| کد مطلب: ۳۵۱۱۵

از قطع آب تا تهدید هسته‌ای/مهم‌ترین رخدادهای نوروز ۱۴۰۴

سال ۱۴۰۴ نیز با فراز و نشیب‌های خاص خود شروع شد و تهدیدات خارجی، تندروی‌های داخلی و ناترازی‌ها همچنان ادامه داشت.

از قطع آب تا تهدید هسته‌ای/مهم‌ترین رخدادهای نوروز 1404

سال 1404 نیز با فراز و نشیب‌های خاص خود شروع شد و تهدیدات خارجی، تندروی‌های داخلی و  ناترازی‌ها همچنان ادامه داشت. پس از آنکه سال 1404 به «سرمایه‌گذاری برای تولید» نامیده شد بسیاری از استانداران، مسئولان نظامی - امنیتی، برخی از وزرا، ائمه جمعه، مسئولان قوه‌قضائیه و نمایندگان مجلس درباره فراهم کردن بسترهای سرمایه‌گذاری اظهارنظر کردند. البته این تنها اظهارنظر آنها نبود بلکه درباره تصمیمات و اظهارنظرهای ترامپ نیز موضع‌گیری کردند.

اول فروردین

 کاخ کرملین در بیانیه‌ای اعلام کرد «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه پیام تبریکی را برای آیت‌الله خامنه‌ای، رهبری و مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران به مناسبت فرا رسیدن عید نوروز و سال نوی شمسی فرستاده است.

  محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور پس از نامگذاری سال ۱۴۰۴ با عنوان سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» توسط رهبری، از تشکیل کارگروه ویژه‌ای متشکل از دستگاه‌های اجرایی و نهادهای مرتبط، گام عملی برای تحقق این شعار خبر داد. کارگروه موظف است تا با رصد دقیق چالش‌های موجود، راهکارهای عملیاتی برای رفع موانع پیش‌رو سرمایه‌گذاران ارائه دهد.

  مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور با حضور در حرم مطهر امام گفت: «نمی‌شود که مسلمانان با هم دعوا کنند و رژیم صهیونیستی با ۲ میلیون جمعیت، تمام کشورهای مسلمان را اسیر خود کند. [...] ایران ما زمانی درست خواهد شد که ما تغییر کنیم، بدون تغییر «ما» و «من» تغییری ایجاد نخواهد شد. اگر مثل گذشته فقط دعا بخوانیم و برویم هیچ تغییری ایجاد نخواهد شد.»

 پزشکیان، رئیس‌جمهور از مرکز اطلاعات پلیس راهور کشور به صورت سرزده بازدید کرده و با درخواست سردار رادان مبنی بر افزایش دوربین‌های ثبت تخلفات جاده‌ای به منظور نظارت و کنترل دقیق‌تر و فراگیرتر پلیس راهور بر جاده‌ها موافقت کرد.

  با وجود عذرخواهی محمدعلی ثابت‌قدم، مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی بازرسان سازمان بازرسی در بازدید از ورزشگاه آزادی در پی قطع برق در جریان مسابقه ایران و امارات (در تاریخ 30 اسفند 1403) علت حادثه را مورد بررسی قرار دادند.

  مائو نینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین از محکوم کردن تحریم‌های آمریکا به بهانه مقابله با واردات نفت ایران خبر داد.

  وقوع زلزله‌ای به قدرت 5 ریشتری و بیش از 5 پس لرزه پس از آن در نطنز، سردر تاریخی کاروانسرای بازار نطنز بر اثر این زمین‌لرزه کاملاً تخریب شد. اما این زلزله به تاسیسات هسته‌ای نطنز خسارتی وارد نکرد.

 تارنمای آکسیوس به نقل از دو مقام اسرائیلی و یک مقام آمریکایی اعلام کرد: «ایالات متحده و اسرائیل هفته آینده در کاخ سفید مذاکرات راهبردی درباره برنامه هسته‌ای ایران برگزار خواهند کرد.»

