| کد مطلب: ۱۰۳۷۹

رویداد

آغاز آتش‌بس ترس از بازگشت وحشت

آغاز آتش‌بس ترس از بازگشت وحشت

آتش‌بس چهارروزه بین رژیم صهیونیستی و جنبش مقاومت حماس در نوار غزه از ساعت ۷ صبح روز جمعه (به وقت محلی) اجرایی شده است. خبرنگار شبکه المیادین در غزه روز گذشته، ۲۴ نوامبر و ساعتی پس از آغاز آتش‌بس انسانی در غزه گزارش داد که با خروج جنگنده‌ها و پهپادهای مملو از موشکِ رژیم اسرائیل از حریم هوایی نوار غزه، اوضاع نسبتاً آرام است. ماجدبن محمدالانصاری، سخنگوی وزارت خارجه قطر روز پنجشنبه با بیان اینکه نخستین گروه از اسرا ساعت ۱۶ روز جمعه تبادل خواهند شد، ابراز امیدواری کرد که این آتش‌بس به آتش‌بس دائمی تبدیل شود. این آتش‌بس شروع طولانی‌ترین وقفه در جنگ هفت‌هفته‌ای اسرائیل و حماس است و راه را برای معاوضه برخی از گروگان‌های اسرائیلی با زندانیان فلسطینی باز می‌کند. وائل ابو عمر در گفت‌وگوی تلفنی با نیویورک‌تایمز می‌گوید از ساعت‌های اولیه بعدازظهر به‌مدت چندین ساعت هیچ گزارشی از درگیری اعلام نشده و چندین کامیون حاوی کمک‌های بشردوستانه از مصر وارد غزه شده‌اند. مقامات اسرائیلی می‌گویند، 8 کامیون حامل سوخت و گاز خانگی به میزان کم اما قابل توجه وارد منطقه‌ای شده‌اند که هیچ سوختی در آن پیدا نمی‌شود.
به گفته گردان‌های القسام، شاخه نظامی جنبش حماس، سه اسیر از زنان و کودکان فلسطینی در ازای یک اسیر اسرائیلی آزاد خواهند شد. در این چهار روز، ۵۰ اسیر از زنان و کودکان صهیونیست آزاد می‌شوند. قرار است روزانه ۲۰۰ کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه و پزشکی به همه مناطق غزه وارد شود. شبکه الجزیره روز گذشته اعلام کرد که مقامات زندان‌های اسرائیل فرآیند آزادی 39 اسیر فلسطینی از جمله 24 زن را تکمیل کرده و این اسرا هم‌اکنون باهدف آمادگی برای مبادله به زندان عوفر منتقل شده‌اند.
روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت، گزارش می‌دهد که ۲۴ اسیر زن از زندان «دامون» و ۱۵ کودک اسیر فلسطینی از زندان مجدو، به زندان عوفر انتقال داده شدند تا در چارچوب توافق مبادله اسرا بین حماس و اسرائیل آزاد شوند. خبرنگار المیادین می‌گوید: «تعدادی آمبولانس حامل مجروحان فلسطینی بیمارستان العریش، از گذرگاه رفح به مصر منتقل شدند؛ تعدادی از بیماران و اعضای تیم‌های پزشکی هم در بمباران رژیم صهیونیستی که قبل از آتش‌بس در بیمارستان النجار انجام شد، به شهادت رسیدند.»
دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا در دیدار با مقامات رژیم صهیونیستی از آنها خواسته است تا با تسهیل دسترسی غزه به کمک‌های بشردوستانه به مردم فلسطین و همه جهان نشان دهد که غرب خواستار ارائه کمک به مردم غزه در شرایط جنگی کنونی است. کامرون در این اظهاراتش عنوان کرده است که بایستی تمامی اقدامات احتیاطی لازم برای به حداقل رساندن تلفات غیرنظامیان فلسطینی در جریان جنگ غزه اتخاذ شود.
در عین حال، جمعی از نمایندگان پارلمان اروپا اقدامات رژیم صهیونیستی در جریان جنگ غزه را «نسل‌کشی» و «پاکسازی قومی» توصیف کردند و خواستار به رسمیت شناختن کشور فلسطین شدند.
یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم اسرائیل شامگاه پنجشنبه اعلام کرد ارتش این رژیم دست‌کم دو ماه بعد از «اتمام وقفه کوتاه‌مدت و موقت» جنگ با حماس را «با شدت» ادامه خواهد داد. گالانت که در جمع نظامیان عملیات ویژه نیروی دریایی اسرائیل صحبت می‌کرد، گفت: «چیزی که در روزهای آینده خواهید دید مرحله اول آزادی گروگان‌هاست. این وقفه کوتاه‌مدت خواهد بود.» او از نظامیان اسرائیل خواست در مدت این وقفه تاکتیکی اقدام به «سازمان‌دهی، تحقیق، تجدید قوای تسلیحاتی» کنند و برای ادامه جنگ آماده باشند. وزیر جنگ اسرائیل گفت: «دست‌کم دو ماه دیگر درگیری مورد انتظار است.»
از سوی دیگر برنگار روسیا الیوم گزارش داد که در پی ۴۹ روز از حملات مداوم رژیم صهیونیستی به نوار غزه؛ آرامش شکننده‌ای بر جنوب لبنان با آغاز اجرای آتش‌بس موقت حکم‌فرما شده است.
به گفته یکی از ناظران درگیری، بمباران‌های اسرائیل یکی از شدیدترین کمپین‌های هوایی از زمان جنگ جهانی دوم است. حملات نظامی اسرائیل بیشتر مناطق شمال غزه را به منطقه‌ای بایر، صخره‌ای و غیرقابل سکونت تبدیل کرده است. بیشتر محله‌ها از بین رفته‌اند. خانه‌ها، مدارس و بیمارستان‌ها مورد هدف حملات هوایی و آتش تانک‌ها قرار گرفته‌اند. با وجود توقف درگیری‌ها، این وحشت باقی می‌ماند که دیگر امکان زندگی در این منطقه وجود ندارد.

دیدگاه

ویژه بین‌الملل
آخرین اخبار