| کد مطلب: ۳۳۰۶۳

آنچه دیروز در مراسم خاکسپاری سیدحسن نصرالله گذشت/تشییع زیر سایه جنگنده‌ها

همزمان با برگزاری مراسم تشییع سیدحسن نصرالله و سیدهاشم صفی‌الدین، جنگنده‌های رژیم اسرائیل با تجاوز به حریم هوایی لبنان از بالای مسیر تشییع و استادیوم کمیل شمعون در ارتفاع پایین عبور کردند. تصاویر منتشرشده از بیروت نشان می‌دهد که جنگنده‌های اسرائیلی دیوار صوتی را بر فراز پایتخت لبنان شکستند.

آنچه دیروز در مراسم خاکسپاری سیدحسن نصرالله گذشت/تشییع زیر سایه جنگنده‌ها

مراسم تشییع شهیدان سیدحسن نصرالله، سومین دبیرکل حزب سیاسی حزب‌الله لبنان و سیدهاشم صفی‌الدین، رئیس شورای اجرایی حزب‌الله لبنان در بیروت برگزار شد. این مراسم از ورزشگاه کمیل شمعون شروع شد و سیدحسن نصرالله، در منطقه ضاحیه جنوبی بیروت و سیدهاشم صفی‌الدین در دیر قانون‌النهر به خاک سپرده شد.

سیدحسن نصرالله بارها هدف ترور قرار گرفته بود و در نهایت 6 مهر امسال در حمله هوایی گسترده اسرائیل به ضاحیه (حومه جنوبی بیروت) در زیرزمین یک ساختمان مورد هدف قرار گرفت. روز دوم آن نیز حزب‌الله طی بیانیه‌ای شهادت سیدهاشم صفی‌الدین رئیس شورای اجرایی حزب‌الله در حمله اسرائیل را تایید کرد.

هیئتی بلندپایه از مقامات جمهوری اسلامی ایران نیز جهت حضور در این مراسم حضور پیدا کرده و مورد استقبال مقامات لبنان قرار گرفتند. محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، عباس عراقچی، وزیر خارجه، سردار علی فدوی، جانشین فرمانده کل سپاه، سردار ایرج مسجدی، معاون هماهنگ‌کننده نیروی قدس سپاه، کاظم غریب‌آبادی، معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت خارجه، مالک شریعتی‌نیاسر، حمید رسایی، مهدی کوچک‌زاده، عبدالحسین روح‌الامینی، سیدمحمود نبویان، ابراهیم عزیزی و امیرحسین ثابتی نمایندگان مجلس، مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران و علیرضا نادعلی، سخنگوی شورای شهر تهران و مهدی اقراریان، رئیس کمیته نظارت شورای شهر تهران، سیدپرویز فتاح، ستاد اجرایی فرمان امام و حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه کیهان، سیدمرتضی بختیاری، کمیته امداد امام خمینی، محمدباقر ذوالقدر، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و هادی طهان‌نظیف، سخنگوی شورای نگهبان و علی نیکزاد، نایب رئیس دوم مجلس از جمله چهره‌های سیاسی و مقامات کشورمان حاضر در مراسم تشییع صفی‌الدین و سیدحسن نصرالله بودند.

 

مقاومت تمام‌شدنی نیست

آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت برگزاری مراسم تشییع و تدفین مجاهد کبیر شهید سیدحسن نصرالله و همچنین سیدهاشم صفی‌الدین با تجلیل از این دو شهید بزرگ مقاومت، تأکید کردند: «دشمن بداند که مقاومت در برابر غصب و ظلم و استکبار، تمام‌شدنی نیست و تا رسیدن به سرمنزل مقصود ادامه خواهد یافت.»

