احمد آریایینژاد نماینده ملایر:
احمدینژاد هم باید محاکمه و بازخواست شود
اینکه برخی از رؤسایجمهور باید به دادگاه کشیده شوند و مجلس از آنها شکایت کرده است، موضوعی است که پیش از حسن روحانی و دولتش اگر در تحلیل برخی سیاستمداران درباره محمود احمدینژاد مطرح میشد اما معمولاً از سوی نمایندگان مجلس پیگیری نشده و به آن توجه نمیشد.
اینکه برخی از رؤسایجمهور باید به دادگاه کشیده شوند و مجلس از آنها شکایت کرده است، موضوعی است که پیش از حسن روحانی و دولتش اگر در تحلیل برخی سیاستمداران درباره محمود احمدینژاد مطرح میشد اما معمولاً از سوی نمایندگان مجلس پیگیری نشده و به آن توجه نمیشد. احمد آریایینژاد، نماینده ادوار مجلس از ملایر و رئیس ستاد و دفتر احمدینژاد در ملایر درباره تخلفات رؤسایجمهور با هممیهن گفتوگو کرده که در زیر آمده است:
چرا موضوع شکایت از رئیسجمهوری در مجلس از دوره آقای روحانی شروع شد که رؤسایجمهور را متهم کرده و پرونده آنها را به قوه قضائیه ارسال کنند؟
فرشهای سعدآباد کجا رفت؟
چرا قبل از آقای روحانی این حساسیت وجود نداشت؟
ما هر چه از عمر نظام و حاکمیت میگذرد قسمتهایی رشد داریم و در بخشهایی نیاز است که اگر عقبماندگی وجود دارد، رفع شود. شاید یکی از مباحثی که به طور کلی بیان شده بحث عدالت است که توسط مقام معظم رهبری نیز عنوان شده است. به نظر من یکی از خلأها این است که وقتی مقامات رأس کار هستند، اگر کمی یا کاستی وجود دارد و در مظان اتهام قرار میگیرند، رسیدگی نمیشود. انگار گذشته، گذشته است. این یک نقطه ضعف است و همانطور که به مدیریت پاداش میدهیم در مواردی که طبق قانون عمل نشده یا ضعفهایی وجود دارد هم باید بازخواست شوند. گاهی صحبتهایی میشود و افرادی در پست خود در مظان اتهام قرار میگیرند اما متاسفانه جواب قانعکنندهای برای جامعه نداریم. به نظر میآید حق با آقای پژمانفر است و باید سریعتر تکلیف مشخص شود. وقتی ما نمایندگان موضوعی را مطرح میکنیم در جامعه انتظار به وجود میآید که آن را به نتیجه برسانیم. تمام کسانی که در مظان اتهام هستند باید پاسخگو باشند و قوهقضائیه اعلام کند که نتیجه بررسیها چیست.
همیشه این مطرح شده که «برخورد با مقامات به دلیل تصمیماتشان در دوره مسئولیتشان، ریسکپذیری آنها را کاهش میدهد» آیا این استدلال به افزایش تخلفات نمیانجامد؟
جدا کردن عضو فاسد در بدن هم هزینه دارد. اگر مشخص شود قصوری صورت گرفته یا کسی گناه یا جرمی مرتکب شده باید به جزایش برسد. این خوشایند ما نیست اما چاره دیگری هم نداریم و اتفاقاً تبعات بعد آن برای ما خوب است. چراکه افرادی که در رأس کار قرار دارند بدانند که مسئول هستند و باید پاسخگوی عملکرد خود باشند و حتی بعد از مسئولیت هم باید جوابگوی اقدامات خود باشند. بنابراین مسئولان دقت بیشتری میکنند. اگر اینطور باشد که، افراد اواخر مسئولیتشان تخلف میکنند؛ چون میدانند که به تخلفاتش رسیدگی نمیشود. تمام مسئولان باید درست عمل کنند و گاهی که اشتباه، قصور یا جرمی مرتکب میشوند، باید مجازات شوند. شاید این برخورد دردناک باشد و خوشایند نباشد. ظاهر این برخورد دردناک است، اما اصل آن برای یک نظام حُسن است.
منشأ بسیاری از مشکلات در تخلفات صورتگرفته در دولتهای نهم و دهم است. مجلس چرا به این موضوعات رسیدگی نمیکند؟
قانون برای همه یکسان است و باید به همه موارد رسیدگی و مشمول همه ادوار شود. تعارف نداریم که بگوییم تا حالا هر کسی اگر قصوری کرده هیچ اما از این به بعد را میگیریم. باید شامل همه شود.
چرا دولتهای نهم و دهم شامل این برخوردها نشد؟
آنهایی که به این موضوعات رسیدگی میکنند باید پاسخگو باشند. من رئیس ستاد و دفتر آقای احمدینژاد بودم و معتقدم که اگر بنده یا خانوادهام هم چنین بودند باید پاسخگو باشیم.
برخورد با مسئولان میتواند شرایط را بهتر کند؟
شک نکنید. چراکه این یک حسن و ویژگی خوب است.
چه باید کرد که برخورد با مسئولان از موضوعات سیاسی جدا شود؟
باید دولت و مجلس مستقل بوده و متاثر از جناحهای سیاسی نباشند.
دولتها و مجلس در ادوار مختلف متاثر از جناحهای سیاسیاند.
