بحران کمسوادی میان فقرا/افزایش فشارهای اقتصادی موجب شده میانگین کشوری برخوردار نبودن از مدرک متوسطه به 30 درصد برسد
کاهش بودجه دولتی همزمان با فشارهای اقتصادی منجر به تشدید فقر آموزشی بهویژه در دهکهای پایین جامعه شده است
کاهش بودجه دولتی همزمان با فشارهای اقتصادی منجر به تشدید فقر آموزشی بهویژه در دهکهای پایین جامعه شده است
هنوز سهماه از شروع سال ۲۰۲۵ نگذشته و وضعیت برای افرادی که در کشورهای بحرانزده زندگی میکنند بهویژه زنان، نهتنها نسبت به سال پیش میلادی بهتر نشده بلکه بحرانیتر هم شده است.
بیش از ۳۰۰ تن از فعالان جامعه مدنی ایران در واکنش به تهدیدات دولت آمریکا بیانیهای خطاب به دبیرکل سازمان ملل که رونوشت آن برای کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل نیز ارسال شده، منتشر کردند.
سالی که گذشت سال بد بود. سالی که گذشت سال خوب بود. برای بررسی آنچه در سال ۱۴۰۳ در ایران گذشت، همین دوگانه کافی است؛ سالی با روزهای عجیب، سخت، پر بیم و گاه پر امید. کار برای «دانشگاه» در سالی که گذشت، مثل همیشه سخت بود اما گاه روزنههایی از نور از میان درهای آن گذشت. «محیطزیست»، روزگار بهتری را دید و در حفاظت از حیات وحش با همت فعالان، راه باریک روشنی باز شد.
«زنان از شبکههای مراقبتهای غیررسمی برخوردارند و یاد گرفتهاند که چطور از آنها استفاده کنند تا بتوانند از خشونت در فضای خیابان، خانه، نهادها، ادارات و... عبور کنند.»
زمانی که افراد با جهان گفتوگو نمیکنند، اندیشه ندارند، کتاب نمیخوانند، روششناسی نمیدانند و روی همه اینها فشار اقتصادی، اجتماعی و سیاسی وجود دارد، مشخص است که آن فرد و آن جامعه گرفتار ناامیدی میشود.
بهطور کلی، در کشورهای دیگر که نظام سیاسی کارایی دارند، وقتی اختلالی مانند قطعی برق رخ میدهد، وضعیت بهگونهای است که شاید با گلایه مردم همراه باشد، اما آنها بهسرعت عبور میکنند.
پرونده الهه محمدی و نیلوفر حامدی بهصورت رسمی مختومه شد. خبرنگاران روزنامههای شرق و هممیهن، روز گذشته مشمول عفو شدند و پروندهشان برای همیشه بسته شد؛ پس از ۸۷۴ روز بلاتکلیفی.
غلامحسین کرباسچی، مدیرمسئول روزنامه هممیهن هم از بازگشت الهه محمدی و نیلوفر حامدی به روزنامهنگاری و محیطکار، ابراز خوشحالی کرد.
شورایعالی معماری و شهرسازی در مصوبه اخیر خود مصوب کرده که طرحها و نقشههای این محدوده مانند نقشه کاربری، شبکه معابر، ضوابط و مقررات با رعایت حفاطت از بناها، بافت ارزشمند و سرزندگی بافت شهری، ترغیب به مرمت و احیا در همپیوندی بافت پیرامون حرم با بافت تاریخی ظرف دو ماه تهیه و در شورایعالی شهرسازی و معماری تصویب شود. حالا امیر مغانلو، مدیرکل دفتر معماری، طراحی شهری و بافتهای واجد ارزش وزارت راه و شهرسازی به «هممیهن» جزئیاتی از این مصوبه میگوید؛ طبق توضیحات او در طرح سه لایه اصلی مدنظر است و تلاش شده بافت تاریخی موجود در این محوطه حفظ شود.