متن پیام رهبر انقلاب به این شرح است: «مجاهد کبیر و زعیم پیشتاز مقاومت در منطقه، حضرت سیدحسن نصرالله (اعلی‌الله مقامه)، اکنون در اوج عزت است. بدن پاک او در سرزمین جهاد فی‌سبیل‌الله به خاک سپرده می‌شود، ولی روح و راه او هر روز سرافرازتر از پیش جلوه خواهد کرد ان‌شاءالله، و راه را به رهروان نشان خواهد داد. دشمن بداند که مقاومت در برابر غصب و ظلم و استکبار، تمام‌شدنی نیست و تا رسیدن به سرمنزل مقصود ادامه خواهد یافت باذن‌الله. نام نیک و چهره‌ی نورانی جناب سیدهاشم صفی‌الدین (رضوان‌الله علیه) نیز ستاره‌ی درخشان تاریخ این منطقه است. او یاور نزدیک و جزء جدانشدنی رهبری مقاومت در لبنان بود. سلام خدا و بندگان صالحش بر این دو مجاهد سرافراز و بر دیگر مبارزان شجاع و فداکار که در برهه‌ی اخیر به شهادت رسیدند، و بر همه‌ی شهدای اسلام. و سلام ویژه‌ی من به شما فرزندان عزیزم، جوانان سلحشور لبنان.»

 

لبنان سزاوار فرزندان دلاور

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری نیز در آستانه تشییع پیکر سیدحسن نصرالله در پیامی به دو زبان عربی و فارسی در صفحه ایکس خود نوشت: «ملت بزرگ لبنان سزاوار است که به همه فرزندان دلاور خود – به‌ویژه این دو سید بزرگوار - افتخار کند؛ قهرمانانی که به پیمان خود وفادار ماندند و از شرافت امت دفاع کردند تا شهادت در راه خدا نصیب آنان شد. هستیم بر آن عهد که بستیم.» 

 

جنگنده‌های اسرائیل بر فراز بیروت

همزمان با برگزاری مراسم تشییع سیدحسن نصرالله و سیدهاشم صفی‌الدین، جنگنده‌های رژیم اسرائیل با تجاوز به حریم هوایی لبنان از بالای مسیر تشییع و استادیوم کمیل شمعون در ارتفاع پایین عبور کردند. تصاویر منتشرشده از بیروت نشان می‌دهد که جنگنده‌های اسرائیلی دیوار صوتی را بر فراز پایتخت لبنان شکستند. براساس این تصاویر حداقل پنج فروند هواپیمای نظامی اسرائیل بالای بیروت دیده شد. تصاویری که خبرگزاری آسوشیتدپرس و همچنین اکانت‌های مربوط به دولت اسرائیل منتشر کردند، نشان می‌دهد که این پنج فروند، جنگنده‌های اف ۱۵ و اف ۳۵ بودند. این اکانت‌ها دیروز فیلمی از لحظه عملیات ترور سیدحسن نصرالله به وسیله بمب‌های سنگرشکن‌ را نیز منتشر کردند. 

به گزارش منابع عبری، یسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل درباره این حرکت رژیم تل‌آویو گفت:‌ «جنگنده‌های اسرائیل که در حال حاضر در آسمان بیروت بر فراز مراسم تشییع جنازه نصرالله در حال چرخش هستند، پیام روشنی را منتقل می‌کنند و نشانه تهدید اسرائیل است.» گدعون ساعر وزیر خارجه اسرائیل نیز با اشاره به پرواز این جنگنده‌ها بر فراز بیروت، لبنان را تهدید و ادعا کرد ایران این کشور را اشغال کرده است!

 

لبنان میزبان 80 کشور

یک هیئت چهارنفره به ریاست محمدحسن اختری و با حضور محسن قمی، سیدرضا تقوی و سیدمجتبی حسینی به نمایندگی از رهبر انقلاب نیز عازم لبنان شدند. اختری در این باره تاکید کرد: «از سوی رهبر انقلاب اسلامی مأموریت یافتیم تا پیام تسلیت و همدردی ایشان را به مردم لبنان ابلاغ نماییم. با ایجاد موانع و سنگ‌اندازی‌هایی مانند مشکلات ویزا و محدودیت‌ها تلاش کردند از حضور میلیونی مردم جلوگیری کنند، با این حال، مردم از ۸۰ کشور، از جمله یمن، عراق، بحرین و جمهوری اسلامی ایران، در این مراسم شرکت کردند.  این حماسه تاریخی، اهمیت مقاومت و ایستادگی را برای مردم جهان به اثبات رساند و نشان داد که مکتب حزب‌الله و روح جهاد سیدحسن نصرالله همچنان ادامه خواهد داشت و دشمنان از این عظمت هراس دارند.»

