ترکیه یا عربستان مقصد بعدی طارمی/بررسی آینده فوتبالی مهاجم تیم ملی ایران که میتواند او را از روزهای اوج دور کند
ماهعسل مهاجم تیم ملی فوتبال ایران در کشور ایتالیا و «سری آ»، خیلی طولانی نبود. مهدی طارمی که بهواسطه درخشش در لیگ پرتغال و پورتو این کشور توانست نظر سیمونه اینزاگی را جلب کند، بعد از یک فصل ناامیدکننده قطعاً از اینتر جدا خواهد شد.

ماهعسل مهاجم تیم ملی فوتبال ایران در کشور ایتالیا و «سری آ»، خیلی طولانی نبود. مهدی طارمی که بهواسطه درخشش در لیگ پرتغال و پورتو این کشور توانست نظر سیمونه اینزاگی را جلب کند، بعد از یک فصل ناامیدکننده قطعاً از اینتر جدا خواهد شد. باشگاه اینتر در تلاش است تا مهدی طارمی را به بالاترین قیمت ممکن به تیمی از لیگ انگلیس، ترکیه یا عربستان و امارات بفروشد تا حداقل بخشی از منابع مالی باشگاه تامین شود.
اینطور باید نوشت که روزهای درخشان لژیونرهای ایرانی در کشورهای اروپایی سالهاست به پایان رسیده و شاید بهصورت یک استثنا، طارمی فعلاً در یکی از تیمهای مطرح اروپایی باقی مانده بود. در این گزارش قصد داریم از عملکرد طارمی و البته بدشانسیای که در دوران جنگ 12 روزه آورد و نتوانست خودش را به کشور آمریکا برساند، بیشتر بنویسیم.
آغازی درخشان
مهدی طارمی که تابستان گذشته بهصورت بازیکن آزاد از پورتو به اینتر پیوست، در نخستین فصل حضور خود در «سری آ» تنها سه گل بهثمر رساند و نتوانست انتظارات هواداران و رسانهها را برآورده کند. البته مهدی طارمی در تمرینات و بازیهای پیشفصل برای اینتر در دو مسابقه پیاپی، هم گلزنی کرد، هم پاس گل داد و پنالتی گرفت تا هواداران فوتبال نسبت به ادامه درخشش این بازیکن از پورتو به اینتر بسیار امیدوار شوند. اما با وجود باقیماندن یکسال از قراردادش، منابع ایتالیایی گزارش دادهاند که در صورت دریافت پیشنهاد رسمی، باشگاه اینتر حاضر به فروش او خواهد بود.
یکی از رسانههای ایتالیایی که بهصورت روزانه از کارشناسان فوتبال یادداشت میگیرد، انتقاد بسیار تندی از طارمی، بعد از دربی میلان در پایان فصل اخیر داشت. «الساندرو ماتری» ستاره ایرانی را بدقواره توصیف کرده و معتقد است، او در اینتر جا نیفتاده است. ماتری در رابطه با طارمی چنین نظری دارد: «انتظارات از طارمی باتوجه به کاری که در لیگ پرتغال کرده بود، بالا بود، اما او هنوز تأثیری [در اینتر] نگذاشته است. حتی باید بگویم که در حرکاتش هم بدقواره و ناهماهنگ است. متاسفم که این را میگویم اما کاملاً مشخص است که او [در تیم] جا نیفتاده است.»
این کارشناس سرشناس ایتالیایی اما پا را فراتر گذاشت و اعلام کرد، نوع حرکات مهدی طارمی طوری است که باید بگویم، فوتبال پایه را بهدرستی آموزش ندیده و مشخصاً نمیتواند در سطح اول فوتبال این قاره درخشش خاصی داشته باشد. به همین دلیل است که او در لیگ متوسط پرتغال درخشان بود اما در ایتالیا نه. چراکه لیگ ایتالیا لیگی سرعتی و قدرتی است و اگر آمادگی جسمانی قابلتوجهی نداشته باشید قطعاً به نیمکت و سکو تبعید خواهید شد.»
گاتزتا دلو اسپورت، رسانه مطرح ایتالیایی هم معتقد است که طارمی فقط یک حرکت خوب داشته است: «تنها یک حرکت خوب داشت؛ پاس به لائوتارو. پیش و پس از آن، همان بیثباتی همیشگی و کندی معمول. هرگز این حس را نمیدهد که هماهنگ است، نه با همتیمیها و نه با فضای دربی.»
