| کد مطلب: ۳۶۷۲۹

توافق از جنگ بهتر است/نگاه نگران جهانی به نتایج گفت‏‌وگوهای ایران و آمریکا

برای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، که برخلاف وعده‌هایش نتوانست در روز نخست شروع به کارش جنگ‌های اوکراین و غزه را پایان دهد، گفت‌وگوهای هسته‌ای با ایران به‌عنوان یک مسیر رسیدن به موفقیت و جلب تحسین بین‌المللی محسوب می‌شود.

توافق از جنگ بهتر است/نگاه نگران جهانی به نتایج گفت‏‌وگوهای ایران و آمریکا

بعد از دو دور مذاکرات غیرمستقیم سطح بالا میان ایران و آمریکا، امروز قرار است نخستین دور مذاکرات کارشناسی و فنی ایران و آمریکا برای یک توافق هسته‌ای، باز هم به صورت غیرمستقیم برگزار شود و پس از آن سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و استیو ویتکاف، فرستاده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور خاورمیانه به‌صورت غیرمستقیم با یکدیگر گفت‌وگو کنند. 

هر چند تهران و واشنگتن هنوز محتاطانه در مورد نتایج احتمالی این مذاکرات سخن می‌گویند و تهران هنوز در مرحله‌ای قرار نگرفته‌است که دلخوری از دولت ترامپ برای خروج از توافق هسته‌ای برجام را کنار بگذارد و مستقیم با آمریکایی‌ها وارد مذاکره شود، اما لحظه به لحظه این مذاکرات با دقت و از نزدیک در سراسر جهان دنبال می‌شود.

برای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، که برخلاف وعده‌هایش نتوانست در روز نخست شروع به کارش جنگ‌های اوکراین و غزه را پایان دهد، گفت‌وگوهای هسته‌ای با ایران به‌عنوان یک مسیر رسیدن به موفقیت و جلب تحسین بین‌المللی محسوب می‌شود. هنوز خیلی زود است که در مورد نتایج احتمالی گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا پیش‌بینی کرد.

  هرچند دو طرف اراده خود را برای استمرار گفت‌وگو نشان داده‌اند و خواسته‌های ایران هم در این مذاکرات کاملاً روشن است (لغو همه تحریم‌ها به ازای کاهش سطح غنی‌سازی و میزان ذخایر اورانیوم غنی‌شده و افزایش نظارت‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی) اما خواسته‌های آمریکا کاملاً روشن نشده‌است.  مقام‌های آمریکایی طیف گسترده‌ای از مطالبات را مطرح کرده‌اند که معلوم نیست نهایتاً کدام‌یک از آنها به میز مذاکره راه پیدا کند؛ آن هم در شرایطی که خطوط قرمز تهران کاملاً مشخص است.

در ادامه سه یادداشت از سه تحلیل‌گر در نقاط مختلف جهان در مورد گفت‌وگوهای ایران و آمریکا و سیاست خارجی ترامپ مطالعه می‌کنید.

سید عطا حسنین، نظامی ارشد بازنشسته هندی از ارجحیت دیپلماسی به جنگ می‌گوید، مارک چمپیون، ستون‌نویس بلومبرگ، نقدی بر شیوه مواجهه ترامپ با پرونده‌های مهم سیاست خارجی نوشته‌است و ایلان برمن، معاون اندیشکده شورای آمریکایی روابط خارجی، دیدگاه تندروهای هوادار اسرائیل را در آمریکا در مورد توافق مطلوب با تهران انعکاس می‌دهد.

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه دیپلماسی
پربازدیدترین
آخرین اخبار