| کد مطلب: ۱۸۶۱۹

رهبری: موفقیت پزشکیان پیروزی همه ماست

رهبری: موفقیت پزشکیان  پیروزی همه ماست

گروه خبر: مقام معظم رهبری دیروز در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس ابراز امیدواری کردند: «با احساس مسئولیت مشترک رئیس‌جمهور منتخب و مجلس، کابینه‌ای متشکل از افراد مؤمن، کارآمد، انقلابی، امیدوار به آینده، مشهور به پاکدستی و صداقت، دارای نگرش ملی و برخوردار از اعتقاد عمیق به جمهوری اسلامی تشکیل شود و مسائل کشور و مردم را به پیش ببرد».

آیت‌الله خامنه‌ای در این دیدار که اولین دیدار مجلس دوازدهم با ایشان بود، جایگاه مجلس را بسیار مهم و حساس خواندند و افزودند: «مجلس برخلاف تصور عمومی فقط پرسشگر نیست؛ بلکه مانند هر نهاد تصمیم‌گیر و اقدام‌کننده باید در قبال وظایف و عملکرد خود در پیشگاه خداوند و در مقابل مردم پاسخگو باشد. البته برای پاسخگویی مجلس در قبال مردم، سازوکاری نداریم، اما می‌توان رضایت یا عدم رضایت مردم را در واکنش آنها به عملکرد مجلس مشاهده کرد».

همگرایی و تعامل سازنده میان قوا، دومین نکته‌ای بود که رهبری به تبیین آن پرداختند و گفتند: «ارکان مختلف نظام باید یک مجموعه واحد را شکل دهند که تحقق این هدف، نیازمند تعامل و همکاری و حتی گاهی اغماض و چشم‌پوشی است».

آیت‌الله خامنه‌ای انسجام مجموعه ارکان نظام را «نیاز کشور و نظام و مردم» دانستند و با اشاره به حضور رئیس‌جمهور منتخب به‌عنوان نماینده مجلس دوازدهم در این دیدار، افزودند: «همچنان‌که همیشه مجلس را به تعامل سازنده با دولت‌ها فراخوانده‌ام، به دولت‌ها نیز همکاری با مجالس را سفارش و تأکید کرده‌ام».

رهبری، موفقیت آقای پزشکیان در مسائل اقتصادی،‌ فرهنگی، بین‌المللی و دیگر عرصه‌ها را «موفقیت همه» خواندند و گفتند: «باید همه به رئیس‌جمهور منتخب در ادای وظایف کمک کنیم و از بُن دندان باور کنیم که موفقیت ایشان، پیروزی همه ماست».

ایشان با اشاره به ضرورت «شنیده‌شدن صدای واحد در مسائل مهم از همه ارکان کشور»، افزودند: «برخی در دنیا گوش تیز کرده‌اند تا نشانه‌های اختلاف را در حرف‌های مسئولان پیدا کنند؛ ارکان نظام با صدای واحد آنها را مأیوس کنند».

آیت‌الله خامنه‌ای همچنین حاکمیت اخلاق در مباحثات مجلس را «کاملاً ضروری» برشمردند و گفتند: «مجلس باید مرکز انتشار امواج مثبت و صدور آرامش و طمأنینه در افکار عمومی باشد و با خودداری از تکرار حرکات بعضی نمایندگان در برخی دوره‌های قبل از جمله سیاه‌نمایی و منفی‌بافی، اذهان مردم را متشنج نکند».

ایشان افزودند: «رفتار و گفتار نمایندگان در غیر مجلس و فضای مجازی هم باید حافظ امنیت روانی مردم، وحدت‌بخش، آرامش‌آفرین و دلگرم‌کننده ملت باشد».

نکته بعدی سخنان رهبری، درباره نظارت مجلس بر قوه مجریه با استفاده از ابزارهایی همچون سوال، تذکر و تحقیق و تفحص بود. ایشان در این زمینه دو تذکر خطاب به نمایندگان بیان کردند: «اول، هدف از نظارت ارتقاء کارآمدی دولت است؛ بنابراین، مطلقاً نباید مسائل سیاسی، شخصی و جناحی باعث استفاده از ابزارهای نظارتی شود، و دوم: پرهیز از افراط و تفریط و رعایت انصاف در نظارت».

آیت‌الله خامنه‌ای در توصیه ششم به نمایندگان مجلس دوازدهم گفتند: «گاهی با رفتار غلط یک نماینده، همه ۲۹۰ نماینده زیر سوال می‌روند و کل مجلس از چشم مردم می‌افتد که فلسفه تشکیل هیئت نظارت بر عملکرد نمایندگان پیشگیری این موارد و در صورت رخداد، علاج آنهاست؛ اما آن انتظاری که از این هیئت بود، محقق نشده است».

