سیاستمداران
از سرنوشت رئیس «الشفا» بیخبریم
از سرنوشت رئیس «الشفا» بیخبریم
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که از سرنوشت محمد ابوسلمیه، رئیس بیمارستان الشفا در غزه که سهشنبه گذشته توسط ارتش اشغالگر دستگیر شد، اطلاعی ندارد. این سازمان در بیانیهای اعلام کرد: «ابوسلمیه در ۲۲ نوامبر به همراه پنج کارمند بهداشتی دیگر هنگام مشارکت در یک مأموریت تحت رهبری سازمان ملل برای تخلیه بیماران دستگیر شد.» به نوشته وبگاه عرب ۴۸، این سازمان افزود: «در ۲۲ نوامبر، با همکاری جمعیت هلال احمر فلسطین، سازمان جهانی بهداشت در یکی دیگر از ماموریتهای مشترک سازمان ملل متحد برای انتقال ۱۵۱ بیمار، خانوادههایشان و همراهان کارکنان بهداشتی از بیمارستان الشفا در شمال نوار غزه شرکت کرد.» این سازمان ادامه داد: در این ماموریت، این تیم ۷۳ بیمار یا زخمیها با جراحات شدید را با ۱۴ آمبولانس که توسط جمعیت هلال احمر فلسطین تهیه شده بود و با دو دستگاه اتوبوس به همراه هشت کارمند بهداشتی و ۷۰ نفر از خانوادههای بیماران منتقل کرد. سازمان جهانی بهداشت افزود: سه کارمند پزشکی جمعیت هلال احمر فلسطین و سه نفر دیگر از وزارت بهداشت بازداشت شدند. این سازمان توضیح داد که دو تن از شش کارمند بهداشتی بازداشتشده آزاد شدهاند، اما ما هیچ اطلاعی در مورد وضعیت سلامت چهار نفر باقیمانده از جمله رئیس بیمارستان الشفا نداریم.
هشدار هستهای چین درباره «آکاس»
نماینده پکن در آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت که جامعه بینالمللی باید به «خطرات اشاعه هستهای» ناشی از توافق سهجانبه «آکاس» میان ایالات متحده، بریتانیا و استرالیا رسیدگی کند. لی سونگ، نماینده چین روز جمعه در سخنانی در مقابل شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، استدلال کرد که توافق آکاس (AUKUS) «در تضاد با مقصود و اهداف» معاهده مهم منع گسترش سلاحهای هستهای (NPT) است و منطقه آسیا و اقیانوسیه را تهدید میکند. نماینده چین در ادامه خواستار «بحثهای بیندولتی» رسمی درباره پیمان آکاس میان کشورهای عضو آژانس بینالمللی انرژی اتمی شد و گفت آنها «خرد، صبر و عزم کافی برای پاسخ مناسب به خطرات مربوط به گسترش سلاحهای هستهای مربوط به آکاس را دارند.» پیمان آکاس در سال ۲۰۲۱ میان واشنگتن، کانبرا و لندن، تا حدی برای تسهیل انتقال فناوری نظامی بین این سه متحد ایجاد شد و ارتش ایالات متحده متعهد شده به استرالیا در دستیابی به زیردریاییهای هستهای کمک کند.
بزرگترین حمله پهپادی روسیه
مقامات نظامی اوکراین گفتند، روسیه روز شنبه، بزرگترین حمله پهپادی خود را از ابتدای عملیات نظامیاش در فوریه سال ۲۰۲۲ انجام داده است. ژنرال میکولا اولشچوک، فرمانده نیروی هوایی اوکراین در پیامرسان تلگرامش نوشت: کییف اصلیترین هدف بوده است. وی مدعی شد: روسیه در کل ۷۵ پهپاد علیه اوکراین پرتاب کرده است که ۷۴ تا از آنها توسط دفاع هوایی منهدم شدند. سرهی پوپکو، رئیس اداره مدنی و نظامی کییف نیز گفت: این حمله شدیدترین حمله هوایی توسط پهپادها به کییف بوده است. خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از شهرداری کییف گزارش داد، دستکم پنج غیرنظامی در جریان این حملات مجروح شدهاند و چندین ساختمان از جمله یک مهدکودک آسیب دیدهاند. از جمله این افراد مجروح میتوان به یک کودک ۱۱ساله اشاره کرد. ما به تقویت دفاع هوایی خود ادامه میدهیم و پهپادهای بیشتری را منهدم میکنیم.