور، مرتضوی و دیگرانی که از دولت آمدند، احتمالا ردصلاحیت میشوند. اگر علی لاریجانی را ردصلاحیت کنند، ممکن است زاکانی هم ردصلاحیت شود.
در نتیجه، باید گفت بسیاری از ثبتنامکنندگان در صحنه حضور پیدا میکنند تا سهمی از قدرت را داشته باشند و به نظر میرسد جز سعید جلیلی، دیگر افراد این جریان راضی میشوند که با قالیباف همکاری کنند و یا اگر در انتخابات از او حمایت نکنند، دستکم تخریبش نمیکنند.
او دربارهی ثبتنام احمدینژاد و فعالیتهای سیاسی او نیز گفت: دیگر روسای جمهور سابق هم فعال هستند و نشستهای خود را دارند. احمدینژاد به نسبت آقایان خاتمی و روحانی، چندان در عرصهی عمومی و برگزاری جلسات منظم و حدی با همفکران و مدیران دولت خود فعال نیست. حلقهی اصلی او (مشایی و بقایی) دچار محدودیت شدند و از سیاست کناره گرفتهاند. به همین جهت، احمدینژاد هر دوره انتخابات را فرصتی میبیند که به میدان بیاید و با ثبتنام ابراز وجود کند. از سوی دیگر، نظرسنجیها هم حاکی از آن است که او از محبوبیت قابلتوجهی برخوردار است. به نظر من، حق اوست که کاندیدا شود.
روح ادامه داد: اگر قرار بود احمدینژاد ردصلاحیت شود باید سال۱۳۸۴ این اتفاق میافتاد که سابقهی جدی در سیاست و مدیریت نداشت. اکنون با ۸سال ریاستجمهوری جز اینکه منتقد سیستم شده است، هیچ بهانهای برای ردصلاحیت او وجود ندارد. البته، این احتمال خیلی ضعیف وجود دارد که پس از ردصلاحیت احمدینژاد، از کاندیدایی که به او نزدیک و همسو باشد، حمایت کند.
سردبیر روزنامه “هممیهن” رویکرد دولت چهاردهم را در صورت انتخاب محمدباقر قالیباف به سمت میانهروی دانست و گفت: دایرهی مدیریتی که قالیباف با آنها میتواند کار کند نسبتا وسیع است. البته او در رفتارها و موضعگیریهای کلان سیاسیاش متاثر از برخی نهادهاست و ملاحظاتی را رعایت میکند؛ اما در سطح میانی آمادگی دارد تا از نیروهای تکنوکرات میانهرو استفاده کند. برخلاف حلقهی اصلی دولت سیزدهم که با حداقل اختلافات، نیروها را حذف میکردند و حتی برخی نیروهایی که در سال اول خودشان بر سر کار آورده بودند هم، در مقاطع بعدی همین دولت پاکسازی کردند.
محمدجواد روح در ادامه گفت: در دولت سیزدهم به دلیل حذف گسترده مدیران و نیروهای باتجربه و تضعیف بدنه کارشناسی، وزن عملکرد و کارآمدی دولت بهشدت کاهش پیدا کرد که در نتیجهی آن، شاهد مشکلات اقتصادی و اجتماعی جدی هستیم.
وی یادآور شد: برای نمونه وزارت کشور بدترین عملکرد را در حوزه امنیتی و اجتماعی داشته که خروجی آن را در حوادث سال ۱۴۰۱ و سیستان و بلوچستان شاهد بودیم. به نظر میرسد از بعد امنیتی هم قالیباف با توجه به سابقه و تجاربش عملکرد بهتری از دولت فعلی خواهد داشت.
نمیگویم که قالیباف در جریان میانهروها قرار میگیرد اما…
این روزنامهنگار با انتقاد از عملکرد قالیباف در مجلس گفت: او فرد مناسبی برای ریاست مجلس نبود و برای ریاست جمهوری مناسبتر است. البته حواشی و تخلفاتی در شهرداری زمان او وجود داشته که باید تکلیف آن روشن شود. اما خروجی عملکرد قالیباف در شهرداری و پلیس عملکرد قابل قبولی بوده است و در جهت نوسازی شهر و نیروی انتظامی اقدامات زیادی انجام داد.
وی تصریح کرد: البته نمیگویم که قالیباف در جریان میانهروها قرار میگیرد؛ اما اگر به ریاستجمهوری برسد، به نسبت طیفهای تندروتر که در دولت سیزدهم حضور دارند، عملکرد منطقیتری خواهد داشت. کاندیدا نشدن مخبر هم نشانگر تصمیم جریان اصلی اصولگرایان برای این است که دولت تغییر مسیر دهد و سطحی از خروجی و عملکرد را داشته باشد که قابل دفاع باشد. درحالیکه کارنامه سه ساله دولت سیزدهم جای هیچ دفاعی را باقی نگذاشته است.
منبع: انصاف نیوز