دوم فروردین

 فؤاد حسین، وزیر خارجه عراق هشدار داد: «اگر ایران نتواند با دولت جدید آمریکا به توافق برسد، هدف حمله اسرائیل قرار می‌گیرد. این امر به معنای این است که فاجعه به عراق و منطقه خواهد رسید.»

 یک ساختمان سه طبقه مسکونی در تهران به دلیل انفجار ناشی از نشت گاز شهری به‌طور کامل تخریب شد و 21 نفر مصدوم شدند.

  پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا از ترجیح ترامپ به مذاکره با ایران خبر داده و مدعی شد: «ترامپ به‌طور همزمان اطمینان می‌دهد که هر کاری لازم باشد با هماهنگی با نهادهای مربوطه انجام می‌دهد تا مانع از دستیابی ایران به ظرفیت‌ تولید تسلیحات هسته‌ای شود.»

  امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل درباره ارسال نامه‌ای به شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل با رد اتهامات بی‌اساس آمریکا مبنی بر ایجاد تصویری ناصواب از ایران به‌عنوان تهدیدی علیه صلح و امنیت بین‌المللی اطلاع‌رسانی کرد.

  شیخ حسین انصاریان در سحر بیست و یکم ماه رمضان گفت: «مدتی است که به خاطر گرانی‌ها و مشکلات شما، خجالت می‌کشم برایتان منبر بروم، نمی‌خواهم من را ببینید.»

 استیو ویتکاف، نماینده ویژه ترامپ درامور خاورمیانه اعلام کرد: «ترامپ در نامه به ایران نوشته است و خواسته سوءتفاهم‌ها را برطرف کنیم و یک برنامه راستی‌آزمایی هسته‌ای ایجاد کنیم تا هیچ‌کس نگران تسلیحاتی شدن مواد هسته‌ای شما نباشد. ترامپ می‌خواهد با تهران با احترام برخورد کند و اعتمادسازی کند. ایرانی‌ها از طریق کانال‌های محرمانه، از طریق چندین کشور، با واشنگتن تماس گرفته‌اند. ترامپ آماده است تا همه چیز را حل کند.  امیدوارم تهران پاسخ مثبت بدهد.»

  روابط عمومی نیروی زمینی سپاه طی اطلاعیه خبر سفر درمانی خانواده سردار اوصانلو به خارج از کشور و اظهارات نقل‌شده از ایشان در مورد سفر خانواده که بعضی از کانال‌ها و سایت‌ها منتشر کرده‌اند را تکذیب کرده و این خبر را کاملاً جعلی خواند.

  عبدالعاطی، وزیر امور خارجه مصر و سیدعباس عراقچی درباره حفظ آزادی کشتیرانی در دریای سرخ طی تماس تلفنی صحبت کردند.

سوم فروردین

  اسکندر مومنی، وزیر کشور از ادامه انتصاب فرمانداران زن و آغاز دیوارکشی در مرزهای شرقی کشور خبر داد.

چهارم فروردین

 مسعود پزشکیان در سفری غیررسمی و غیرمنتظره به آذربایجان‌شرقی وشهرستان مرند رفت تا با اقوام خود دیدار کند.

هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه طی تماس تلفنی با «سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه، راجع به تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی گفت‌وگو کرد. وزیر امور خارجه تحولات ترکیه را یک موضوع داخلی این کشور دانست و گفت: «اطمینان داریم که مراجع صلاحیت‌دار ترکیه به شکل مقتضی این تحولات را بر اساس مصالح ملت ترکیه مدیریت خواهند کرد.»

  فرهاد سرگلزایی، سرپرست شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان از مطالعه و بررسی منابع جدید تأمین آب برای شهر بمپور و پیگیری تخصیص اعتبارات سفر ریاست‌جمهوری برای سه پروژه آبرسانی روستایی در ایرانشهر خبر داد.

  عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: تحت فشار حداکثری و تهدیداتی که هر روز انجام می‌شود ما وارد مذاکره مستقیم با آمریکا نمی‌شویم و این سیاست روشن ما است. او در جلسه «ستاد نوروزی جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران» نیز گفت: «من مطمئن هستم که با این سطح از آمادگی هیچ‌کس حتی فکر تجاوز به این کشور را نخواهد کرد چرا که با تبعات آن آشنا هستند.»

  رئیس‌جمهور طی یک سفر غیررسمی به تبریز، در شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان به صورت سرزده و بدون تشریفات در جمع دانشگاهیان شب‌زنده‌دار در دانشگاه تبریز حضور پیدا کرد.

پنجم فروردین

 افشای سفر 36 هزار دلاری شهرام دبیری به همراه همسرش به قطب جنوب موجی از انتقادات را به سوی دولت چهاردهم روانه کرد. اما این موضوع تکذیب شد. پس از تکذیب اما با استوری جدید همسر شهرام دبیری دوباره این سفر بر سر زبان‌ها افتاد.

  فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت گفت که دولت لزوماً به دنبال گران‌کردن سوخت نیست، بلکه مدیریت مصرف سوخت است که در این زمینه طرح‌های مختلفی بررسی شده ولی هنوز هیچ‌کدام به جمع‌بندی نهایی نرسیده است.

  مسعود پزشکیان صعود ملی‌پوشان فوتبال کشورمان به رقابت‌های جام‌جهانی ۲۰۲۶ را تبریک گفته و اظهارامیدواری کرد تقارن این پیروزی با روزهای نخست سال، نویدبخش تداوم موفقیت‌های ملی و ورزشی کشورمان در طول سال ۱۴۰۴ باشد.

  مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور پس از بازدید از دریاچه ارومیه در جریان آخرین وضعیت این دریاچه قرار گرفت و سرعت در تغییر نوع کشت و آبیاری مدرن، برخورد با چاه‌های غیرمجاز و اجرای سایر طرح‌ها و مطالعاتی که مورد تایید کارشناسان است را راهکار نجات دریاچه ارومیه دانست.

ششم فروردین

 رژه ۳هزار فروندی شناورهای نظامی و بسیج مردمی در حمایت از مردم فلسطین در آستانه روز قدس برگزار شد.

  رهبر انقلاب با درخواست رئیس قوه قضائیه برای عفو یا تخفیف و تبدیل مجازات ۱۵۲۶ نفر از محکومان محاکم عمومی و انقلاب، سازمان تعزیرات حکومتی و سازمان قضایی نیروهای مسلح موافقت کرد.

  اولین جلسه هیئت دولت در سال 1404 به ریاست مسعود پزشکیان و با حضور اعضای هیئت دولت در نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد.

  معترضان در منطقه شرق اصفهان، ایستگاه‌های پمپاژ شماره سه و چهار خط لوله انتقالی آب را تخریب و به آتش کشیدند و این اقدام آنها به بحران آبی در یزد تبدیل شد.

  تولسی گابارد، مدیر سازمان اطلاعات ملی آمریکا گفت که ایران در حال حاضر سلاح‌های هسته‌ای نمی‌سازد. ایران همچنان به تلاش برای گسترش نفوذ خود علیرغم آنچه که به تضعیف بازوهای آن منجر شد، ادامه می‌دهد.

  ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه  موضوع تصویب معاهده مشارکت جامع راهبردی با ایران را برای تصویب دومای دولتی این کشور ارائه داد.

  مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور گفت: «در دولت همه تلاش خود را انجام خواهیم داد تا بتوانیم با انجام اقدامات لازم و رفع موانع تولید، منویات مقام معظم رهبری را عملیاتی کنیم و فقط در شعار نماند.»

  مجتبی قهرمانی، رئیس کل دادگستری هرمزگان از توقیف کشتی متعلق به یکی از شرکت‌های بزرگ فعال در حوزه صادرات مشتقات نفتی به اتهام مشارکت در قاچاق سازمان‌یافته یک میلیون لیتر سوخت خبر داد.