ایشان در توصیه هفتم، با اشاره به ظرفیت مهم مجلس در زمینه مسائل بین‌المللی و سیاست خارجی، گفتند: «مجلس وزنه‌ای سنگین است که دولت‌های دنیا در تعاملات خود از آن استفاده می‌کنند. مثلاً در میز مذاکره، مخالفت مجلس و یا قوانین مصوب را پوشش دفاع و یا توجیه موضع خود قرار می‌دهند».

رهبری با اشاره به اینکه «مجلس می‌تواند در مسائل خارجی دست دولت را پرُ کند»، افزودند: «از جمله اقدامات خوب و اثرگذار مجلس در زمینه سیاست خارجی قانون اقدام راهبردی مجلس یازدهم است؛ البته بعضی‌ها به این قانون اعتراض و عیب‌جویی کردند که مطلقاً وارد نیست و تصویب آن قانون، کار بسیار درستی بود».

ایشان انواع نقش‌آفرینی نمایندگان در تحولات جهانی و دیپلماسی همچون سفرها و ملاقات‌های رئیس و نمایندگان مجلس از جمله حضور مفید رئیس مجلس در اجلاس اخیر بریکس را تأثیرگذار دانستند و گفتند: «گاهی حتی یک بیانیه یا نطق نمایندگان در مسائل سیاست خارجی مهم و مؤثر است».

آیت‌الله خامنه‌ای، بهره‌برداری دولت‌ها از پشتوانه مجالس را امری رایج در دنیا خواندند و افزودند: «یک نمونه قانون جامع تحریم آمریکایی‌ها علیه جمهوری اسلامی معروف به «سی‌سادا» است که آن را مجلس آمریکا تصویب کرد و رئیس‌جمهور دموکرات آن زمان که آدم دورو، بددِل و البته زرنگ‌تر از مسئولان ما بود، آن را امضاء کرد آن هم در حالی که ادعای همکاری و همراهی با ایران را داشت و می‌توانست امضا نکند».

ایشان با اشاره به تکرار موضوع تحریم در ایام انتخابات از زبان نامزدها و نمایندگان آنها و در بین مردم، مجلس را در این زمینه دارای امکان فعالیت و نقش‌آفرینی دانستند و گفتند: «ما می‌توانیم تحریم‌ها را با ابزارهای شرافتمندانه برطرف و بالاتر از آن، خنثی کنیم؛ همچنان‌که بارها گفته‌ایم برداشتن تحریم‌ها دست ما نیست و باید برای رفع آنها تدبیر اندیشید اما خنثی‌سازی تحریم دست ماست و راه‌های خوبی هم برای آن وجود دارد که مسئولین دولتی برخی از آن راه‌ها را رفتند و آثار خوبی هم داشت که در این زمینه مجلس هم می‌تواند نقش‌آفرینی کند».

ایشان «تعیین هر چه زودتر کابینه بعد از انجام امور لازم» را «مفید و ضروری» خواندند و گفتند: «در این زمینه هم نمایندگان مجلس و هم رئیس‌جمهور منتخب و محترم، مسئولیت‌های سنگینی دارند».

آیت‌الله خامنه‌ای در خصوص ویژگی‌ها و معیارهای ضروری برای افرادی که وزیر و میدان‌دار اقتصاد، فرهنگ، سازندگی و تولید خواهند شد، گفتند: «کسی را باید میدان‌دار کرد که امین، صادق، متدیّن و از بن دندان معتقد به جمهوری اسلامی باشد».

رهبری افزودند: «ایمان یک شاخص مهم است، امید به آینده و نگاه مثبت به افق شاخص مهم دیگر است و به کسانی که نگاه‌شان به افق تاریک است و معتقدند نمی‌شود کاری کرد، نمی‌توان مسئولیت‌های مهم و کلیدی داد».

ایشان «تشرّع، اشتهار به صداقت و پاکدستی، نداشتن سابقه سوء، برخورداری از نگرش ملی و غرق نشدن در مسائل سیاسی و جناحی، و کارآمدی» را از معیارهای ضروری دیگر برای اعضای کابینه دولت چهاردهم خواندند و گفتند: «هم رئیس‌جمهور منتخب و هم مجلس باید این معیارها را رعایت کنند؛ چراکه یک مسئولیت مشترک در انتخاب مسئولان کشور دارند».

