جنت فردوس نصیبش
جرثقیل در آخرین ساعات شب جمعه، ۴۰۵ مچالهشده امین مشکی را بلند کرده است، در بیمارستان خاتمالانبیا این جوان بلاگر زاهدانی خود نیز مچاله شده روی تخت بیمارستان است و پزشکان در تلاش برای نجات جان او! این آخرین تقلای امین برای زندگی است، با مرگ او در صبح روز شنبه فهرست جوانان از دست رفته در زاهدان طولانیتر میشود و جمع بزرگی از خانواده، دوستان، آشنایان و هواداران سوگوار.
حوالی ساعت 11 شب جمعه نهم آذرماه در محوطه بیمارستان خانمالانبیا زاهدان جمع بزرگی از مردان در ردههای سنی مختلف از نوجوان و جوان گرفته تا میانسال و پیر در انتظار ایستادهاند. گاه حاضران از زور خستگی ایستادن در یک نقطه و زمانی به بهانه پیدا کردن خبری جدید در محوطه جابهجا میشوند. آنها منتظرند و امیدوار که پزشک اورژانس در را باز کند و خبر دهد «امین قلجایی» معروف به امین مشکی از کما خارج شده و به هوش آمده است.
جمعه غروب امین مشکی، بلاگر معروف زاهدانی، مثل همیشه 405 معروفش را برداشت و اینبار با خواهرش و زن دیگری که هنوز درباره او نمیدانیم راهی جاده کلاته شد. آنها که ساکن زاهدان هستند این جاده را خوب میشناسند. برای من که تنها یکبار به زاهدان سفر کردهام اما گوگلمپ راهگشاست. براساس دادههای نقشه، از ابتدای بلوار دانشگاه تا کلاته یعنی همان محلی که توسط جوانان زاهدانی تبدیل به پیست اتومبیلرانی شده 20 دقیقهای راه است. وقت از پیست صحبت میکنیم منظورمان یک مسیر و محدوده استاندارد نیست، جاده زاهدان به خاش و ایرانشهر نه روشنایی درست و حسابی دارد، نه چراغ خطر، نه گاردریل و نه خطکشی!
با این حال برای جوانانی که در شهر سرگرمی خاصی برایشان مهیا نیست همین نقطه محلی شده برای حرکات نمایشی و به رخ کشیدن خودروهای شخصیسازی شده که بین خودشان به کاستوم مشهور است. آنها ماشینهایشان را به سلیقه خودشان دستکاری میکنند و مهارتشان در رانندگی را به جماعت عاشق ماشینبازی نشان میدهند، چه با کورس باشد، چه با دریفت و چه با تیکاف! عصرها در کلاته غوغایی برپاست از همهمه جوانها و ماشینهایی که زیر پای آنها روی آسفالت با شتاب میرانند و با ترمزی یکباره چرخ میزنند و میایستند.
تعداد حوادث رانندگی هم در کلاته بالاست، هرچند روزی یکبار خبر میرسد که ماشینی در این محدوده چپ کرده یا دچار سانحهای شده است، گاهی راننده خوششانس است و در بیمارستان مداوا میشود اما اغلب اوقات نتیجه چیز دیگری است؛ مرگ جوانی که روی دوش زاهدانیها به گورستان برده میشود، خانوادهای که برای همیشه داغدار میشود و شهری که یک جوان دیگر خود را از دست داده است.
امین مشکی هم اینطور بود، گیرم شناختهشدهتر با بیش از 800 هزار دنبالکننده در شبکههای اجتماعی که ماجراجوییهایش را دنبال میکردند. او چند باری خوششانسی آورد اما مرگ این بارِ آخر یعنی جمعه نهم آذرماه 1403 همراه دو مسافر دیگر سوار 405 او شد، مهار ماشین را به دست گرفت و سرنوشت همه را تغییر داد. اجتماع دوستداران امین پشت بیمارستان خاتمالانبیا و دعای گروه بزرگی در خانههایشان هم جواب نداد. شنبه دهم آذرماه ساعت 10:34 صبح در یک کانال تلگرامی این عبارت کنار اسم او آمد: «جنت فردوس نصیبش»، همچنان که برای مرگ جوانان دیگری که در کلاته جان باختند، این عبارت کنار نامشان جا خوش کرد.
سالهاست اهالی سیستان و بلوچستان از تبعیض گله میکنند. آنها میگویند، گرچه در ایران اغلب جادهها استاندارد نیست و مشکل دارد، اما وقتی یک جاده در موضوع ناامنی زبانزد شده است، رسیدگی به آن باید در اولویت قرار گیرد، همچنان که باید فکری به حال خدمات شهری در زاهدان برای جوانان شود تا ناچار نباشند در جاده مرگ ویراژ دهند.
انتخاب استاندار بلوچ و اولین سفر استانی مسعود پزشکیان گرچه اقداماتی شایسته هستند اما برای کاهش سوانح، لازم و ضروری است وزارت راه و شهرسازی اقدامی انجام دهد تا مردم حس کنند خون جوانان آنان از نظر مدیران و مسئولان ساکن پایتخت ارزش دارد و حاضرند برایش هزینه کنند.
جرثقیل در آخرین ساعات شب جمعه، 405 مچالهشده امین مشکی را بلند کرده است، در بیمارستان خاتمالانبیا این جوان بلاگر زاهدانی خود نیز مچاله شده روی تخت بیمارستان است و پزشکان در تلاش برای نجات جان او! این آخرین تقلای امین برای زندگی است، با مرگ او در صبح روز شنبه فهرست جوانان از دست رفته در زاهدان طولانیتر میشود و جمع بزرگی از خانواده، دوستان، آشنایان و هواداران سوگوار.