 

حمایت جمهوری اسلامی از هر اجماع لبنانی

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس در بدو ورود به بیروت ضمن اشاره به ثبات و امنیت امروز لبنان، گفت: «جمهوری اسلامی از هر اجماعی که میان دولت، مجلس، مقاومت و مردم لبنان شکل گیرد، حمایت می‌کند. قرار است در کنار شرکت در این مراسم، ملاقات‌های دوجانبه‌ای با مقامات عالی‌رتبه لبنان از جمله رئیس مجلس این کشور داشته باشیم. امروز دولت لبنان به برکت همین مبارزات و مقاومت‌ها تشکیل و رئیس‌جمهور آن انتخاب شده که دیدارهای ما با این مقامات در حقیقت نقطه عطفی در روابط دوجانبه میان ایران و لبنان خواهد بود.»

او با اشاره به سفر 4 ماه پیش به بیروت، تاکید کرد: «آن زمان از یک طرف خون، جنایت و نسل‌کشی و از سوی دیگر مقاومت مردم، مقاومت حزب‌الله، مقاومت حماس و مقاومت مردم غزه را شاهد بودیم و امروز نیز شاهدیم که هرچند لبنان با شهادت شخصیت‌های برجسته‌ای همچون سیدحسن نصرالله، رهبران و رزمندگان حزب‌الله خسارات بزرگی را درک کرد اما امنیت و ثبات به این کشور بازگشته و سرافکندگی برای رژیم صهیونیستی باقی مانده که این افتخار بزرگی است. نتانیاهو آن زمان شعارهایی سر می‌داد اما امروز خوشحالم در شرایطی وارد بیروت شده‌ام که مردم غزه مجدداً به سرزمین خود بازگشته‌اند؛ هرچند خانه‌هایشان آوار شده همچنین امروز دشمن صهیونی از جنوب سرزمین لبنان رانده شده است. امروز که اینجا هستیم، ثبات و امنیت را در لبنان می‌بینیم و امیدواریم به توسعه در این کشور عزیز برسیم.»

 

آمادگی جمهوری اسلامی برای بازسازی لبنان

در حاشیه این مراسم نیز نشست مشترکی با جوزف عون، رئیس‌جمهور لبنان و هیئت ایرانی به ریاست محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، در بیروت برگزار شد. عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه ایران، یوسف رجی، همتای لبنانی او، و مجتبی امانی، سفیر ایران در لبنان، ابراهیم عزیزی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و حجت‌الاسلام سیدمحمود نبویان نایب‌رئیس کمیسیون و گروه دوستی ایران و لبنان نیز در این نشست حضور داشتند.

قالیباف، رئیس مجلس نیز تاکید کرد: «تمامیت ارضی لبنان و حاکمیت این کشور بسیار اهمیت دارد و جمهوری اسلامی آماده است به همراه کشورهای عربی و اسلامی در بازسازی لبنان مشارکت داشته باشد. جمهوری اسلامی خرسند است لبنان را یک کشور باثبات، امن و پیشرفته ببیند. لذا ما از هر تصمیمی استقبال خواهیم کرد که لبنان به‌دور از مداخله خارجی در امور خود اتخاذ کند.»

