| کد مطلب: ۴۲۵۹۹

ناتو: احتمال حمله چین به تایوان و اقدام همزمان روسیه علیه اروپا

دبیرکل ناتو با اشاره به تقویت سریع نظامی چین و روسیه اعلام کرد که کشورهای عضو پیمان باید بودجه دفاعی خود را افزایش دهند، زیرا خطر تهدیدهای مشترک این دو قدرت، جدی‌تر از گذشته است.

ناتو: احتمال حمله چین به تایوان و اقدام همزمان روسیه علیه اروپا

مارک روته در نشستی خبری همراه با فریدریش مرتس صدراعظم آلمان در برلین مدعی شد: «شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، قبل از اینکه به تایوان حمله کند، ابتدا با مسکو تماس خواهد گرفت تا از پوتین [رئیس‌جمهوری روسیه] بخواهد ما را در این بخش از اروپا درگیر کند.»

دبیرکل ناتو با پیش‌بینی اینکه چین سعی خواهد کرد به نحوی کنترل تایوان را به دست گیرد، ادعا کرد: «چین به‌ سرعت در حال تقویت نیروهای مسلح خود است. آنها اکنون ناوگان دریایی فعال بیشتری نسبت به آمریکا دارند و تا سال ۲۰۳۰، یکصد کشتی دیگر نیز خواهند داشت. آنها اکنون یک‌هزار کلاهک هسته‌ای دارند. این [تجهیزات] برای برگزاری رژه در پکن نیست. در واقع، برای استفاده عملی از آنهاست.»

وی افزود: بر اساس گفت‌وگوهای زیادی که داشته‌ایم و البته اطلاعاتی که از طرف منابع‌مان داریم، فرض ما این است که خطر در حال افزایش است.

روته با بیان اینکه تهدیدات امنیتی علیه ناتو از سوی منطقه هند و اقیانوس آرام در سال‌های اخیر به‌طور قابل‌توجهی افزایش یافته است، مدعی مشارکت فعال کره شمالی در جنگ اوکراین در حمایت از روسیه، تامین کالاهای دومنظوره از سوی چین به مسکو و همچنین انتقال فناوری پهپاد از سوی ایران به نیروهای روسی شد.

دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی با بیان اینکه متحدان اروپایی باید هزینه‌های دفاعی خود را افزایش دهند تا بازدارندگی تقویت شود، ادعا کرد که روسیه در اوکراین متوقف نخواهد شد و احتمالا ظرف هفت سال آینده به قلمرو ناتو حمله خواهد کرد.

وی همچنین گفت که کشورهای عضو ناتو در نشست ماه گذشته [میلادی] تصمیم گرفتند که بودجه دفاعی خود را افزایش دهند، نه برای راضی نگه داشتن دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا، بلکه به این دلیل که تهدید فزاینده را به رسمیت می‌شناسند.

رهبران ناتو در بیانیه پایانی نشست اخیر خود در هلند تصریح کردند: کشورهای ناتو متعهد می‌شوند تا سال ۲۰۳۵، سالانه پنج درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف الزامات اصلی دفاعی و همچنین هزینه‌های مربوط به دفاع و امنیت کنند تا تعهدات فردی و جمعی خود را تضمین کنند.

اعضای ناتو اعلام کردند که تا سال ۲۰۳۵ میلادی، ۳.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به هزینه‌های اصلی نظامی و ۱.۵ درصد را به حوزه‌های گسترده‌تر امنیتی مانند زیرساخت‌ها اختصاص خواهند داد.

وزارت خارجه چین پیشتر در واکنش به ادعاهای مارک روته دبیرکل ناتو اعلام کرده بود که پکن هرگز به هیچ یک از طرفین جنگ اوکراین کمک تسلیحاتی نکرده و ناتو به دنبال توجیه حضور نظامی خود در منطقه آسیاپاسیفیک است.

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه بین‌الملل
پربازدیدترین
آخرین اخبار