احمد آریایینژاد نماینده مجلس و عضو حزب شریان:برکناری دبیری رابطه دولت و مجلس را تقویت می کند
احمد آریایینژاد، نماینده ملایر در مجلس و عضو مرکزی حزب شریان درباره برکناری معاون پارلمانی رئیسجمهور توسط مسعود پزشکیان، با هممیهن گفتوگو کرده است که در زیر میخوانید:

احمد آریایینژاد، نماینده ملایر در مجلس و عضو مرکزی حزب شریان درباره برکناری معاون پارلمانی رئیسجمهور توسط مسعود پزشکیان، با هممیهن گفتوگو کرده است که در زیر میخوانید:
برکناری آقای دبیری توسط رئیسجمهور را چگونه ارزیابی میکنید؟
صرف نظر از اینکه برای افراد احترام قائل هستم معتقدم که این اقدام نکته مثبتی است و میتواند نقطه عطفی باشد که اصول اخلاقی، قانونی، شرعی و سیاسی را رعایت کنیم. اگر در جایی خلاف عرف رفتار شد آن شخص از مجموعه بیرون برود و اگر نرفت بهرغم پابرجا بودن دوستیها برکنار شود. باید در مبنای اخلاقی و هنجارها بهویژه در حاکمیت تعارفات را کنار بگذاریم. این تصمیم نقطه شروع خوبی است. گاهی اوقات دیدهایم که بعضی از مقامات در هر لباسی، جایگاهی و موقعیتی ممکن است آگاهانه یا ناخودآگاه مرتکب خلاف شوند، اگر با آنها مماشات شود راه برای خلاف بیشتر هموارتر و برای صداقت و سلامت بستهتر میشود.
ضمن آنکه امیدواریم به روزی برسیم که دقت کافی در عزل و نصب مدیران و مسئولان وجود داشته باشد تا به چنین تصمیماتی نیاز نباشد. به هر حال چنین تصمیماتی برای نظام خسارت محسوب میشود اما خوب است که از خسارات بیشتر جلوگیری میشود. درست است که از بروز چنین خسارتی ناراحت هستیم و خوشحال نیستیم شخصی با این شرایط کنار برود اما خوشحال هم هستیم که بالاخره بر چنین موضوعاتی دقت میشود و مطالبه جامعه مورد توجه حاکمیت و دولت قرار میگیرد. امیدواریم که این موضوع به یک الگوی موفق در نگاه به عملکرد مسئولین تبدیل شود.
به نظر شما سفر آقای دبیری مشکل خاصی داشت و تخلف محسوب میشد؟
به صورت شخصی مشکل نداشت. بگذارید مثالی بزنم. در حال حاضر دوچرخهسواری مشکل خاصی ندارد اما تصور کنید یک روحانی با لباس روحانیت و شأن و جایگاه خود در خیابان دوچرخهسواری کند. درست است که مشکل ندارد اما هنجار نیست. درباره این سفر هم باید بگویم؛ درحالیکه مردم در تنگناهای اقتصادی قرار دارند، بعد مراقب باشیم که با مانور اشرافیت و اشرافیگری داده نشود. مشکلی نیست که افراد به مسافرت بروند اما اینکه تصویر آن در فضای مجازی پخش شود خیلی بد میشود. مسئولان باید تراز کار خود را نگهدارند و موقعیت جامعه را درک کنند.
آنچه که برای دیگران موجب مباح باشد، در نظام اسلامی که مردم گرفتاری اقتصادی دارند، جلوه خوبی ندارد. اینجا بخش اخلاقی آن بیشتر از قانونی بودن مطرح است. به نظر من بهتر بود آقای دبیری هم به این موضوع اقرار کند. بحث این دولت و این موقعیت نیست؛ در مجموع مسئولان شرایط کاری خاصی را پذیرفتهاند و از وقت شخصی و خانوادگی میزنند تا دنبال حل مشکلات مردم باشند. تصور کنید در این موقعیت یک سفر لوکس داشته باشیم. طبیعتاً در فرهنگ ما و اذهان عمومی این موضوع پذیرفته نیست.
این تغییر و تحول، ارتباط بین مجلس و دولت را تحت تاثیر قرار میدهد؟
به نظر من با توجه به وجهه نظارتی مجلس این تصمیم قطعاً ارتباط مجلس و دولت را تحکیم میبخشد. چراکه نمایندگان میبینند که رئیسجمهور درباره موضوعی صحبت و به آن عمل میکند.
این تصمیم رئیسجمهور چه تاثیری روی جامعه دارد؟
جامعه را نسبت به مسئولان امیدوار میکند و اعتماد را افزایش میدهد. حتی در دولتهای آینده هم این امر پسندیده میتواند ادامه پیدا کند. درست مانند سفرهای استانی که از دولت احمدینژاد شروع شد و در دولتهای بعد هم تقریباً ادامه پیدا کرد. هر کسی یک حُسنی داشته باشد وارثین، آن را ادامه میدهند. چون اقدامات درست در جامعه جا میافتد و مردم آن را از حاکمیت مطالبه میکنند.
این تصمیمات میتواند برای دولتمردان نگرانی برکناری را افزایش دهد؟
به نظر من خیر. دولتمردان باید بین دنیا و دین یکی را انتخاب کنند. ما میدانیم که پس از مسئولیت باید با بعضی از موارد و اتفاقاتی که در شرایط عادی در زندگیمان وجود داشته خداحافظی کنیم. چراکه مردم ناظر بر عملکرد و رفتار مسئولان هستند و برخی از رفتارها را نمیپذیرند. با این شرایط اقتصادی جامعه، مسئولان و دولتمردان باید سعی کنند در کف جامعه زندگی کنند.