جوزف عون، رئیس‌جمهور لبنان با اشاره به اینکه این کشور به دنبال بهترین روابط با تهران است، گفت: «این روابط به سود دو کشور و دو ملت است. لبنان برای دفاع از مسئله فلسطین، هزینه بسیار زیادی داده است و به همین دلیل امیدواریم که برای حل این مسئله، راهکار عادلانه‌ای پیدا شود.» او با استقبال از نتایج نشست اخیر ریاض درباره فلسطین، افزود: «در این نشست بر راهکار دودولتی برای حل مسئله فلسطین تاکید شده است و ما نیز از این مسئله حمایت می‌کنیم. این کشور طی دهه‌های گذشته فرماندهان و رهبران بسیاری را از دست داده است و در طی جنگ اخیر اسرائیل شهدایی برای دفاع از لبنان و ثبات کشور از بین ما رفتند. لبنان از جنگ در سرزمین خود خسته شده و بهترین مقابله با هرگونه تجاوزی اتحاد مردم لبنان است.»

 

عقب‌نشینی بدون هیچ امتیازی

سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه پیش از سفر به لبنان نوشت: «امروز، دشمنان مقاومت شاید تصور کنند که با فقدان سیدحسن نصرالله، مسیر او متوقف شده است. اما آنان همچون همیشه، در شناخت واقعیت‌ها دچار خطای محاسباتی هستند. مردانی چون نصرالله، نه در جسم‌شان، که در اندیشه‌شان زنده‌اند. این راه، راهی است که با خون مجاهدان ترسیم شده و با عزم ملت‌های آزادی‌خواه استمرار خواهد یافت. آینده از آن ملت‌هایی است که عزت را بر ذلت، ایستادگی را بر تسلیم، و امید را بر یأس ترجیح می‌دهند. [...] تحولات لبنان در دو دهه پایانی قرن بیستم، عرصه‌ای برای نمایش عمق استراتژیک نصرالله بود.

در سال ۲۰۰۰، زمانی که ارتش رژیم صهیونیستی ناچار شد بدون هیچ مذاکره‌ای از جنوب لبنان خارج شود، جهان دریافت که توازن قوا در منطقه به نفع محور مقاومت تغییر کرده است. این نخستین بار در تاریخ بود که اسرائیل مجبور شد بدون هیچ امتیازی از سرزمینی که اشغال کرده بود، عقب‌نشینی کند. این پیروزی نه با ابزار دیپلماتیک، بلکه با مقاومت فعال و پایداری مردم لبنان حاصل شد. [...] سیدحسن نصرالله را نمی‌توان صرفاً یک فرمانده نظامی یا یک سیاستمدار توصیف کرد. او یک متفکر راهبردی بود که توانست الگویی نوین از مقاومت ارائه دهد؛ مقاومتی که از یک تاکتیک نظامی به یک منظومه فکری، اجتماعی و سیاسی تبدیل شده است.

میراث نصرالله، فراتر از نبردهای میدانی، در نگاه عمیق او به آینده مقاومت و استقلال منطقه‌ای نهفته است.» او در مصاحبه‌ای در فرودگاه بیروت نیز تاکید کرد: «بسیاری از مقامات و مردم ایران علاقه‌مند بودند در این مراسم شرکت کرده و در کنار مردم لبنان، از دو قهرمان مقاومت تجلیل کنند. مراسم تشییع امروز پیام روشنی به جهان مخابره خواهد کرد که مقاومت زنده است، حزب‌الله به آرمان‌های خود وفادار است و مسیر مبارزه ادامه خواهد داشت. همچنان که مقاومت تاکنون پیروزی‌های بسیاری به دست آورده، ان‌شاءالله پیروزی نهایی نیز تحقق خواهد یافت.»

 

پیوند تاریخی ایران و لبنان

مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران نیز تاکید کرد: «قبل از انقلاب اسلامی، شهید چمران به‌عنوان بازوی راست امام موسی صدر، نقش مهمی در شکل‌گیری و ایجاد جنبش‌های اساسی در لبنان ایفا کرد. ارتباط بین ملت‌های ایران و لبنان، ریشه‌دار و قدیمی است؛ چراکه لبنان به عنوان سرزمین ابوذر غفاری، پایه‌گذار تشیع در آن منطقه، شناخته می‌شود. این پیوند تاریخی، به‌ویژه پس از گسترش تشیع در ایران و در دوران صفویه، با رفت و آمد علما و دانشمندان، ادامه پیدا کرد.