هفتم فروردین

 عباس عراقچی، وزیر خارجه اعلام کرد که پاسخ رسمی ایران به نامه رئیس‌جمهور آمریکا به طور مقتضی و از طریق کشور عمان ارسال شده‌است. او تاکید کرد که تهران پیشنهادات سیاسی اخیر آمریکا را با تردید زیاد می‌نگرد.

  محمدجعفر قائم‌پناه، معاون اجرایی رئیس‌جمهوری با اشاره به این که محمدجواد ظریف یکی از دلسوزان ایران، با دانش و تجربه‌ای کم‌نظیر در سیاست خارجی است، اظهار امیدواری کرد که رئیس‌جمهوری به نحو مقتضی از دانش و تجربه او استفاده کند.

  اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام تروریستی در شهر کویته پاکستان که منجر به کشته و زخمی شدن شماری از شهروندان نظامی و غیرنظامی پاکستانی شد را محکوم کرد.

  مرکز اطلاع‌رسانی پلیس سیستان و بلوچستان با صدور اطلاعیه‌ای از شهادت یکی از ماموران کلانتری ۱۲ ایرانشهر در درگیری با اشرار مسلح در این شهرستان خبر داد.

هشتم فروردین

 مسئولان و مقامات نظام با حضور در راهپیمایی روز قدس درباره پاسخ به اقدامات خصمانه دشمن هشدار دادند. ائمه جمعه نیز از فروپاشی رژیم اسرائیل خبر دادند و به تشریح شرایط مظلومیت مردم غزه پرداختند.

  اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه، حملات امروز رژیم صهیونیستی به مناطق مسکونی در بیروت - همزمان با روز جهانی قدس و ابراز انزجار جهانی از اشغالگری و نسل‌کشی در فلسطین اشغالی- که نقض صریح توافق آتش‌بس محسوب می‌شود را به شدت محکوم کرد.

  سردار «علیرضا تنگسیری»، فرمانده نیروی دریایی سپاه تاکید کرد که ایران هیچ‌گاه در مورد موشک‌های خود یا توانمندی‌های جبهه مقاومت مذاکره نخواهد کرد.

  اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه در پی وقوع زلزله در میانمار و تایلند، خانواده‌های قربانیان و دولت و مردم این دو کشور ابراز همدردی کرد.

  فرزانه صادق‌مالواجرد، وزیر  راه و شهرسازی جمهوری اسلامی که به منظور شرکت در همایش بین‌المللی «سال صلح و اعتماد: گفتگو برای کودکان» به ترکمنستان سفر کرده است،  با رشید مردوف، وزیر امور خارجه ترکمنستان درباره همکاری‌های مشترک اقتصادی، تجاری، علمی، فنی و فرهنگی دو کشور دیدار و گفت‌وگو کرد.

نهم فروردین

 مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور در گفت‌وگوی تلفنی با همتای ترکیه‌ای خود، اظهار امیدواری کرد که به زودی فرصتی برای دیدار حضوری فراهم شود تا بتوانند در راستای تعمیق و تقویت روابط، درباره مسائل مورد علاقه فیمابین و نیز موضوعات مشترک منطقه‌ای و بین‌المللی دو کشور گفت‌وگو و تبادل‌نظر کنند.

  محمدرضا بابایی، استاندار یزد در واکنش به تعرض مجدد به خط انتقال آب شرب به استان، از پیگیری این موضوع در بالاترین سطوح ملی خبر داد.

  محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به نامگذاری سال جاری با عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید»، گفت: مکانیزم و سازوکارهای لازم برای اطمینان‌دهی نقدشوندگی و بازگشت اصل سرمایه با سود به مردم برای جذب سرمایه‌های خرد دیده شده است و باید به مردم اطمینان دهیم که نوسانات بازار تاثیر بر سرمایه آنان نخواهد داشت تا برای سرمایه‌گذاری در بخش صنعتی و تولید ترغیب شوند. او در اولین جلسه کارگروه ویژه پیگیری تحقق شعار سال ۱۴۰۴ نیز اعلام کرد که کشور از نظر مسائل سیاسی، امنیتی در آرامش است و خواست که از برخورد شعاری با نامگذاری سال پرهیز شود.