جناحهای سیاسی باید خط مشی خود را مشخص کنند و معلوم شود که چه موضوعاتی را دنبال میکنند. یک عده به اسم قرارداد کار معین جذب دولت میشوند، دولت بعدی آنها را کنار میگذارد. این حاکی از سلیقهای عمل کردن است. یا آن دولت بدسلیقگی کرده یا دولت بعدی. باید کارشناسانی که دلبسته نظام هستند را در اولویت قرار داده و از آنها استفاده کنیم نه افرادی که دلبسته احزاب و جناحهای سیاسی هستند. ممکن است این جهتگیری در نهایت به سوءگیری تبدیل شده و از قانون فاصله بگیریم. نمایندگان نیز شامل این موضوع هستند. نمایندگانی که با یک حزب بد هستند چون مخالف حزب خودشان است، باعث میشود از عدالت فاصله بگیرند.
همین حالا نمایندگان به صراحت از دادگاهی شدن آقای پزشکیان صحبت میکنند، درحالیکه برابر اقدامات غیرقانونی برخی دیگر سکوت کرده بودند. نام این اقدام باجگیری سیاسی است یا انتقام سیاسی؟
هر انسانی نقاط مثبت و منفی دارد. اگر نقاط منفی او را بگیریم، به او کمک کردهایم. بنابراین اسم این برخورد را باجگیری یا انتقام سیاسی نگذاریم بلکه کار درست این است که بقیه رؤسایجمهور هم باید در این مورد پاسخگو باشند.
چرا با چشم سیاسی به تخلفات رؤسایجمهور نگاه میشود؟
نگاه سیاسی نشده است. در حال حاضر یک اقدام غیرقانونی شده است. به این کار نگاه سیاسی نکنیم و بگوییم کار کارشناسی انجام شده است. چه اشکالی دارد که – ظریف - برود کنار؟ مشکلی پیش نمیآید. مملکت فقط آن یک نفر است و باید در رأس کارها قرار گیرد؟ من با آقای پزشکیان در یک کمیسیون بودم و روی قانون تاکید بسیاری میکرد. انتظار میرود که کار غیرقانونی انجام ندهد. اتفاقاً این اصرار برای ماندن یک فرد و کج کردن قانون به خاطر او حاکی از کار و نگاه سیاسی است.
چرا اصلاح لایحه قانونی به کارگیری افراد در مشاغل حساس را رسیدگی نمیکنید تا مانع از آن تخلفی که برخی نمایندگان میخواهند به خاطرش پزشکیان را به دادگاه بکشانند شوید؟
شما حرفها را کنار هم قرار دهید بعد قضاوت کنید. لایحه اصلاح قانون بعد از انتصاب آمده است. اول فرد را انتخاب کردند و بعد میخواهند قانون را تغییر دهند تا او بماند. این حرکت خندهدار است. کارشناسان و دانشمندان فرق میکنند. ما به برخی از افراد خبره، کارشناس، استاد دانشگاه و... جامعه نیاز داریم که حزبی و سیاسی هم نیستند. قانون را برای آنها درست کنیم. باید مباحث را تفکیک کنیم و آنقدر صریح و شفاف عمل کنیم که با هم قاطی نشوند. واقعاً لازم است که این اصلاح انجام شود؟ انجام شود اما نه اینکه اول فرد را انتخاب و منصوب کنیم بعد درصدد تغییر قانون برآییم. این ضعف است.
به نظر شما در دولت سیزدهم تخلف یا مشکلی وجود نداشت؟ چرا این موضوع شکایت از رؤسایجمهور در زمان ریاستجمهوری آقای رئیسی مطرح نشد؟
من نمیگویم که این اتفاق نیفتاده است. من پاسخگوی آن زمان نبودم. از آقای احمدینژاد پرسیدید گفتم من مسئول ستاد و دفتر ایشان بودم، باید محاکمه و بازخواست شود تا جوابگو باشد. چرای دوره آقای رئیسی را از آنهایی که بودند باید پرسید. همراهیای که این مجلس با آقای پزشکیان داشت بیشتر بود یا همراهی مجلس با آقای رئیسی؟ همین مجلس در دوره گذشته معاون صمت دوره آقای رئیسی را کتک نزدند؟ معاون وزیر کشور را مجبور به استعفا نکردند؟ به نظر من برخورد سیاسی و حزبی شده است. آقا گفته بودند که «نمایندگان در امور اجرایی دخالت نکنند.» معاون وزیر کشور در دوره انتخابات گفت نمایندگان در امور اجرایی دخالت نکنند. نمایندگان هم آنقدر فشار آوردند تا استعفا کرد. پس مجلس اشتباه عمل کرده است. بنابراین جمع هم ممکن است اشتباه عمل کند.
قدیسسازی پس از سقوط بالگرد آقای رئیسی، باعث نشد که برخورد با کابینه و رئیسجمهور پس از آن پرهزینه شود؟
من هیچ موقع به دلم نیفتاده که آقای رئیسی اشتباهی داشته است. اما قدیسی نمیسازیم چون امام معصوم نیست. اینقدر که به او فشار آوردند یک کلمه شکایت کرد؟ به قانون احترام میگذاشت. اما تعاریفی که آقا بعد از شهادت از ایشان کردند یادمان باشد. ایشان از احمدینژاد تعریف کرد و از کلمه «عدالت» استفاده کرد اما بعد که احمدینژاد خراب کرد، تعریف نکرده و ایراد هم گرفتند. حتی از تندروهای دوره انتخابات هم ایراداتی گرفتند و در تایید صلاحیت هم باعث شدند که تایید صلاحیت هم نشود. ملاک و معیار ما قانون و از نظر شرعی ولایت است.