در دوره امام موسی‌صدر، این ارتباط عمیق‌تر و دوباره زنده شد و ایشان نقش اساسی و مرکزی در این احیای رابطه داشتند.» او افزود: «بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، شهید چمران چند روز بعد وارد ایران شد و اولین جمله‌اش این بود که «من از جانب جامعه شیعی لبنان آمده‌ام.» و ظلم چندصدساله وارد بر لبنان را به خوبی شرح داد. مسائلی مانند عدم عدالت بین شیعیان و غیرشیعیان، حتی بین مسلمانان و غیرمسلمانان در لبنان وجود داشت، بازگو می‌کرد.»

 

کسی نمی‌تواند ما را از مقاومت محروم کند

naeem ghasem

شیخ نعیم قاسم، دبیرکل حزب‌الله لبنان طی این مراسم گفت: «امروز با رهبری تاریخی و استثنایی در عرصه اسلامی ـ عربی وداع می‌کنیم که قبله‌گاه آزادیخواهان جهان است. به نام برادرم، دوستم و مقتدایم سیدحسن نصرالله شما را خطاب قرار می‌دهم،‌‌ای شریف‌ترین مردم و وفادارترین مردم و عزیزترین مردم و ‌ای‌کسانی که ما را سربلند کردید، این امانت را حفظ می‌کنیم و در این خط به مسیرمان ادامه خواهیم داد و وصیت او را اجرا می‌کنیم. سید عزیز، مقاومت را به طرف امت هدایت کرد و امت را به طرف مقاومت رهنمون ساخت. این مسیر تمام شهدا و مسیر زندگی است. این سید (سیدحسن نصرالله) عزیز دل رزمندگان و قطب‌نمای فلسطین و قدس بود و سهم بسزایی در احیای آرمان فلسطین ایفا کرد.»

او با درود به اُسرا، تاکید کرد: «به آنان می‌گوییم که هرگز شما را نزد صهیونیست‌ها تنها نمی‌گذاریم. نبرد یاری غزه بخشی از ایمان ما به ضرورت دفاع از فلسطین است. این اجتماع عظیم نه‌فقط بی‌نظیر است بلکه در طول تاریخ لبنان اتفاق نیفتاده است. با طاغوت اسرائیلی و آمریکایی رودررو شدیم. حجم جنایات دشمن مانند حجم مقاومت بی‌سابقه بود.»

دبیرکل حزب‌الله لبنان گفت: «این اجتماع نشان‌دهنده وحدت ملی، قومی و اسلامی است. در حال حاضر در مرحله جدیدی قرار داریم. بارزترین اقدام ما تفویض مسئولیت به حکومت است. رژیم صهیونیستی نمی‌تواند به اشغالگری و تجاوزاتش ادامه دهد. می‌دانیم که پیروزی نهایی حتمی است حتی اگر با تاخیر همراه باشد. مقاومت با حضور و آمادگی‌اش استمرار دارد. کسی نمی‌تواند ما را از حق مقاومت محروم کند. در زمان مناسب اقدام به مقاومت خواهیم کرد. زمان و شیوه مناسب برای مقاومت را ما انتخاب می‌کنیم. دشمن آنچه را که در جنگ و تجاوز نتوانست به دست آورد با سیاست نیز نمی‌تواند محقق کند. صبر ما را ضعف تفسیر نکنید که راه طولانی است. امروز در حال وداع با یک رهبر تاریخی، استثنایی، ملی، عربی و اسلامی هستیم که نماد و قبله آزادی‌خواهان جهان به شمار می‌رود. او محبوب مجاهدان، مردم، مستضعفان، ستمدیدگان و به‌ویژه ملت فلسطین بود.»

