| کد مطلب: ۳۱۶۶۲

گلایه‌ها و ناترازی‌ها/رئیس‌جمهور در جریان سفر به خوزستان پای حرف‌های شهروندان نشست

مسعود پزشکیان در سومین سفر استانی در خوزستان با اشاره به ناترازی‌های متعدد از جمله در زمینه انرژی، نیرو و بخش‌های دیگر، تاکید کرد: «دولت چهاردهم وارث این ناترازی‌ها است، اما همه تلاش خود را به کار گرفته‌ایم که این وضعیت اصلاح شده و با اقدامات مسئولان و همراهی مردم برای سال آینده تا جای ممکن شاهد ناترازی در عرصه سوخت و نیرو نباشیم.

گلایه‌ها و ناترازی‌ها/رئیس‌جمهور در جریان سفر به خوزستان پای حرف‌های شهروندان نشست

«خوزستان» استان برگزیده مسعود پزشکیان پس از سیستان و بلوچستان بود که مقصد سومین سفر استانی رئیس‌جمهوری شد. او به خوزستان عزیمت کرد تا با مشکلات این استان از نزدیک آشنا شود؛ استانی که با گذشت 36 سال از جنگ هنوز روی پا نشده و به گفته محمدجعفر قائم‌پناه، معاون اجرایی رئیس‌جمهور هنوز برخی از شهرهایش جنگ‌زده مانده ‌است و حتی از نظافت شهری درستی برخوردار نیست.

رویارویی با حرف مردم

طبق روال سفرهای استانی برخی از مردم، خود را به رئیس‌جمهور و وزرایش رساندند تا گویای مشکلات شوند و چشم بینایی برای مشکلات.  نادر صاکی، استادتمام دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز با اشاره به مشکلات استان خوزستان، در نشست فرهیختگان و نخبگان خوزستان با رئیس‌جمهور خطاب به پزشکیان گفت: «خوزستان مادرخرج ایران است؛ بنابراین باید مانند یک فرزند دردانه و سوگلی با آن رفتار شود. خوزستان با مشکلات متعددی در حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی، زیست محیطی و مدیریتی روبه‌رو است.»

داراب قنبری، شهروند خوزستانی که در دوره دوم انتخابات ریاست‌جمهوری، پدر سالمند خود را بر دوش گرفت و به پای صندوق رای برد نیز در این نشست تاکید کرد: «مردم خوزستان زیر شدیدترین بمباران استقامت کردند، جان و مال دادند اما میهن ندادند. خوزستان با این همه ظرفیت دارای بیشترین آمار بیکاری و فقر است.»

یک مرد عشایری خوزستانی اهل اندیکا نیز با حضور در نشست «توسعه عدالت در فضای آموزشی با مشارکت مردم» از رئیس‌جمهور قول گرفت که به منطقه آن‌ها سفر کند: «آقای رئیس‌جمهور، عشایر نه فضای مجازی دارد، نه تلویزیون دارد که حتی شما را ببیند، آیا در این سفر صدای عشایر را شنیدید؟ اجازه می‌دهید بیایم و صدایم را برسانم؟ من عشایرم، به آن پیر و پیغمبری که همیشه به زبان می‌آوری و همیشه بر زبان ما در کوه‌ها و غارها و چادرها هم هست، قسم‌ات می‌دهم در اندیکا همه جاده‌های عشایری صعب‌العبور است.»

وارث مشکلاتیم

رئیس‌جمهور مسعود پزشکیان ابتدا با فعالان اقتصادی استان جلسه‌ای برگزار کرد و در این نشست گفت: «هر چه فکر می‌کنم که چرا خوزستان باید با این همه ظرفیت و منابع در‌ رو و زیر زمین چنین وضعیتی داشته باشد، پاسخی برای آن پیدا نمی‌کنم. وقتی آب، زمین حاصلخیز، منابع زیرزمینی، دریا، مرز و ظرفیت‌های بی‌شمار دیگر در استان وجود دارد، چرا باید وقتی به عرصه‌های مختلف نگاه می‌کنیم، این همه مشکل و گرفتاری ببینیم؛ این به‌هیچ‌وجه قابل قبول نیست.»  

پزشکیان با اشاره به ناترازی‌های متعدد از جمله در زمینه انرژی، نیرو و بخش‌های دیگر، تاکید کرد: «دولت چهاردهم وارث این ناترازی‌ها است، اما همه تلاش خود را به کار گرفته‌ایم که این وضعیت اصلاح شده و با اقدامات مسئولان و همراهی مردم برای سال آینده تا جای ممکن شاهد ناترازی در عرصه سوخت و نیرو نباشیم. طبق گزارش‌های متعدد انتظار داشتیم در آبان امسال با مشکلات شدید در عرصه تأمین گاز و برق مواجه باشیم، اما با تلاش مسئولان و همراهی مردم، اگرچه برق صنایع نیز در مقاطعی قطع شد که منصفانه نبود، اما توانستیم از تبدیل آن به یک بحران جلوگیری کنیم.» 

رئیس‌جمهور با بیان اینکه تلاش می‌کنیم از همه منابع و امکانات و فرصت‌های کشور برای رفع مشکلات و ناترازی‌ها بهره بگیریم، افزود: «از همان دوران انتخابات تأکید داشتم که کشور متعلق به یک دسته و گروه نیست و از نظر ما فرد متقی و مناسب برای مسئولیت‌ها کسی است که بهترین و کم‌خطاترین عملکرد را داشته باشد.»