  کاظم غریب‌آبادی، معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی از رایزنی با تسوکادا تاماکی، سفیر ژاپن در تهران درباره روابط دوجانبه، موضع هسته‌ای و گفت‌وگوهای حقوق‌بشری خبر داد.

دهم فروردین

 فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت از ارسال پاسخ ایران به نامه آمریکا خبر داد و نوشت: «پاسخ ایران به نامه ارسالی تهیه و تحویل داده شد. در همین راستا، مسیر مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا در دستور کار قرار گرفته است. روند دیپلماسی ادامه دارد.»

  مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور در هیئت دولت با اشاره به اینکه پاسخ جمهوری اسلامی ایران به نامه رئیس‌جمهور آمریکا، از طریق کشور عمان به دست آنها رسیده است، گفت: «در این پاسخ اگرچه موضوع مذاکره مستقیم میان دو طرف رد شده، اما عنوان شده مسیر مذاکره غیرمستقیم باز است و تاکید شده ایران هیچ‌گاه از مذاکره پرهیز نداشته و این فقط بدعهدی‌ها بوده که باعث بروز مشکل در این مسیر شده که باید جبران شده و اعتمادها بازسازی شوند؛ این، نوع رفتار آمریکایی‌هاست که ادامه مسیر مذاکره را مشخص می‌کند.»

  محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور همدلی، تفاهم، انسجام، صمیمیت و مسئولیت مشترک را تنها راه‌حل بحران آب دانسته و گفت که وزارت نیرو با عملیاتی کردن طرح جامع آب مسئله قدیمی و مزمن آب در کشور را در دولت چهاردهم مدیریت و حل خواهد کرد.

  فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت از ارجاع موضوع تاثیر معدل در کنکور به اولین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی پس از تعطیلات خبر داد.

  دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در اظهاراتی تهدیدآمیز علیه ایران گفت: «مقامات آمریکایی و ایرانی درحال مذاکره هستند. اما اگر با ایران به توافق هسته‌ای نرسیم، این کشور را بمباران خواهیم کرد. این کشور به شیوه‌ای بی‌سابقه بمباران خواهد شد.»

11 فروردین

 علی لاریجانی، رئیس پیشین مجلس با حضور در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به شرایط منطقه و اقدامات اخیر رئیس‌جمهوری آمریکا در جهت افزایش سطح تنش در منطقه، اظهار کرد: «چند روز پیش دیدم که رئیس جامعه اطلاعاتی آمریکا گفته بود ما اطلاع داریم ایران سمت سلاح نرفته است. آمریکا اشتباه استراتژیکی می‌کند. هم فتوا موجود است و هم زیر نظر آژانس کار می‌کنیم و به سمت سلاح نمی‌رویم اما اگر آنان در مسئله هسته‌ای ایران کار اشتباهی کنند ایران را مجبور می‌کنند به سمت این موضوع برود، چون باید از خودش دفاع کند. آنان با دست خودشان این کار را می‌کنند؛ ایران نمی‌خواهد این کار را انجام دهد، ولی وقتی آنان فشار بیاورند آن‌وقت توجیه ثانویه پیدا می‌کند.

مردم فشار می‌آورند که تصمیم‌گیران برای امنیت کشور باید این کار را انجام دهند و این کار هم به نفع آمریکا نیست. ما الان هم می‌گوییم که به سمت سلاح نمی‌رویم و نظارت‌های آژانس هم می‌تواند تا ابد ادامه داشته باشد. ما مشکلی نداریم چون حرف گزافی نمی‌خواهیم بزنیم اما وقتی آنان به سمت بمباران ایران از سوی خودشان یا اسرائیل بروند، ایران را مجبور می‌کنند که جور دیگری تصمیم بگیرد که این هم به نفع‌ آمریکا نیست؛ بنابراین هرطور حساب کنند نفع آنان در این نیست و آنچه ما می‌گوییم این است که آمریکا می‌تواند راه دیگری پیدا کند و به جای ستیز با ایران یک‌بار رفتارش را عوض کند.»