نعیم قاسم با اشاره به سوابق مبارزاتی سیدحسن نصرالله، گفت: «این سید بزرگوار مقاومت را به امت و امت را به مقاومت هدیه کرد. این مرد بزرگ در اسلام و ولایت ذوب شده بود. او فردی صادق، وفادار، مهربان، بخشنده، متواضع، استوار، شجاع، حکیم و یک استراتژیست برجسته بود.»

دبیرکل حزب‌الله لبنان تأکید کرد: «سیدحسن نصرالله، همواره فلسطین و قدس را مرکز توجه خود قرار داده بود و اصرار داشت که در اتاق عملیات مقاومت، در کنار مجاهدان باقی بماند. او در خط مقدم به شهادت رسید و ما نیز این مسیر را ادامه خواهیم داد و هرگز از گزینه مقاومت دست نخواهیم کشید. او نقش بسزایی در احیای مسئله فلسطین داشت. سیدنصرالله عاشق مردم بود و مردم نیز عاشق او بودند. او رهبری خِرَدها و دل‌ها را بر عهده داشت و مسیرش همیشه به سمت فلسطین و قدس بود. ‌ای نصرالله، ما بر عهد خود پایبندیم و راهت را ادامه خواهیم داد، حتی اگر همگی به شهادت برسیم. تو در مسیر و جهادت باقی خواهی ماند و در قلب‌های ما زنده‌ای. ما امانت تو را حفظ خواهیم کرد و در همین مسیر گام برخواهیم داشت.» 

او درباره سیدهاشم صفی‌الدین نیز گفت: «ای سید، دلتنگت هستیم. تو بودی که گفتی این راه را همگی ادامه خواهیم داد، حتی اگر همگی به شهادت برسیم. ما بر عهد خود پایبندیم. او مسئولیت‌های مختلفی را بر عهده داشت؛ از فرماندهی منطقه بیروت گرفته تا عضویت در شورای اجرایی و دبیرکلی حزب‌الله. او در عرصه‌های مختلفی که به مردم خدمت می‌کرد، فعالیت داشت و در تجهیز مجاهدان نقش ویژه‌ای ایفا کرد.»

نعیم قاسم با اشاره به همراهی سیدحسن نصرالله، افزود: «در این حادثه، سردار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، حاج ابوالفضل، حاج علی ایوب، حاج عبدالأمیر سبلینی و حاج محمد خیرالدین نیز به شهادت رسیدند. به خانواده‌های این دو سید جلیل‌القدر، خانواده‌های شهدای مقاومت و همه دوستداران و وابستگان آنان تسلیت و تهنیت عرض می‌کنیم.»

دبیرکل حزب‌الله لبنان تاکید کرد: «ما اسیران خود را فراموش نخواهیم کرد و برای آزادی آنان، تمامی فشارهای لازم را بر دشمن وارد خواهیم کرد. این اجتماع عظیم (حاضر در مراسم)، بیانگر وفاداری بی‌نظیری است که در تاریخ لبنان کمتر دیده شده است. شما مردم، نمونه‌ای از وفاداری و ایثار هستید.»

او با تاکید بر اهمیت نبرد و حمایت از غزه، گفت: «مبارزه ما در حمایت از غزه، بخشی از ایمان ما به آزادی فلسطین است. فشارهای واردشده بر مقاومت، مجاهدان و حامیان آن بی‌سابقه بود، اما پایداری و ایستادگی در برابر آن نیز بی‌سابقه بوده است. ما با درخواست دشمن برای آتش‌بس موافقت کردیم، زیرا ادامه درگیری بدون افق سیاسی و میدانی به نفع ما نبود. نقطه قوت ما در این است که از موضع قدرت و براساس مصلحت خود، این تصمیم را اتخاذ کردیم. مقاومت در سطحی بی‌سابقه استقامت و تداوم یافت و ما توانستیم خود را مجدداً سازماندهی کنیم. ما از موضع قدرت با آتش‌بس موافقت کردیم و اکنون در مرحله‌ای جدید قرار داریم. اسرائیل به توافق آتش‌بس پایبند نماند و پس از پایان مهلت توافق، ما با اشغالگری و تجاوز جدیدی مواجه شدیم اما این رژیم قادر به ادامه اشغالگری نیست، زیرا مقاومت، همچنان قدرتمند است، هم از نظر نیرو و هم تجهیزات، و پیروزی نهایی قطعی خواهد بود. ۷۵ هزار نظامی اسرائیلی نتوانستند در برابر مقاومت پیشروی کنند. ما همچنان به مبارزه براساس گزینه‌های خود ادامه خواهیم داد و اجازه نخواهیم داد آمریکا بر کشورمان سلطه پیدا کند. اسرائیل آنچه را که با جنگ نتوانست به دست آورد از طریق سیاست، کسب نخواهد کرد. در مرحله‌ای جدید قرار داریم که ابزارها، روش‌ها و شیوه‌های خاص خود را دارد. اسرائیل نمی‌تواند به اشغالگری و تجاوزات خود ادامه دهد و ما اجازه نخواهیم داد که قتل عام‌ها علیه ملت ما ادامه پیدا کند.» 

