گزارش رسانههای غربی از تحولات دریای سرخ:
حملات آمریکا و انگلیس تاثیری در توان نظامی یمن نداشته است
روزنامه نیویورکتایمز به نقل از مقامات آمریکایی نوشت، حملات آمریکا و انگلیس به یمن تأثیر اندکی بر توان هجومی انصارالله داشته است که هنوز میتوانند کشتیها را در دریای سرخ با استفاده از موشک و پهپاد مورد حمله قرار دهند.
به گزارش جماران، منابع آمریکایی به روزنامه نیویورکتایمز گفتند ثابت شده است که پیدا کردن اهداف متعلق به انصارالله برای حمله به آنها بسیار دشوارتر از چیزی است که انتظار داشتند.
این مسئولان افزودند، دستگاههای اطلاعاتی آمریکا و دیگر کشورهای غربی طی سالهای گذشته فعالیتی در زمینه گردآوری دادهها درباره توان نظامی انصارالله یمن از جمله سامانههای دفاع هوایی، مراکز فرماندهی و مراکز تولید موشک و پهپاد نداشتند.
مسئولان آمریکایی در ادامه گفتند که حملات هوایی به یمن به 90 مرکزی که مورد حمله قرار گرفته، آسیب زد یا منهدمشان کرد اما تأکید کردند، انصارالله به رغم این حملات، سهچهارم توانشان برای شلیک موشک و پهپاد را حفظ کردهاند.
نیویورکتایمز در ادامه نوشت، تخمینها از حجم زیانهایی که به توان نظامی انصارالله یمن وارد آمده است چالشهای بزرگی که در برابر جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا برای مقابله با انصارالله یمن است را فاش کرده است.
این مسئولان آمریکایی تأکید کردند که بهرغم حمله به 60 موشک و پهپاد با بیش از 150 بمب هدایتشونده اما حملات هوایی آمریکا و انگلیس فقط نزدیک به 20 تا 30 درصد از توان هجومی انصارالله که بیشتر متحرک است و میتوان آن را مخفی کرد را منهدم کرده یا به آن آسیب زده است.
یورونیوز نیز در گزارشی نوشت: حوثیهای یمن (انصارالله) پس از حمله مجدد ایالات متحده در شبانهروز گذشته، تهدید کردند، «پاسخ قوی و مؤثر» خواهند داد. واشنگتن نیز متعهد شده که از کشتیها در برابر حملات گروههای همسو با ایران محافظت خواهد کرد. اما قوانین داخلی ایالات متحده در خصوص اختیارات رئیسجمهور برای آغاز عملیات نظامی چه میگوید؟
برخی از قانونگذاران در ایالات متحده آمریکا معتقدند که جو بایدن، رئیسجمهوری این کشور پیش از حمله به مواضع چندگانه حوثیها باید از کنگره مجوز میگرفت و با صدور مجوز برای حملات شبانه به یمن، قانون اساسی را نقض کرده است.
در سوی دیگر، برخی از کارشناسان معتقدند که مقررات موجود در قوانین ایالات متحده به کاخ سفید این اختیار را میدهد که اقدام نظامی محدود خارجی را آغاز کند. مایکل اوهانلون، مدیر بخش تحقیقات سیاست خارجی در اندیشکده آمریکایی بروکینگز در این رابطه به خبرگزاری رویترز گفت: «در واقع هیچ دلیل محکمی برای محدودیت بایدن از این نوع اقدام وجود ندارد.»
هواپیماها، کشتیها و زیردریاییهای آمریکایی و بریتانیایی در تلافی حملات چند ماه اخیر نیروهای حوثی به کشتیهای عبوری از دریای سرخ، در ساعات اولیه روز جمعه دهها حمله هوایی را در سراسر یمن انجام دادند.
به گزارش جماران، نیروی هوایی آمریکا در بیانیهای اعلام کرد: «چندین حمله هماهنگ به بیش از ۶۰ هدف در ۱۶ مکانِ متعلق به شبهنظامیان حوثی که از حمایت ایران برخوردارند، انجام داده است.» این بیانیه میافزاید، این اماکن شامل «مقرهای فرماندهی و کنترل، انبارهای مهمات، سامانههای راکتانداز، تأسیسات تولید و سامانههای راداری پدافند هوایی» بوده است.
جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا هدف از این حملات مشترک با بریتانیا را برای نشان دادن این دانست که ایالات متحده و متحدانش حملات حوثیها به کشتیرانی در دریای سرخ را «تحمل نخواهند کرد».
این حملات با حمایت کانادا، استرالیا، بحرین و هلند صورت گرفت و اولین پاسخ بزرگ نظامی ایالات متحده به حملات حوثیها علیه کشتیهای عبوری به مقصد سرزمینهای اشغالی یا کشتیهای وابسته به اسرائیل محسوب میشود.
تهدیدهای حوثیها علیه ناوگانهای بینالمللی به اندازهای جدی شده است که باعث شده شرکتهای بزرگی مانند مرسک، حملونقلهای خود را از مسیر دریای سرخ متوقف کنند.
حوثیها تأکید کردهاند که فقط کشتیهایی را مورد حمله قرار میدهند که به مقصد سرزمینهای اشغالی میروند.