| کد مطلب: ۳۸۱۵۲

برچسب «تروریسم» سلاح اسرائیل

فعالان حقوق بشر در اورشلیم، امدادگران در غزه و دانشجویان دانشگاه‌های نیویورک از نظر اسرائیل و شبکه نفوذ آن چه وجه مشترکی دارند؟ ظاهراً تمام این‌ها ارتباطی با تروریسم دارند. با اینکه چنین اتهاماتی اغلب بی‌پایه و اساس‌‌اند، اما اغلب برای بدنام کردن و تضعیف کسانی به‌کار می‌روند که نمی‌خواهند از دستورات اسرائیل پیروی کنند.

برچسب «تروریسم» سلاح اسرائیل

فعالان حقوق بشر در اورشلیم، امدادگران در غزه و دانشجویان دانشگاه‌های نیویورک از نظر اسرائیل و شبکه نفوذ آن چه وجه مشترکی دارند؟ ظاهراً تمام این‌ها ارتباطی با تروریسم دارند. با اینکه چنین اتهاماتی اغلب بی‌پایه و اساس‌‌اند، اما اغلب برای بدنام کردن و تضعیف کسانی به‌کار می‌روند که نمی‌خواهند از دستورات اسرائیل پیروی کنند.  جاش پال، فعال حقوق بشر و مدیر سابق امور عمومی و کنگره برای دفتر امور نظامی-سیاسی، آژانسی در داخل وزارت خارجه آمریکاست.

او می‌گوید، اگرچه این تاکتیک امروزه بیشتر به نمایش گذاشته می‌شود، اما اولین بار هنگام خدمت با «هماهنگ‌کننده امنیتی ایالات متحده» یا USSC در کرانه باختری با آن برخورد کرد؛ زمانی که رفتار مشابهی از اتهامات و شکایت‌ها از سوی اسرائیل، همانگونه که در گزارشی که قبلاً فاش نشده، تهدید به نابودی آنچه در سال 2008 به‌عنوان روند صلح در کرانه باختری وجود داشت، به‌وجود آورد. USSC اغلب به‌عنوان واسطه‌ای غیررسمی بین بخش‌های امنیتی اسرائیل و فلسطین عمل می‌کند. به‌رغم پیشرفت قابل‌توجه در تامین امنیت در طرف فلسطینی، اسرائیل با ادعای عدم اعتماد به نیروهای امنیتی فلسطینی آن را به تعویق می‌انداخت.

استدلال اسرائیلی‌ها این بود که تشکیلات خودگردان فلسطین اقدامات کافی علیه افرادی که اسرائیل به تروریسم متهم می‌کند، انجام نمی‌دهد بنابراین اسرائیل اعتمادی به اجرای تعهدات در مذاکرات ندارد؛ اینکه ایست بازرسی‌ها و حضور ارتش اسرائیل در کرانه باختری را کاهش دهد.  اسرائیل با استفاده از روابط عمومی معمول خود، هم در محافل خصوصی و هم در رسانه‌ها استدلال کرد که سیستم امنیتی تشکیلات خودگردان چیزی بیش از یک «در گردان» نیست، زیرا تشکیلات خودگردان فلسطینی افرادی را که اسرائیل ادعا می‌کنند تروریست‌اند یا با تروریست‌ها در ارتباط‌اند، بازداشت می‌کند اما بعد به‌سرعت آنها را آزاد می‌کند. 

دولت بوش در زمان خود به روند مذاکرات تحت نقشه راه برای صلح متعهد بود اما با تهدید اسرائیل برای توقف هرگونه پیشرفت بر اساس نگرانی‌هایش، ایالات متحده تصمیم گرفت که باید ورود و به آن رسیدگی کند.  به‌عنوان رهبر USSC برای اداره بخش امنیتی فلسطین، جاش پال مسئول تحقیق درباره مشکل ادعایی «در گردان» بود. در کنار او همکارانش شامل یک افسر ارشد پلیس بریتانیا و یک افسر نظامی کانادایی قرار داشتند و بررسی کاملی از اتهامات انجام دادند و گزارشی رسمی تهیه کردند که به مقامات فلسطینی و اسرائیلی و شورای امنیت ملی ارائه شد.

  این تحقیق که «گزارش در گردان جنین» نام داشت، برای طرف‌های دیگر پیروزی محسوب نمی‌شد. اگرچه برخی از مفاهیمی که در آن مطرح شد تا حدودی قدیمی شده‌اند، اما برخی از یافته‌ها امروز همچنان مرتبط‌اند. با توجه به ادعاهایی که منجر به این گزارش شده امروز الگوهای مشابهی در رفتار اسرائیل می‌بینیم، اتهام‌زنی به تروریسم علیه افراد و سازمان‌هایی که آنها را متخاصم می‌بیند، زمانی که به اتهامات به روشی که اسرائیل کافی و مناسب می‌داند، پاسخ داده نمی‌شود، شکایت می‌کند و سپس از اتهامات و شکایت‌ها به‌عنوان بخشی از استراتژی روابط عمومی استفاده می‌کند.

این گزارش هیچ‌وقت انتشار عمومی پیدا نکرد. اما با توجه به گذشت زمان و همچنین به‌دلیل ارتباط و ارزش شفافیت‌سازی، حالا در دسترس قرار گرفته.  یافته‌های این گزارش نشان می‌دهد که چالش‌های متعددی برای تمام طرفین وجود دارد که باید رسیدگی کنند. مثلاً، زمانی که به طرف فلسطینی مربوط می‌شود، این گزارش نتیجه‌گیری می‌کند که «قوانین فلسطینی‌ها در برخی از مسائل حیاتی اغلب مبهم و گاهی متناقض است.

سیستم قضایی جنایی فلسطینی‌ها هم بار بسیاری دارد و هم کمبود منابع.»  با این حال یافته‌های این گزارش در رابطه با رویکرد اسرائیل نشان می‌دهد: «آخرین اصولی که باید مد نظر باشد روشی است که اسرائیل درخواست‌ها برای دستگیری، بازداشت یا دیگر اقدامات امنیتی را به تشکیلات خودگردان انتقال می‌دهد. ارائه لیست‌ها از سوی اسرائیل اغلب شامل کمبود مدارک برای اثبات اعتبار اهداف بودند. بازبینی لیست‌ها از سوی فلسطینی‌ها اغلب آنها را نادرست یا قدیمی دانستند؛ مثل درخواست بازداشت افرادی که فوت کرده بودند.» همانطور که تحقیقات انجام شده برای گزارش «در گردان» نشان می‌دهد زمانی که اسرائیل اتهامات تروریستی خود را مطرح می‌کند، اغلب کمتر از آن چیزی است که وجود دارد. 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه بین‌الملل
آخرین اخبار