| کد مطلب: ۲۴۵۰۶

سه ماه است با ایران رابطه داریم

سه ماه است با ایران رابطه داریم

نشست خبری سفیر جدید سودان در ایران بعدازظهر دیروز در محل سفارت این کشور در تهران برگزار شد.

نشست خبری سفیر جدید سودان در ایران بعدازظهر دیروز در محل سفارت این کشور در تهران برگزار شد. در ابتدای این نشست کلیپ کوتاهی از جنایات شبه‌نظامیان در این کشور پخش شد که عبدالعزیز حسن صالح طاها، سفیر سودان در توضیح آن گفت: آنچه در سودان اتفاق می‌افتد جنایتی بزرگ است که در خاموشی عمدی رسانه‌ها رخ می‌دهد. جنایت‌های شبه‌نظامیان در سودان موجب کشته شدن بسیاری از غیرنظامیان شده است.

خندق حفر می‌کنند کشته‌شدگان را در آن می‌ریزند. هزاران هزار نفر را دستگیر می‌کنند و با آن‌ها به بدترین شکل برخورد می‌کنند. زنان را دستگیر می‌کنند و به آن‌ها تجاوز می‌کنند و خودشان از آن فیلم می‌گیرند. این‌ها انسان نیستند. دیروز در شورای امنیت اعلام شد که این نیروهای تروریستی در سودان کودکان ٨ ساله را مورد تجاوز قرار دادند و بسیاری از کشورها این جنایت را محکوم کردند.

آنچه امروز در سودان رخ می‌دهد کمتر از جنایات اسرائیل در غزه و لبنان نیست. سفیر سودان در آغاز نشست خبری خود گفت: به اسم کشور سودان حمله اسرائیل به خاک جمهوری اسلامی ایران را محکوم می‌کنیم که خلاف تمام قواعد بین‌المللی است. از جامعه جهانی می‌خواهیم جنایات اسرائیل در فلسطین و لبنان را محکوم کنند. از دولت ایران سپاسگزارم که جنایت‌هایی که در سودان اتفاق افتاد را محکوم کردند و همیشه از دولت قانونی در سودان حمایت کردند.

می‌خواهم مختصری از آنچه از آوریل ٢٠٢٣ در سودان رخ داد، تشریح کنم.رهبر گروه شبه‌نظامی در سودان معاون رئیس سودان و عضوی از شورای انتقالی بود. رهبری این نیروهای شبه‌نظامی محمد حمدان دقلو ملقب به حمیدتی است. نیروهای او جزو ارتش و نیروهای مسلح بودند که به نیروهای واکنش سریع معروف بودند. تمام سازمان‌های کشور سودان مورد حمایت این نیروها بودند و مسئول حفاظت از اماکن کشور بودند.

رهبر این نیروهای شبه‌نظامی گویا در حال توطئه کودتایی علیه ژنرال عبدالفتاح برهان بودند و همین اتفاق در ١۵ آوریل به وقوع پیوست. این نیروها ساعت ۵ صبح هجوم آوردند و همکاران خود را در ارتش قتل‌عام کردند. با تانک‌ها و تجهیزات نظامی به خانه آقای برهان یورش آوردند و نگهبانان آقای برهان در حالی که از او و مردم سودان حمایت می‌کردند شهید شدند و حتی ژنرال برهان تفنگ به دست گرفت و حاضر به فرار نشد و در نهایت به جای امنی برده شد و توطئه شبه‌نظامیان به نتیجه نرسید.

این نیروهای شورشی از روز اول مردم سودان را هدف قرار دادند چراکه بسیاری از این نیروها مزدور هستند و از نیجر و چاد و آفریقای میانه به سودان آمدند و نیروهای داعش از لیبی نیز راهی سودان شدند. چه کسی به این مزدوران پول و تجهیزات نظامی می‌رساند؟ چراکه مزدور بی‌آنکه پول بگیرد کاری نمی‌کند. این جنگ بسیار بزرگ است و اسرائیل و نیروهای نیابتی اسرائیل پشت این جنگ هستند و امارات به این شبه‌نظامیان پول و اسلحه می‌رساند. سودان شکایت رسمی را ١١ اکتبر با دلایل اثبات‌شده به شورای امنیت تقدیم کرد.

این نیروهای شبه‌نظامی تلاش کردند به فرهنگ و انسان سودانی آسیب بزنند و حتی مدارس و دانشگاه‌ها و اندیشکده‌ها را مورد هدف قرار دادند و حتی بیمارستان‌ها و تجهیزات پزشکی را نیز نابود کردند. این شبه‌نظامیان حتی گیاه و محصولات کشاورزی را به آتش کشیدند چراکه می‌خواهند انسان‌ها آسیب ببینند. مردم اصیل سودان را آواره کرده‌اند و می‌خواهند مزدوران را بر مردم سودان حاکم کنند. این نیروها به موزه‌ها نیز هجوم بردند. این نیروهای شبه‌نظامی به دنبال نابودی سودان هستند و از ورود کمک‌های بشردوستانه ممانعت می‌کنند.

حکومت سودان به تعهدات خود عمل کرده است و یک گذرگاه بشردوستانه از کشور چاد باز کرده بود تا کمک‌های انسانی وارد شود اما تروریست‌ها از این گذرگاه برای عبور دادن مزدوران استفاده کردند. مردم از ترس شبه‌نظامیان به ارتش پناه می‌برند که در امان باشند. این نیروهای شبه‌نظامی به این قدرت نمی‌رسیدند اگر کمک‌های نظامی و مالی از سوی کشورهای دیگر خصوصاً امارات به آن‌ها نمی‌رسید.

سفیر سودان در پاسخ به این سوال که هدف کشورهایی همچون امارات برای حمایت از شبه‌نظامیان چیست؟ گفت: سودان در منطقه استراتژیک قرار دارد و جغرافیای این کشور موجب می‌شود که به پلی میان کشورهای عربی و آفریقایی تبدیل شود. سودان منابع نفت و طلا دارد و خاک حاصلخیز دارد و رود نیل از سودان می‌گذرد.

  عبدالعزیز حسن صالح طاها در پاسخ به این سوال که آیا همکاری نظامی میان ایران و سودان وجود دارد؟ چراکه برخی رسانه‌ها از ارسال سلاح به سودان خبر می‌دهند، گفت: رابطه میان ایران و سودان برای ٨ سال قطع بود و سه ماه است که روابط بازگشته است و جنگ از یک سال و ٩ ماه قبل آغاز شده است و ارتش در این مدت مقاومت کرده است و ارتش پیش از رابطه دو کشور در صحنه نبرد بود. ما عملاً یک ماه است که پس از تقدیم استوارنامه رابطه خود را آغاز کرده‌ایم.

اخبار مرتبط
دیدگاه
آخرین اخبار
پربازدیدها
وبگردی