او با انتقاد از برخی جریان‌های داخلی لبنان تاکید کرد: «چگونه می‌توان از حاکمیت سخن گفت درحالی‌که اشغالگری همچنان ادامه دارد؟ مسئولان لبنانی به خوبی به توازن قوا آگاه هستند و ما از رهبران سیاسی لبنان می‌خواهیم که گفتمانی مبتنی بر حفظ حاکمیت کشور اتخاذ کنند.»

نعیم قاسم به مقامات آمریکایی گفت: «بدانید که اگر قصد فشار بر لبنان را دارید، موفق نخواهید شد. به شما توصیه می‌کنم که از این توطئه‌ها دست بردارید. مادامی که اشغالگری و خطر آن وجود دارد، مقاومت گزینه سیاسی ما خواهد بود و دفاع از مسئله فلسطین حقی است که از آن کوتاه نخواهیم آمد. ما در برابر پروژه استعماری ترامپ که هدف آن کوچاندن فلسطینیان است، ایستادگی خواهیم کرد. ما در مسیر ساختن دولتی قوی و عادل، در چارچوب توافق طائف مشارکت خواهیم داشت. اهداف استراتژیک ما شامل اخراج دشمن از سرزمین‌های اشغالی و بازسازی مناطق آسیب‌دیده است. ما به نقش ارتش لبنان در حفاظت از کشور و حفظ حاکمیت آن ایمان داریم و بر مشارکت همه جریان‌ها در روند ساختن دولت و تأمین صلح داخلی اصرار داریم. لبنان وطن نهایی برای همه فرزندانش است و ما نیز از فرزندان این سرزمین هستیم.»

او با اشاره به اینکه مقاومت، اساس و گزینه‌ای ایمانی و سیاسی برای ما است، تاکید کرد: «تا زمانی که اشغالگری ادامه دارد، ما براساس مصلحت و شرایط، حق خود را در مقاومت اعمال خواهیم کرد. در زمان مناسب، نحوه بهره‌گیری لبنان از قدرت خود را در چارچوب راهبرد دفاعی مورد بررسی قرار خواهیم داد. ما با جنبش امل در ائتلافی قرار داریم که با خون شهدا آمیخته شده است. تصور نکنید که می‌توانید میان ما اختلاف ایجاد کنید. ما در موضع‌گیری‌ها و انتخاب‌های خود متحد هستیم و بر لزوم مشارکت همگان در ساختن دولت، حفظ وحدت ملی و تأمین صلح داخلی تأکید داریم.»

نعیم قاسم با اشاره به اولویت‌های مقاومت گفت: «ما بر اخراج اشغالگران، آزادی اُسرا، بازسازی مناطق آسیب‌دیده و اجرای طرح نجات اقتصادی، اصلاحات سیاسی، اداری و اجتماعی در سریع‌ترین زمان ممکن پایبند هستیم.»

  عکس: GETTYIMAGES

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه تیتر یک
سرمقاله
پربازدیدترین
آخرین اخبار