| کد مطلب: ۱۰۵۰۲
سیاستمداران

سیاستمداران

کشورها از توافق ابراهیم خارج شوند

netanyahu

کشورها از توافق ابراهیم خارج شوند

سازمان دموکراسی برای جهان عرب (DAWN) در بیانیه‌ای با اشاره به جنایات رژیم اسرائیل علیه مردم غزه اعلام کرد: «با توجه به جنایات جنگی و ضدبشری که رژیم اسرائیل در غزه مرتکب شده است، امارات، بحرین، مغرب (مراکش) و سودان باید فوراً از توافق سازش با رژیم اسرائیل موسوم به «توافق ابراهیم» خارج شوند و مصر و اردن نیز به‌عنوان امضاکنندگان پیمان صلح (با رژیم صهیونیستی) باید به هماهنگی نظامی و سیاسی با رژیم اشغالگر اسرائیل پایان دهند». در این بیانیه آمده است: «کشورهای عربی از جمله اردن، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، بحرین و قطر که میزبان پایگاه‌های نظامی آمریکا هستند باید به‌صورت علنی اعلام کنند که به واشنگتن اجازه نخواهند داد از این پایگاه‌ها برای تامین تسلیحات یا تامین امنیت نظامیان اسرائیلی برای ادامه جنگ علیه فلسطینیان در غزه استفاده کند.» سازمان دموکراسی برای جهان عرب در ادامه این بیانیه آورده است که کشورهای عربی باید نقش خود را به‌طور انتقادی ارزیابی کنند.

download 1

تمدید آتش‌بس به شرط منافع

جنبش مقاومت «جهاد اسلامی» فلسطین بامداد سه‌شنبه بیانیه‌ای درباره تمدید آتش‌بس موقت با رژیم موقت صهیونیستی و تبادل اسرای بیشتر صادر کرد. جهاد اسلامی در این‌باره گفت: «به توافق رسیدیم که آتش‌بس در نوار غزه را به مدت دو روز دیگر با همان شرایطی که در توافق مبادله اسرا ذکرشده است، تمدید کنیم.» به نوشته وبگاه شبکه «الجزیره» این جنبش تصریح کرد: «از طریق تمدید آتش‌بس، ما به دنبال این بودیم که منافع مردم خود را در نظر بگیریم و تا حد امکان کمک دریافت کنیم.» جهاد اسلامی همچنین افزود: «ما به همراه نیروهای مقاومت رفتار دشمن را دنبال می‌کنیم و آماده حفظ منافع مردم و دفع تجاوز به آنها به هر قیمتی هستیم.» شامگاه دوشنبه بود که وزارت خارجه قطر و جنبش حماس خبر دادند که توافق آتش‌بس انسانی در غزه، با همان شروط قبل، به مدت دو روز دیگر تمدید شده است.

Antony Blinken

حمایت از صلح پایدار

طبق اعلام وزارت خارجه آمریکا، آنتونی بلینکن دوشنبه در تماس‌ تلفنی با رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان و نخست‌وزیر ارمنستان از تلاش‌ها برای دستیابی به توافق صلح پایدار بین این دو کشور حمایت کرد. وزیر خارجه آمریکا، آنتونی بلینکن دوشنبه در تماس‌های تلفنی جداگانه با رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان و نخست‌وزیر ارمنستان درباره تلاش‌ها برای رسیدن به توافق صلح بین دو کشور گفت‌وگو کرد. به گزارش خبرگزاری «آناتولی»، بلینکن در گفت‌وگو با رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان الهام علی‌اف، «از تعهد وی به انعقاد توافق صلح پایدار بین آذربایجان و ارمنستان استقبال کرد.» به گفته سخنگوی وزارت خارجه آمریکا متیو میلر، بلینکن در این تماس به نکات نگران‌کننده اخیر در روابط واشنگتن و باکو اشاره کرد و همچنین درباره فرصت‌ها برای تقویت همکاری، به‌خصوص درباره روند صلح و اهمیت تعامل در سطح بالا گفت‌وگو کرد.

دیدگاه

ویژه بین‌الملل
آخرین اخبار