راهی برای حفظ ارزش پول / نگاهی به شمارهی ۸۹ ماهنامهی عصر تراکنش
شمارهی ۸۹ ماهنامهی «عصر تراکنش» با گفتوگویی ویژه با مصطفی اکرمیآرانی، مدیرعامل میلی؛ یکی از کسبوکارهای فعال در حوزهی خریدوفروش آنلاین طلا، منتشر شد.
شمارهی ۸۹ ماهنامهی «عصر تراکنش» با گفتوگویی ویژه با مصطفی اکرمیآرانی، مدیرعامل میلی؛ یکی از کسبوکارهای فعال در حوزهی خریدوفروش آنلاین طلا، منتشر شد. خریدوفروشی که میتوان آن را موج جدیدی از کسبوکارهای فینتکی در کشور دانست که در ماههای اخیر شاهد تبلیغات متعددش در بیلبوردهای شهری بودهایم.
تبلیغاتی که سعی میکنند این پیام را به مردم برسانند که برای حفظ ارزش پول خود، به سمت سرمایهگذاریهای خرد در طلا روی بیاورند. میلی، فعالیت جدی خود را از اواخر فروردینماه ۱۴۰۳ آغاز کرده است و طبق آنچه مصطفی اکرمیآرانی، مدیرعامل این کسبوکار میگوید، از اسفندماه ۱۴۰۲ به اینسو توانسته است بیش از دو میلیون کاربر جذب کند و از نظر تعداد کاربر و حجم سفارشها، به گفتهی مدیرعاملش، تبدیل به بازیگر اول این بازار شود. همین ادعا و فعالیتهای میلی بوده که موجب شده است «عصر تراکنش» تصمیم بگیرد در گفتوگو با اکرمیآرانی، مدیرعامل این پلتفرم به جنبههای گوناگون این کسبوکار بپردازد.
به گفتهی اکرمیآرانی جلوگیری از خالیفروشی، یکی از اصول مهم میلی بهشمار میرود و سامانه و زیرساختهای آن از روز اول طوری طراحی شده است که امکان خالیفروشی نداشته باشد. اکرمیآرانی در توضیح چگونگی این اتفاق گفته است، در کنار اقدام نهادهای نظارتی برای جلوگیری از خالیفروشی، میلی همیشه ابتدا طلا را میخرد و بعد میفروشد.
درواقع پلتفرم میلی بهگونهای طراحی شده است که اگر موجودی انبار به هر دلیلی به اتمام رسیده باشد، امکان خرید طلا برای کاربر متوقف میشود. میلی که به دنبال ایجاد یک اکوسیستم مالی مبتنی بر طلاست، میخواهد پولهای خرد مستهلکشونده را در اکوسیستم باثباتتری قرار دهد. مسیری که اکرمی آن را پرچالش میداند اما برای ایجاد این اکوسیستم مالی، گویا برنامهریزیهای دقیقی کرده است. در گفتوگوی شمارهی ۸۹ «عصر تراکنش» با اکرمیآرانی ابتدا روایتی از مسیری که او تاکنون طی کرده، آمده است؛ ازجمله اینکه اکرمیآرانیِ ۴۶ ساله از آن دست مدیرانی در صنعت فینتک کشور است که فعالیت حرفهای خود را از معلمی و تدریس در مدارس آغاز کرده است.
پس از ذکر این روایت است که به کسبوکار میلی پرداخته میشود. ازجمله نکات قابلتوجه در گفتوگو با اکرمیآرانی اینکه او گفته نوع کار دیجیتالی که انجام میدهند، شفافیت را جزو اصول اجتنابناپذیر کارشان قرار داده است. او اضافه کرده است از روز اول، تمام فاکتورهای خریدشان در سامانهی جامع ثبت شده است. نکتهای که باید مورد توجه قرار بگیرد اینکه فقط فاکتورهایی میتوانند در سامانهی جامع ثبت شوند که فاکتور رسمی و مورد تایید ادارهی مالیات و دارایی باشند. این یعنی بنکداری که میلی از او طلا میخرد، باید به این کسبوکار فاکتور فروش رسمی ارائه بدهد.
پس او هم باید برای تامین طلای خود از مبادی رسمی اقدام به خریداری طلا کرده باشد. ازجمله دیگر مطالب تازهترین شمارهی ماهنامهی «عصر تراکنش» میتوان به بررسی دلایل عدم توسعهی مدیریت مالی شخصی در ایران در گفتوگو با فعالان این حوزه اشاره کرد. در این گزارش تلاش شده است به این سوال پاسخ داده شود که چرا مدیریت مالی شخصی آنطور که باید در ایران رشد نکرده است؟ گفتوگو با مدیران و متخصصان صنعت بانکی و پرداخت کشور که معتقدند نقاط ضعف و آسیبپذیریهای زیادی در زیرساختها و سیستمها وجود دارد با عنوان «چالشی دائمی بهنام امنیت اطلاعات»، دیگر مطلبی است که در شمارهی ۸۹ ماهنامهی «عصر تراکنش» قابل مطالعه است.
این مطلب که شکلدهندهی پروندهی «تنظیمگری» تازهترین شمارهی «عصر تراکنش» است به آن دلیل تهیه و تنظیم شده که به عقیدهی نگارندگانش صنایع بانکی و پرداخت، نبض اقتصاد کشور را در دست دارند و از زیرساختهای حیاتی به حساب میآیند. درنتیجه اگر دچار مشکلات امنیتی شوند، علاوه بر صدمه به منابع مالی افراد و اطلاعاتشان، ممکن است منجر به بحران در سطح ملی نیز شوند.