| کد مطلب: ۴۲۸۶۹

شکاف جنسیتی دیجیتال/معرفی شماره ۱۸۱ ماهنامه مدیریت ارتباطات

یکصدوهشتادویکمین شماره ماهنامه مدیریت ارتباطات با مدیرمسئولی امیرعباس تقی‌پور و سردبیری علی ورامینی منتشر شد.

شکاف جنسیتی دیجیتال/معرفی شماره ۱۸۱ ماهنامه مدیریت ارتباطات

یکصدوهشتادویکمین شماره ماهنامه مدیریت ارتباطات با مدیرمسئولی امیرعباس تقی‌پور و سردبیری علی ورامینی منتشر شد. 

جهان دیجیتال ناقص

پرونده اصلی شماره ۱۸۱ ماهنامه مدیریت ارتباطات درباره شکاف دیجیتال جنسیتی است. شکاف دیجیتال به اختلاف دسترسی به ابزارهای دیجیتال مانند اینترنت، گوشی‌های هوشمند و رایانه‌ها، بین گروه‌های مختلف جامعه گفته می‌شود. گزارش سالانه شاخص شکاف دیجیتال جنسیتی در شماره اخیر ماهنامه مدیریت ارتباطات بررسی شده است.

مطابق گزارش، اگرچه بهبودهایی در کاهش نابرابری در دسترسی دیجیتال وجود دارد، اما چالش‌های قابل‌توجهی باقی مانده است. در همین پرونده گزارش سازمان یونیسف درباره شکاف جنیسیتی برای دختران نیز مورد بررسی قرار گرفته است. این گزارش می‌گوید، شکاف جنسیتی دیجیتال نه‌تنها دسترسی دختران به فرصت‌های آموزشی و شغلی را محدود می‌کند، بلکه آنها را در معرض آسیب‌های آنلاین نیز قرار می‌دهد.

سروناز احمدی، مترجم و پژوهشگر حوزه زنان در تحلیلی، شکاف دیجیتال را به آینه‌ای تشبیه کرده که نابرابری‌‌های عمیق اجتماعی را بازتاب می‌دهد. ترجمه گفت‌و‌گویی نیز با سونیا خورخه، مدیر اجرایی سازمان مشارکت جهانی برای شمول دیجیتال درباره شکاف جنسیتی دیجیتال نیز در این پرونده جای گرفته است. 

جسور بود و آینده‌نگر

15سال پیش، زمانی که ارتباطات هنوز نه این‌چنین در تار و پود زیست فردی و اجتماعی ما تنیده بود، نه وارد عصر «هوش مصنوعی» و «بیگ ‌دیتا» شده بودیم و شبکه‌های اجتماعی تا این اندازه بر فضای مفهومی و عملی حوزه‌های عمومی سایه افکنده بودند، ماهنامه‌ای متولد شد که نگاهی تخصصی و نو داشت و رویکردش نیز جسورانه و آینده‌نگرانه بود و می‌خواست نظاره‌گر دوردست‌ها باشد؛ ماهنامه مدیریت ارتباطات. نشریه‌ای که در یک‌ونیم دهه گذشته جایگاه خود را در عرصه ارتباطات و روابط عمومی کشور ثبت و تقویت کرد و به ادغان اغلب فعالان این حوزه سهمی قابل‌توجه در طرح مباحث علمی و تخصصی حوزه ارتباطات، رسانه و روابط عمومی داشته است. در شماره تازه ماهنامه مدیریت ارتباطات چند چهره دانشگاهی، ارتباطاتی و روابط عمومی و روزنامه‌نگاری درباره این نشریه قلم‌ زده‌اند. 

زبان ساده، صدای بلند

در شماره ۱۸۱ ماهنامه مدیریت ارتباطات، مطالب متنوع و خواندنی دیگری هم تدارک دیده شده است. حسین گنجی در یادداشتی با تیتر «اثر زنده الگوریتم»، این موضوع را دستمایه بررسی قرار داده که اقتصاد توجه و الگوریتم‌های مشهود آن سلبریتی‌های جنجالی را تولید و بازتولید می‌کند. او نوشته که جهان امروز به تئاتری بدل شده که در آن نه حقیقت، بلکه تصویر حقیقت به روی صحنه می‌آید.

هشتمین درسگفتار سیدعبدالجبار موسوی، درباره نوشتن نیز در این شماره برای خواندن در دسترس است. همچنین عمادالدین پاینده، پژوهشگر آزمایشگاه داده و حکمرانی، مسیر ایران برای توسعه اکوسیستم هوش مصنوعی را بررسی کرده است. مطلبی دیگر که خواندن آن توصیه می‌شود، گفت‌و‌گو با امیر ابراهیمی، مدیر برند میلی و مسیری است که این پلتفرم از نقطه صفر تا مخاطبان میلیونی و مشارکت با بازیگران اصلی حوزه فناوری و سرگرمی پیموده است.

عصاره‌ای از تلاش تیمی

در تازه‌ترین شماره مدیریت ارتباطات، مدیرمسئول این ماهنامه سرمقاله خود را با تیتر «با شوق ۱۸۱ شماره» به پانزدهمین سال انتشار این نشریه اختصاص داده است. او در بخشی از نوشته‌اش آورده است: «مدیریت ارتباطات فقط یک نشریه نیست؛ عصاره‌ای‌ است از تلاش یک تیم، باور به حرفه‌ای‌گری و تعهد به دانشی که نه‌فقط باید منتقل شود، بلکه باید از آن مراقبت کرد.» سردبیر ماهنامه مدیریت ارتباطات در «سخن ماه» این شماره مدیریت ارتباطات نگاهی رو‌به‌پس به چندسال اخیر این نشریه انداخته و از ارزش‌افزوده این نشریه برای اکوسیستم بومی ارتباطاتی ایران نوشته است.

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه فرهنگ
آخرین اخبار