سیاستمداران
جنگ برای موجودیت روسیه مخالفت با سفر بورل به تلآویو فرصت خوبی برای صلح وجود دارد

جنگ برای موجودیت روسیه
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در جریان بازدید از یک کارخانه هواپیماسازی و دیدار با کارگران کارخانه در شهر اولان اوده، مرکز جمهوری بوریاتیا روسیه با بیان اینکه وضعیت برای مسکو بسیار متفاوت است، گفت: «برای شرکای غربی ما به اصطلاح «شرکای ما» - در واقع، برای دشمنان ما، امروز آشکارا میتوان گفت که موضوع بهبود موضع ژئوپلیتیک آنها است. برای ما، این مبارزه برای یک موضع ژئوپلیتیکی نیست، بلکه مبارزهای برای موجودیت کشور روسیه است.» رئیسجمهور روسیه تاکید کرد: «مسکو نمیتواند جمعیت روسزبان را رها کند و برای جهان روسیه در اوکراین میجنگد.» رئیسجمهور تاکید کرد: «برای ما این مبارزه برای مردم ما است که در این سرزمینها زندگی میکنند. ما یک کشور چندقومیتی هستیم. اما با این حال، این جهان روسیه است. اگر فرصت دارید با افرادی که از آنجا آمدهاند صحبت کنید - من با برخی از آنها ملاقات کردهام - آنها با من و شما تفاوتی ندارند! آنها هم مثل ما هستند، آنها بخشی از ما هستند، چگونه میتوان آنها را رها کرد؟»
مخالفت با سفر بورل به تلآویو
مقامات اسرائیلی درخواست مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای سفر به تلآویو را نپذیرفتند. رادیو ارتش اسرائیل اعلام کرد که مقامات اسرائیلی با سفر «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تلآویو مخالفت کردهاند. اسرائیل درخواست مطرح شده از سوی دفتر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای سفر به تلآویو را نپذیرفته است. یک منبع اسرائیلی در این باره گزارش داد که بورل چند بار درخواست سفر به تلآویو را داشته، اما اسرائیل به سبب اظهارات ضداسرائیلی وی، پاسخ او را نداده است. اتحادیه اروپا در روزهای اخیر بهویژه پس از تشدید یورشهای نظامیان اسرائیلی و شهرکنشینان به کرانه باختری با صدور بیانیهای این اقدامات را محکوم کرده بود. یکی از بیانیههای محکومیت اتحادیه اروپا در پی یورش وحشیانه اسرائیلیها به شهرک حواره در نابلس صادر شد. اتحادیه اروپا همچنین در بیانیهای شهرکسازیها را محکوم کرده است.
فرصت خوبی برای صلح وجود دارد
رئیسجمهوری آذربایجان تاکید کرد که فرصت خوبی برای دستیابی به صلح میان جمهوریآذربایجان و ارمنستان وجود دارد. سرویس مطبوعاتی دفتر الهامعلیاف، رئیسجمهوری آذربایجان گفت که او حین ملاقات با فرانک والتر اشتاینمایر، رئیسجمهوری آلمان گفته است: «فکر میکنم که ما فرصت خوبی برای رسیدن به توافق داریم، خصوصا الان و بعد از نشست سوچی در اکتبر گذشته که جمهوریآذربایجان و ارمنستان تمامیت ارضی و حاکمیت یکدیگر را بهرسمیت شناختند.» رئیسجمهوری آذربایجان تاکید کرد که کشورش پنج اصل بنیادین برای توافق صلح بر پایه قوانین بینالمللی تشریح کرده است. به گفته او، یک پیمان صلح باید طبق این اصول به امضا برسد. به گفته علیاف، موضع جمهوریآذربایجان بر دو رویکرد استوار است؛ «اول، امضای معاهده صلح با ارمنستان و دوم، گفتوگو با ارامنه ساکن در منطقه قرهباغ آذربایجان.» او یادآور شد که نماینده جمهوریآذربایجان در پنجم مارس با ارامنه قرهباغ دیدار کرد.