او در «نشست با فرهیختگان و نخبگان خوزستان» نیز تاکید کرد: «اگر بنده و شما در استان اقدام عملی نکنیم، با امضا و کاغذبازی کاری از پیش نمی‌رود. ما تصمیم گرفته‌ایم که تمام کمبودها در عرصه فضاهای آموزشی را در مدت یکسال رفع کنیم. امروز اگر قرار باشد مشکل بی‌عدالتی و تبعیض در زمینه آموزشی را در کشور برطرف کنیم، این مردم هستند که می‌توانند این کار را بکنند نه دولت. من امروز به شما هر امضایی بخواهید می‌دهم، اما پول ندارم، شما اگر می‌توانید بروید مشکلات را برطرف کنید، اما ما مردم را داریم و باور داریم که با کمک مردم می‌شود مشکلات را حل کرد و این کار را هم خواهیم کرد.»

دولت چهاردهم شعار نمی‌دهد

رئیس‌جمهور پس از آن و در «نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه خوزستان» پس از گوش دادن به گزارش‌ها و مشکلات پیش روی مسئولان گفت: «ما به آنچه تصمیم گرفتیم و گفتیم پایبندیم و با تمام وجود برای اصلاح وضعیت و رفع کاستی‌ها و مشکلات تلاش می‌کنیم. ما اینگونه عمل نخواهیم کرد که حرف‌هایی بزنیم اما به آنها عمل نکنیم.»

او افزود: «از وزیر نفت نیز خواسته‌ایم تا به طور جدی وصول منابع مربوط به مسئولیت‌های اجتماعی بنگاه‌های اقتصادی و صنعتی استان را پیگیری و بر صرف کامل آنها در خود استان نظارت کند. همچنین مقرر شد که واحدها و بنگاه‌های اقتصادی استان، حساب‌های بانکی خود را به خوزستان منتقل کنند تا منابع مالی آنها در خود استان گردش داشته باشد و پول‌های آنها به تهران منتقل نشود.»

می‌خواستند کلاه سرمان بگذارند

مسعود پزشکیان در این سفر استانی لباس کارگر به تن کرد و بیل به دست گرفت تا نشان دهد که در رفع ناعدالتی آموزشی مصمم است؛ هرچند که این اقدام او پوپولیستی خوانده شد اما او با حضور در نشست «توسعه عدالت در فضای آموزشی با مشارکت مردم» گفت: «باور دارم و مصمم هستیم که می‌توانیم کار رفع کاستی‌ها و کمبود در فضاهای آموزشی را آغاز کرده و با موفقیت و در موعد مقرر به پایان برسانیم؛ اگر مردم را داشته باشیم و مردم باور کنند که ما برای خدمت به آنها هر چه داریم در طبق اخلاص گذاشته‌ایم، خواهیم توانست همه مشکلات گذشته، امروز و آینده را رفع کنیم.»

او با تاکید بر اینکه چرا فرزندان ایران‌زمین در مدارس کپری حضور پیدا کنند و کیفیت آموزش به آنها مطلوب نباشد؟ افزود: «گام اول ساختن مدارس مناسب و رفع کمبود فضاهای آموزشی است، اما در گام بعدی باید شیوه و کیفیت آموزش به شکلی ارتقا یابد که استعدادهای فرزندان ما به بهترین شکل بروز و ظهور یابد و بتوانند به خوبی رشد کنند.»

رئیس‌جمهور گفت: «من به جلسه تشریفاتی علاقه‌ای ندارم، فقط با هم در سایر جلسات به دنبال حل مشکلات باشیم. در خبرها آمده بود به خاطر سفر ما کارخانه‌ها را تعطیل کردند تا هوای استان پاک شود؛ اینکه نمی‌توانیم این مشکل را حل کنیم هم نشان می‌دهد یک جای کار می‌لنگد و مشکل وجود دارد. من که می‌دانم چند ماه در سال یا کل سال مشکل هوا در این استان وجود دارد در این اندازه می‌دانیم که کسی نتواند سر ما کلاه بگذارد.»

پزشکیان تاکید کرد: «زمانی که نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری شدم، به کسی وعده عدد و رقم ندادم، بلکه گفتم صادق هستم و دروغ نمی‌گویم و با مشارکت همه دنبال حل مشکلات هستم. من نگفتم طلا و زمین می‌دهم ولی الان می‌گویم که این اقدامات را انجام داده و تمام هم می‌کنیم و پای کار هستم و شما خواهید دید که شعار خواهیم داد یا کار می‌کنیم.»

تخصیص اعتبار 80هزار میلیارد تومانی 

رئیس‌جمهور در پایان این سفر به تشریح مصوبات و اعتبارات تخصیصی پرداخته و تاکید کرد: «در این سفر حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان شامل ۲۹ هزار میلیارد از منابع دولت،۴۴ هزار میلیارد از اعتبارات بانکی و ۱۱ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری و آورده شرکت‌های دولتی به استان تخصیص داده شده که در صورت نیاز این رقم قابل افزایش نیز خواهد بود.»

او افزود: ««رفع محرومیت از فضاهای آموزشی با مشارکت مردمی، بسیج، بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام»، «ایجاد تغییرات کلی در روش‌های تدریس و آموزش در مدارس دولتی با هدف توانمندسازی و مهارت آموزی به دانش‌آموزان» و «فراهم کردن زیرساخت‌های استفاده از انرژی خورشیدی برای تامین برق صنایع، کارخانجات و پتروشیمی‌ها و رفع ناترازی‌ها در این بخش» از دیگر اقدامات خارج از مصوبات استانی دولت است.»

دیدگاه

ویژه تیتر یک
پربازدیدترین
آخرین اخبار