مطالبات جامعه گفتمان جدید اصلاحطلبان
حزب توسعه ملی ایران اسلامی در بیاینهای به تحلیل شرایط کشور پس از انتخابات ریاستجمهوری و انتخاب مسعود پزشکیان بهعنوان رئیسجمهوری ایران پرداخت.
در بخش اول این بیانیه آمدهاست:«اعلام فهرست وزرای پیشنهادی دکتر پزشکیان به مجلس، طی روزهای اخیر انتقادات و واکنشهایی منفی در پی داشته است. مخالفان عموماً از تخلف پزشکیان از وعدههایی سخن گفتهاند که در دوران رقابتهای انتخاباتی مطرح میکرد.وسعت دامنه و نیز شدت انتقادات حاکی از آن است که فهرست وزرای پیشنهادی حداقل انتظارات منتقدان را تأمین نکرده است.»
در بخش دیگری از مطلب درباره راهبرد اصلاحطلبان آمده است:«براساس تجارب گذشته بعضاً فقدان نگاه راهبردی موجب شده است با طرح مطالبات حداکثری یا اتخاذ مواضع احساسی و واکنشی علیه پارهای نواقص و تصمیمات خطا، پیروزیها و کامیابیها ناچیز و بیارزش تلقی شده در نتیجه فضای یأس و سرخوردگی در جامعه تقویت شود. برای نمونه هماکنون اعتراضها علیه ترکیب کابینه پیشنهادی در فضای رسانهای و مجازی به گونهای است که گویی اساساً فرصت پدید آمده در انتخابات اخیر طرح فریب، و پیروزی بزرگ مردم یک توهم بوده است. این نقدهای رادیکال و احساسی البته ممکن است در کوتاهمدت موجب تشفیخاطر و مورد اقبال برخی مخاطبان شود، اما این خودزنیها در میانمدت جز ایجاد یأس و سرخوردگی و انفعال و انزوا نتیجه دیگری نخواهد داشت. اصلاحطلبان باید با هوشمندی و آگاهی کامل نسبت به خطرات این قبیل کنشهای احساسی و غیرراهبردی هشدار دهند و در ضرورت توجه به نگاه راهبردی، تقویت واقعگرایی و رشد عقلانیت سیاسی بکوشند.»
در بخش پایانی نیز آمدهاست:«فضای نامناسب پدید آمده پس از معرفی کابینه پیشنهادی موجب بروز یأس و ابهام درمیان بدنه نیروهای اصلاحطلب بهویژه در شهرستانها شده است. اصلاحطلبان باید هرچه سریعتر با تأکید بر ضرورت نگاه راهبردی و اجتناب از برخوردهای احساسی و انفعالی در توجیه بدنه خود بکوشند. سخنان اخیر آقای پزشکیان مبنی بر درخواست از منتقدان مبنی برخویشتنداری و موکول کردن انتقادات به مشاهده عملکرد او در کابینهاش، منطقی به نظر میرسد. در بدترین شرایط حتی اگر تلاش اصلاحطلبان برای ایجاد مجموعه مدیریت اجرایی قابل قبول به نتیجه مطلوب نیانجامد در درستی تصمیم استفاده از فرصت پدیدآمده در انتخابات اخیر و پیروزی به دست آمده نباید تردید کرد.»