از جامعه چه خبر؟
حریق در انبار منیریه
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، از وقوع یک حریق گسترده در محدوده میدان منیریه خبر داد. به گزارش دیدهبان ایران، سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، از وقوع حریق گسترده در یک انبار لوازم یکبارمصرف و پلاستیکی در محدوده میدان منیریه خبر داد. جلال ملکی درباره جزئیات این حادثه گفت: «در ساعت ۱۶:۲۳ عصر دیروز (یکشنبه ۱۹ آذرماه)، یک مورد حادثه حریق در یک انبار ظروف پلاستیکی و یکبارمصرف به سامانه ۱۲۵ اطلاع داده شد که در پی آن ستاد فرماندهی آتشنشانان، هفت ایستگاه را بههمراه نردبان، خودروی حامل تجهیزات تنفسی و دیگر تجهیزات و امکانات لازم، به محل حادثه واقع در خیابان ولیعصر، پایینتر از میدان منیریه، خیابان امیربهادر اعزام کرد.» او تاکید کرد: «حریق در یک انبار دوطبقه نگهداری از ظروف پلاستیکی و یکبارمصرف به مساحت هزار مترمربع رخ داده و شعلههای آتش تمام این فضا را در برگرفته و به تعدادی از منازل اطراف نیز سرایت کرده است. آتشنشانان عملیات خود برای اطفایحریق را آغاز کرده و گروهی دیگر نیز اقدام به تخلیه منازل مسکونی اطراف کردند. درمجموع ۱۲ واحد مسکونی تخلیه شد.»
امنیت کادر سلامت تامین شود
رئیس کل سازمان نظام پزشکی در واکنش به حوادث اخیر ضرب و جرح کادر درمان توسط همراهان بیمار در برخی استانها، از مسئولان فراجا و قوهقضائیه خواست تا برخوردها با متعرضان به کادر سلامت، بازدارنده باشد. محمد رئیسزاده با تاکید بر اینکه ارائه خدمات بهداشتی درمانی در مراکز درمانی و بیمارستانها بهویژه در اورژانسها، کاری حساس، پرتنش و پراسترس است، به ایسنا گفت: «امنیت کادر بهداشت و درمان؛ از نگهبان و خدمه گرفته تا پرستار، بهیار، پزشک، رزیدنت و اینترن باید تامین شود؛ چراکه در شرایط ناامن نمیتوان خدمات باکیفیت به بیمار ارائه داد اما متاسفانه طی یکی، دو سال اخیر تعداد حملات به کادر سلامت و برخورد با کادر پزشکی شدت گرفته است. این نشاندهنده آن است که برخوردها با متخلفان بازدارنده نیست.» او درباره چگونگی حمایت از آسیبدیدگان کادر سلامت در حوادث ضرب و جرح ازسوی همراهان بیماران توضیح داد: «این افراد قطعاً باید حمایت شوند. در این راستا وزارت بهداشت و مراکزی که همکاران ما در آنجا فعالیت میکنند، باید این زمینهها را فراهم کنند.»
«متفورمین» پرمصرفترین دارو
براساس اعلام رئیس سازمان غذاودارو، سال گذشته متفورمین بیشترین تولید و مصرف را در حوزه داروی کشور داشته، بنابراین پرمصرفترین و پرتیراژترین دارو ازنظر تولید، متفورمین بوده است. حیدرمحمدی گفت: «در کشور پویشی برای شناسایی افراد دیابتیک و فشارخون بالا یا افراد در معرض خطر این بیماری در حال انجام است که اقدامی در راستای پیشگیری و درمان بهموقع این بیماریهاست.» او با اعلام اینکه ۱۰درصد از بازار دارویی دیابت در کشور نیز مربوط به انسولینهای قلمی است، افزود: «مصرف انسولین قلمی نسبت به گذشته بسیار بیشتر شده است، بهطوریکه در سالهای قبل انسولینهای ویالی و رگولار بیشتر در کشور مصرف میشد اما در ادامه بهتدریج مصرف بهسمت انسولینهای قلمی سوق پیدا کرد.»