| کد مطلب: ۷۸۹۰
نگاه خارجی

نگاه خارجی

آنچه در این ستون می‌خوانید، دیدگاه‌های رسانه‌‌های خارجی است که صرفا جهت اطلاع‌رسانی منتشر می‌شود و این دیدگاه‌ها موضع روزنامه «هم‌میهن» نیست.

آنچه در این ستون می‌خوانید، دیدگاه‌های رسانه‌‌های خارجی است که صرفا جهت اطلاع‌رسانی منتشر می‌شود و این دیدگاه‌ها موضع روزنامه «هم‌میهن» نیست.

aljazeera

استقرار 3000 تفنگدار آمریکایی در دریای سرخ

نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد که بیش از 3 هزار پرسنل نظامی آمریکا با دو کشتی جنگی وارد دریای سرخ شده‌اند. نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد که این اعزام نیرو بخشی از واکنش تند ایالات متحده پس از ادعای توقیف چندین کشتی غیرنظامی توسط ایران است. ناوگان پنجم ایالات‌متحده روز دوشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد: ملوانان و تفنگداران دریایی آمریکا روز یکشنبه پس از عبور از کانال سوئز در یک استقرار از پیش اعلام شده وارد دریای سرخ شدند. این استقرار نیرو به افزایش و رشد حضور نظامی ایالات متحده در آبراه‌های پرتنش خلیج‌فارس که برای تجارت جهانی نفت حیاتی است، می‌افزاید. این اقدام باعث شد تهران روز دوشنبه واشنگتن را به تشدید بی‌ثباتی در منطقه متهم کند. ارتش آمریکا می‌گوید ایران در دو سال گذشته نزدیک به 20 کشتی با پرچم بین‌المللی را در منطقه توقیف کرده یا تلاش کرده است آنها را توقیف کند. بیانیه فرماندهی مستقر در بحرین اعلام کرده: نیروهای آمریکایی اعم از سرباز و تفنگدار دریایی سوار بر کشتی‌های جنگی USS Bataan و USS Carter Hall وارد منطقه شده‌اند و «انعطاف‌پذیری و قابلیت دریایی بیشتری» را برای ناوگان پنجم فراهم می‌کنند. تیم هاوکینز، سخنگوی فرمانده ناوگان پنجم به خبرگزاری فرانسه گفت، این استقرار نیرو به تلاش‌ها برای «بازدارندگی از فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده و کاهش تنش‌های منطقه‌ای ناشی از آزار و اذیت ایران و توقیف کشتی‌های تجاری» می‌افزاید. USS Bataan یک کشتی تهاجمی آبی خاکی است که می‌تواند هواپیماهای دارای بال ثابت و چرخشی و همچنین کشتی‌های فرود را حمل کند. USS Carter Hall، یک کشتی تدارکاتی است که تفنگداران دریایی و تجهیزات آنها را حمل می‌کند و آنها را به ساحل می‌فرستد. ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز دوشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت استقرار نیروهای آمریکایی تنها در خدمت منافع واشنگتن است. حضور نظامی دولت آمریکا در منطقه هرگز امنیت ایجاد نکرده است. او به خبرنگاران گفت: منافع آمریکایی‌ها در این منطقه همیشه آنها را به دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی واداشته است. ما عمیقاً متقاعد شده‌ایم که کشورهای حوزه خلیج‌فارس می‌توانند امنیت خود را تضمین کنند.»
استقرار اخیر نیروهای آمریکایی پس از آن صورت می‌گیرد که واشنگتن اعلام کرد نیروهایش از دو تلاش ایران برای توقیف نفتکش‌های تجاری در آب‌های بین‌المللی در سواحل عمان در 5 ژوئیه جلوگیری کردند. به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، سازمان خدمات دریایی ایران اعلام کرد که یکی از دو نفتکش به نام ریچموند وویجر با پرچم باهامایی با یک کشتی ایرانی برخورد کرده و پنج خدمه آن به شدت مجروح شدند. در آوریل و اوایل اردیبهشت، ایران دو نفتکش را ظرف یک هفته در آب‌های منطقه توقیف کرد. این حوادث پس از آن رخ داد که اسرائیل و ایالات متحده مدعی شدند در ماه نوامبر ایران مقصر حمله هواپیمای بدون سرنشین به نفتکشی بود که توسط یک شرکت اسرائیلی حامل نفت و گاز در سواحل عمان بود. آمریکا ماه گذشته اعلام کرد که یک ناوشکن، هواپیماهای جنگی F-35 و F-16 را به همراه گروه آمادگی آبی‌خاکی و یک واحد دریایی در خاورمیانه مستقر خواهد کرد تا ایران را از توقیف کشتی‌ها در خلیج‌فارس باز دارد. هفته گذشته ارتش آمریکا اعلام کرد که در حال بررسی استقرار پرسنل مسلح در کشتی‌های تجاری است که از طریق تنگه هرمز در حال تردد هستند و هدف از این کار جلوگیری از مزاحمت ایران برای کشتی‌ها است. تهران روز شنبه در پاسخ گفت که نیروی دریایی سپاه پاسداران خود را به پهپادها و موشک‌های برد 1000 کیلومتری (621 مایلی) مجهز می‌کند. سردار سرتیپ ابوالفضل شکارچی، سخنگوی نیروهای مسلح ایران روز شنبه به نقل از خبرگزاری تسنیم گفت:«خلیج‌فارس، خلیج عمان و اقیانوس هند چه ربطی به آمریکا دارند؟ کار شما اینجا چیست؟»

دیدگاه

ویژه دیپلماسی
آخرین اخبار