| کد مطلب: ۲۵۷۱۱
آداب روایت در نمایش

آداب روایت در نمایش

نیاز به گفتن و شنیدن، نیازی حیاتی و راز جاودانگی قصه‌هاست.

نیاز به گفتن و شنیدن، نیازی حیاتی و راز جاودانگی قصه‌هاست. قصه‌پردازی، افسانه‌سرایی، اسطوره‌آفرینی و آیین نقل آن‌ها عمری دراز دارد که خود ریشه در زندگی جمعی مردمان داشته و زاییده‌ی تلاش آنها برای درک مفهوم هستی و نیروهای سرنوشت‌ساز پیرامون‌شان است. نمایشنامه یا ادبیات دراماتیک متنی است که باتوجه به آن یک تئاتر پدید می‌آید.

ارزش و اهمیت فنی نمایشنامه در این است که نه‌تنها نمایشنامه را به‌عنوان نوشته ادبی می‌شکافد و تجزیه و تحلیل می‌کند بلکه آن را به‌عنوان ماده خام یک اجرای تئاتری زیر ذره‌بین قرار می‌دهد. «مبانی ادبیات نمایشی»، به قلم محمدرضا دلیر بر همین رویکرد در ۱۰ فصل نوشته شده و به مباحث پایه‌ای ادبیات نمایشی نظیر فلسفه مقدماتی شرق، فلسفه مقدماتی غرب و فنون نمایشنامه‌نویسی می‌پردازد. کتاب «مبانی ادبیات نمایشی» مناسب برای مطالعه دانشجویان رشته ادبیات نمایشی و تئاتر و عموم علاقه‌مندان است.

مبانی ادبیات نمایشی

نویسنده:‌ محمدرضا دلی

انتشارات: هوران

دیدگاه

ویژه بیست‌و‌چهار ساعت
  • کنسرت منظومه‌ی سیمرغ قاف طی ۱۰‌ شب در تالار وحدت به رهبری استاد فرهاد فخرالدینی به روی صحنه رفت. فخرالدینی حدود ۹ سال…

  • مهاجرت را می‌توان یکی از روندهای دنیای جدید دانست، اما این روند در نبود سیاست‌گذاری‌های درست و در میانه بحران‌های…

  • در وضعیتی که مخالفان رفع فیلترینگ در پی گذاشتن شرط‌وشروط بعید هستند، آمار جدیدی از آثار و تبعات فیلترینگ به‌دست می‌آید.

پربازدیدترین
یادداشت
آخرین اخبار