  محمدرضا عارف، پس از حادثه واژگونی اتوبوس در محور کرمان – راور دستور پیگیری ویژه این حادثه را صادر کرد. این اتوبوس مسافربری در کیلومتر ۷۵ محور «کرمان - راور» واژگون شد که منجر به جان‌باختن و مصدومیت تعدادی از هموطنان شد.

  اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به تهدید ترامپ تاکید کرد: «تهدید صریح ایران به بمباران توسط رئیس یک کشور به مثابه تقابل آشکار با ذات و جوهره صلح و امنیت بین‌المللی است. چنین تهدیدی نقض فاحش منشور ملل متحد و پشت‌پا زدن به رژیم پادمان‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است. خشونت، خشونت می‌آورد و صلح، صلح می‌آفریند. ایالات متحده می‌تواند انتخاب کند... همراه با آثار و تبعاتش.»

 12 فروردین

 مقامات عالی‌رتبه و مسئولان در پیام‌های جداگانه‌ای روز جمهوری اسلامی را تبریک گفتند و اهمیت حضور مردم در حکمرانی تاکید کردند. 

  وزارت خزانه‌داری آمریکا با انتشار بیانیه‌ای، از اعمال تحریم‌های تازه علیه ایران خبر داد. براساس بیانیه منتشر‌شده در تارنمای این وزارتخانه، ۲ فرد و ۶ نهاد مستقر در ایران، امارات و چین به اتهام ارتباط با صنعت پهپادی ایران، تحریم شده‌اند. 

  امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد پیرامون تهدیدات اخیر «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا علیه ایران، نامه‌ای را به شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل ارسال کرد. 

  فرامرز ظلی، پیشکسوت فوتبال ایران و بازیکن پیشین تیم‌های تاج و پاس در ٨٣ سالگی دار فانی را وداع گفت.

  رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در تماس تلفنی با «سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در مورد آخرین وضعیت همکاری‌های ایران و آژانس گفت‌وگو کرد. وزیر امور خارجه ایران در این گفت‌وگو، مدیرکل آژانس را در جریان آخرین تحولات و رایزنی‌های دیپلماتیک پیرامون برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران قرار داد. 

  سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه در هشدار به آمریکا اعلام کرد که هدف قرار دادن و بمباران زیرساخت‌های هسته‌ای ایران می‌تواند ثبات منطقه را به خطر بیندازد و تأثیرات مخربی به همراه داشته باشد.

13 فروردین

 استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد در پاسخ به سوالی درباره تهدید رئیس‌جمهور آمریکا برای بمباران ایران در صورت عدم رسیدن به توافق هسته‌ای تازه، گفت: «سازمان ملل از همه اعضا می‌خواهد که از لفاظی‌های تحریک‌آمیز دوری کنند.»

  رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در واکنش به اظهارات تهدیدآمیز اخیر رئیس‌جمهور آمریکا درباره موضوع برنامه هسته‌ای ایران بر ضرورت توافقی در این زمینه تاکید کرده و از سفر خود تا آوریل خبر داد.

  امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه وزرای کلیدی و کارشناس‌ها را برای بحث درباره ایران از جمله برنامه هسته‌ای آن در میان تنش‌های فزاینده بین تهران و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، گرد هم آورد.  فرانسه، انگلیس و آلمان در ماه‌های اخیر تلاش کرده‌اند تا فشار بر ایران را افزایش دهند تا آن را به مذاکره درباره برنامه هسته‌ای خود ترغیب کنند. 