آیت‌الله خامنه‌ای ابراز امیدواری کردند که «با رعایت این معیارها و ایفای مسئولیت مشترک رئیس‌جمهور و مجلس، یک هیئت وزیران خوب، کارآمد، متدین و انقلابی انتخاب شود که بتواند مسائل کشور را پیش ببرد».

ایشان در بخش پایانی سخنان‌شان مسئله غزه را همچنان «مسئله اول دنیای اسلام» دانستند و خطاب به نمایندگان مجلس افزودند: «درباره غزه آرام نگیرید و ساکت نباشید. امروز مصداق مهم فعالیت مجلس در مسائل خارجی و دیپلماسی، مسئله غزه است».

قدردانی پزشکیان از رهبری

رئیس‌جمهور منتخب با انتشار پیامی از حمایت رهبری قدردانی کرد و در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «از لطف حضرت آقا صمیمانه سپاسگزارم. اکنون اعتماد مردم و حمایت شما از دولت ایران بزرگترین سرمایه همه ما برای رسیدن به موفقیت‌های پیش روست و از دل و جان برای موفقیت ایران تلاش خواهیم کرد. یک «صدای واحد» برای ایران».

توضیحات پزشکیان درباره روند انتخاب کابینه

از سوی دیگر، مسعود پزشکیان که در جلسه علنی دیروز مجلس حضور پیدا کرده بود، بعد از پایان جلسه در توضیح چگونگی انتخاب وزرا اظهار کرد: «از افراد در گروه‌های مختلف سیاسی اصلاح‌طلب، اصولگرا و مستقل که فکر می‌کنند می‌توانند کمک کنند، درخواست کردیم که رزومه دهند. این رزومه را گروه‌هایی جداگانه یعنی اصلاح‌طلبان، اصولگرایان و مستقل‌ها به صورت جداگانه بررسی می‌کنند و نهایتاً افرادی بالا می‌آیند و درباره آنها تصمیم می‌گیریم.»

رئیس‌جمهور منتخب تصریح کرد: «افرادی که نمره بیشتری آورده و می‌توانند هماهنگ عمل کنند، انتخاب خواهیم کرد؛ اما کار سختی است».

تاکید قالیباف بر کمک مجلس به دولت

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، پس از دیدار نمایندگان با رهبری با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود نوشت: «رهبر معظم انقلاب در دیدار با نمایندگان بر لزوم تعامل سازنده مجلس با دولت جدید تأکید کردند. ‌در لبیک به فرمایش ایشان ما نیز در مجلس اعلام می‌کنیم که موفقیت رئیس‌جمهور منتخب و دولت جدید را موفقیت خود می‌دانیم و تمام تلاش خود را برای کمک به دولت به کار خواهیم بست».

رئیس مجلس در آغاز جلسه علنی دیروز نیز با اشاره به حضور غافلگیرانه پزشکیان گفت: «با آغاز جلسه علنی مجلس شورای اسلامی شاهد بودیم که رئیس‌جمهور منتخب به‌عنوان فرزند مجلس که بیش از چهار دوره در مجلس شورای اسلامی بوده‌اند، در صحن مجلس شورای اسلامی حضور پیدا کردند. از حضور ایشان مفتخر شده و به ایشان خیر مقدم می‌گوییم. آقای پزشکیان با روحیات خوبی که دارند بدون رعایت تشریفات و پروتکل‌ها در صحن مجلس حضور پیدا کردند. این بنای خوبی است و به روحیات انقلابی نزدیک است».

حمله یک نماینده تندرو به پزشکیان و ظریف

این درحالی است که در جلسه دیروز مجلس، مهدی کوچک‌زاده، از نمایندگان تندرو تهران، در تذکری خطاب به رئیس‌جمهور منتخب گفت: «شما دعوت به وحدت می‌کنید و آن را لازمه تحقق همه پیشرفت‌ها و خوشبختی‌ها برای ملت ایران می‌دانید اما نمی‌شود با سمبل اختلاف و نفاق در کشور یعنی محمدجواد ظریف این مملکت را به وحدت رساند و بعد هم محمدجواد ظریف در کارگروه‌هایش از افرادی استفاده کند که اصل روحانیت و جمهوری اسلامی را نفی می‌کنند تا برای تویی که می‌خواهی وحدت را در کشور برقرار کنی وزیر برای معرفی به مجلس تعیین کند؛ امیدوارم که این اتفاق نیفتد اما این مسیری که شما می‌روید، آن‌جایی که باید باشد، نیست».

قالیباف در پاسخ به این تذکر گفت: «تذکر باید در دستور و موضوع باشد که تذکر شما نبود».

اخبار مرتبط
دیدگاه
آخرین اخبار
پربازدیدها
وبگردی