یافتههای جالب درباره سندروم قلب شکسته
در سال ۲۰۲۰، مرگومیر مردان به حدود ۱۴ درصد رسیده، در حالی که این رقم برای زنان تنها اندکی بیش از ۶ درصد بوده است.

به گزارش هممیهن آنلاین و به نقل از دیجیاتو، پژوهشی جدید که توسط یک دانشمند ایرانی انجام شده، نشان میدهد که هرچند «سندروم قلب شکسته» بیشتر در زنان دیده میشود، اما مردان دو برابر بیشتر در اثر این عارضه جان خود را از دست میدهند.
همه ما با درد روانی قلب شکسته کاملا آشنا هستیم و تاکنون کتابها، آهنگها و فیلمهای بیشماری درباره آن نوشته و ساخته شده است. اما شواهد علمی نیز نشان میدهند که این پدیده میتواند بهطور واقعی باعث مرگ شود. اصطلاح علمی این وضعیت، «کاردیومیوپاتی تاکوتسوبو» (Takotsubo Cardiomyopathy) یا همان «سندروم قلب شکسته» است که در اثر استرس شدید فیزیکی یا احساسی باعث ضعیف شدن عضله قلب میشود.
اکنون پژوهشی جدید از دانشگاه آریزونا که روی دادههای مربوط به نزدیک به 200 هزار بیمار در ایالات متحده و بین سالهای 2016 تا 2020 انجام شده، نتایج نگرانکنندهای را نشان میدهد.
در حالی که بروز این سندروم در طول دوره مطالعه هم در زنان و هم در مردان اندکی افزایش یافته، اما بهطور کلی، موارد ابتلا در میان زنان بیشتر بوده است. با این حال، نرخ مرگومیر ناشی از این بیماری در مردان بیش از دو برابر زنان گزارش شده است: 11.2 درصد در مردان در مقایسه با 5.5 درصد در زنان. نرخ کلی مرگومیر نیز 6.5 درصد بوده است.