  مجید تخت‌روانچی، معاون سیاسی وزارت امور خارجه برای شرکت در نشست سازمان همکاری شانگهای به روسیه سفر کرد. نشست رایزنی‌های سیاسی معاونین وزارت خارجه کشورهای عضو سازمان شانگهای به میزبانی وزارت امور خارجه روسیه برگزار می‌شود و طی آن مهم‌ترین موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی و همکاری‌های مشترک کشورهای عضو در حوزه سیاسی و امنیتی مورد بررسی قرار می‌گیرد. در دیدار مجید تخت‌روانچی، معاون سیاسی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با سرگئی ریابکوف، معاون وزارت امور خارجه فدراسیون روسیه، آخرین وضعیت همکاری‌های دو کشور در موضوع هسته‌ای مورد بررسی قرار گرفت.

  اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا در سخنانی ادعا کرد دولت ترامپ با ازسرگیری فشار حداکثری علیه ایران به دنبال ایجاد اختلال در دسترسی تهران به منابع مالی است که در راستای «فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده‌» آن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده تحریم‌های مرتبط با ایران را علیه سه شهروند روسیه و سه نهاد اعمال کرده است.

14 فروردین

 مسعود پزشکیان با محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان سعودی تلفنی گفت‌وگو کرد و گفت: «جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گاه به دنبال جنگ و درگیری نبوده و استفاده غیرصلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای نیز به هیچ‌وجه جایی در دکترین امنیتی و دفاعی ما ندارد. ایران آماده تعامل و گفت‌وگو در زمینه رفع برخی تنش‌ها، براساس منافع و احترام متقابل است؛ ما با هیچ کشوری سر جنگ نداریم، اما در دفاع از خودمان نیز هیچ تردیدی نداریم و آمادگی و توانمندی ما در این زمینه در بالاترین سطح است.

کشورهای اسلامی می‌توانند با تکیه بر این اشتراکات و تقویت وحدت و انسجام میان یکدیگر، صلح، امنیت و پیشرفت را در بالاترین سطح برای خود و منطقه تأمین کنند. اگر مسلمانان دست به دست یکدیگر دهند می‌توانند از ظلم و جنایت به برخی کشورهای اسلامی از جمله فلسطین و مردم غزه جلوگیری کنند. اطمینان دارم که کشورهای اسلامی با همکاری یکدیگر می‌توانند به بهترین شکل امنیت و رفاه را برای منطقه به ارمغان بیاورند.»

بن‌سلمان نیز تاکید کرد: «امیدوارم بتوانیم با تداوم روند تقویت همکاری‌های فیمابین، دستاوردهای بیشتری را در زمینه ثبات، امنیت و شکوفایی برای منطقه به دست بیاوریم. همکاری ایران و عربستان و دیگر کشورهای منطقه می‌تواند به تقویت ثبات و استقرار صلح کمک مؤثری کند. عربستان آماده نقش‌آفرینی در زمینه کمک به رفع هرگونه تنش و ناامنی در منطقه است.»

 مجید تخت‌روانچی، معاون سیاسی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست معاونین وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در مسکو، خواستار محکومیت سخنان رئیس‌جمهور آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران شد.

  حسینعلی نیری، قاضی باسابقه دستگاه قضائی، در اثر بیماری دارفانی را وداع گفته است. برخی از کاربران فضای مجازی سعی کردند فوت این قاضی را به حادثه شلیک به دو قاضی سرشناس قوه قضائیه نسبت دهند اما دستگاه قضایی طی اعلامیه‌ای این موضوع را تکذیب کرد.

  الیاس حضرتی، رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت از صدور دستور ویژه رئیس‌جمهوری برای پیگیری و تسریع در تعمیر و بازسازی خط انتقال آب به استان یزد در کوتاه‌ترین زمان ممکن خبر داد.

15 فروردین

 درحالی‌که مقام‌های ایرانی بارها اعلام کرده‌اند تهران تحت تحریم و فشار حداکثری با آمریکا مذاکره مستقیمی نخواهد داشت، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا صحبت از مذاکره مستقیم به میان آورده و گفت که فکر می‌کنم ایران مایل به مذاکره مستقیم با آمریکاست.

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه تیتر یک
پربازدیدترین
آخرین اخبار