افزایش خروجی سد زایندهرود از امشب
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان گفت: خروجی سد زایندهرود به منظور رهاسازی آب برای کشت پاییزه کشاورزان اصفهان از شامگاه امروز افزایش مییابد.
به گزارش هم میهن آنلاین، احمدرضا صادقی با اشاره به بازگشایی آب زایندهرود از شامگاه امروز جمعه دوم آذرماه، اظهار کرد: توزیع آب ابتدا در شبکههای آبیاری غرب اصفهان و پس از آن در شبکههای آبیاری بخش مرکزی و رودشت (شرق اصفهان) خواهد بود.
وی حجم کنونی مخزن سد زایندهرود را ۲۳۸ میلیون مترمکعب اعلام کرد و افزود: تلاش میکنیم رهاسازی آب در شبکههای آبیاری غرب و شرق اصفهان طبق تصمیمات کارگروه سازگاری با کم آبی انجام شود.
به گزارش خبرنگار مهر، پیش از این علیرضا الماسوندی رئیس حوضه آبریز زایندهرود در گفتگویی با خبرنگار مهر اعلام کرد که با توجه به شرایط مخزن سد زاینده رود، رهاسازی آب در ۲ مرحله برای کشت پاییزه کشاورزان اصفهان انجام میشود؛ به این صورت که در مرحله اول از ابتدای آذر برای کشاورزان غرب اصفهان رهاسازی آب داشته باشیم و با یک فاصله زمانی، برای منطقه میانی و کشاورزان شرق، شامل آبشار و رودشت آب رهاسازی شود.
همچنین معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقه اصفهان طی روزهای گذشته در مصاحبهای با یکی از رسانههای محلی درخصوص بازگشایی زایندهرود گفته بود بنا بر تصمیمات صورت گرفته، مدت زمان جاری سازی آب در شبکههای آبیاری کشاورزی مناطق غرب استان (از محل سد نکوآباد) حدود هفت و برای شبکههای آبیاری کشاورزی شرق اصفهان ۱۰ روز خواهد بود به این معنا که زاینده رود در کلانشهر اصفهان ١٠ روز جاری خواهد بود.
سد زاینده رود با ظرفیت اسمی یک میلیارد و ۲۳۹ میلیون مترمکعب به عنوان یکی از اصلیترین سدهای مرکز کشور و تأمین کننده آب آشامیدنی، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران است. این سد قوسی شکل که سال ۱۳۴۹ به بهرهبرداری رسید در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.
رودخانه زایندهرود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر در دهههای اخیر به دلیل برداشتهای بیرویه در بالادست، انتقال آب به حوضه دیگر، تراکم جمعیت و تا حدودی کاهش نسبی بارندگیها، به یک رودخانه با جریان دورهای، تبدیل و در پایین دست با خشکی مواجه شده است
منبع: مهر