| کد مطلب: ۳۰۹۴۴

فروتن اما مصمم

یک‌سال از درگذشت شهلا لاهیجی گذشت؛ نویسنده، مترجم، ناشر و کارآفرینی که در سال ۲۰۰۱ «جایزه آزادی نوشتن» را از «انجمن جهانی قلم» دریافت کرد و قریب به ۴۰ سال چراغ انتشارات «روشنگران و مطالعات زنان» را روشن نگاه داشت.

فروتن اما مصمم

یک‌سال از درگذشت شهلا لاهیجی گذشت؛ نویسنده، مترجم، ناشر و کارآفرینی که در سال 2001 «جایزه آزادی نوشتن» را از «انجمن جهانی قلم» دریافت کرد و قریب به 40 سال چراغ انتشارات «روشنگران و مطالعات زنان» را روشن نگاه داشت.

در همین انتشارات بود که تألیف‌هایی مهم چون «تصویر زن در آثار بیضایی» و «پژوهشی در هویت تاریخی زنان ایران» و ترجمه «زن در جست‌وجوی رهایی» (فرازوفرود جنبش زنان در سوسیال‌دموکراسی آلمان)، به قلم او منتشر شد. بسیاری از زنان نویسنده نیز انتخاب‌ اول‌شان برای نشر آثاری در زمینه مطالعات زنان، همین نشر بود و البته چاپ آثار بسیاری از بهرام بیضایی نیز بر اعتبار کار این انتشارات افزود.

با وجود تمام این موفقیت‌ها، البته در همین زمینه بسی سختی کشید و بی‌مهری چشید تا جایی که زمانی در مصاحبه‌ای گفت: «سیستم فرهنگی ما متخصص کشتن انگیزه‌هاست.» عزم و اراده او اما فراتر از آن بود که ناملایمات‌ را بهانه‌ای برای کناره‌گیری کند. فروتنانه و مصمم تا آخرین روزها در میدان فرهنگ، منشأ اثر بود تا اینکه 18 دی‌ماه 1402، در 81 سالگی در بیمارستانی در تهران درگذشت.

دیدگاه

ویژه بیست‌و‌چهار ساعت
پربازدیدترین
آخرین اخبار