جنگ یا دلسردی طارمی
بسیاری بر این عقیده هستند که اگر این جنگ 12 روزه و حمله نظامی اسرائیل به ایران رخ نمیداد، مهدی طارمی میتوانست با حضور در مسابقات جام جهانی باشگاهها، اینتر را همراهی کند تا شاید کورسوی امیدی برای ادامه حضورش در این تیم باقی بماند اما این اتفاق رخ نداد. مهدی طارمی که برای تعطیلات و استراحت به ایران برگشته بود، با شروع جنگ در کشورمان ماندگار شد و تیم فوتبال اینتر راهی آمریکا شد و البته بهدلیل نتایج ضعیف خیلی زود از گردونه رقابتها کنار رفت. گروهی بر این عقیده هستند که اگر جنگ نمیشد، با شناختی که از روحیه جنگندگی طارمی سراغ داریم، میتوانست خودش را به سرمربی جدید اینتر تحمیل کند اما شاید واقعیت ماجرا این نباشد.
بسیاری از بازیکنان لژیونر با وجود بسته بودن حریم پروازها از داخل ایران، برای اینکه شروع تمرینات باشگاهی خود را از دست ندهند از طریق زمینی به دوبی یا ترکیه رفتند و از آنجا به کشورهای مدنظر خودشان پرواز کردند. سعید عزتاللهی که همانند مهدی طارمی در ایران مانده بود، در روز چهارم شروع جنگ تحمیلی 12 روزه، از طریق سفر زمینی خودش را به دوبی رساند تا تمرینات تیماش را از دست ندهد. سردار آزمون هم برای جراحی پای خود به خارج از ایران رفت و کارهایش را انجام داد. با این حال مهدی طارمی که احتمال میداد حضورش در آمریکا هم نمیتواند رأی سرمربی جدید را تغییر دهد، تصمیم گرفت در ایران بماند و تلاش ماورایی برای خروج از ایران و حضور در اردوی اینتر نداشته باشد.
مقصد احتمالی؛ ترکیه یا عربستان
اینکه مقصد بعدی مهدی طارمی چه تیمی است، هنوز مشخص نشده است. چراکه هنوز رسانهها درخصوص تصمیم نهایی طارمی و دیدگاهی که دارد مطلبی ننوشتهاند. مهدی طارمی قصد دارد همچنان فوتبالش را در سطح اول فوتبال دنیا ادامه دهد، حتی به قیمت اینکه دیگر در تیم مدعی قهرمانی حضور نداشته باشد اما همین که بتواند در یکی از تیمهای پنج لیگ معتبر اروپا توپ بزند برای او کافی است. اما این فقط 50 درصد ماجراست و باید دید آیا باشگاهی از پنج لیگ معتبر اروپا سراغ مهاجمی میرود که طی یکفصل اخیر، فقط سهبار گلزنی کرده است؟
طبق گزارشها، باشگاه بشیکتاش ترکیه بهشدت به جذب طارمی علاقهمند است و در حال برنامهریزی برای آغاز مذاکرات است. از طرف دیگر، یکی از رسانههای ترکیهای نیز خبری منتشر کرده مبنی بر اینکه ژوزه مورینیو، بدش نمیآید مهدی طارمی را برای خط حمله فنرباغچه به خدمت بگیرد. مورینیو معتقد است، خرید طارمی میتواند یک گزینه اقتصادی قابل توجه برای نیمکت فنر باشد. همچنین دو تیم انگلیسی ناتینگهام فارست و فولام نیز وضعیت این مهاجم ۳۲ ساله را زیرنظر دارند و احتمال ارائه پیشنهاد رسمی وجود دارد. باتوجه به رقابت شدید در خط حمله اینتر و حضور بازیکنان جوان و جدید، شرایط برای طارمی جهت کسب جایگاه ثابت در ترکیب اصلی دشوار شده است.
این مهاجم ایرانی که تمایل دارد فوتبالش را در اروپا ادامه دهد، در آستانه تصمیمگیری درباره آینده حرفهای خود قرار دارد و احتمالاً فصل آینده را در تیمی جدید سپری خواهد کرد. با این حال، هنوز هیچ پیشنهادی بهصورت رسمی به اینتر ارائه نشده است و مذاکرات احتمالی در روزهای آینده تعیینکننده سرنوشت طارمی خواهد بود. باید دید درنهایت مهدی طارمی چه تصمیمی برای آینده خود خواهد گرفت؟ آیا او هم مثل سردار آزمون و سایر ستارههای فوتبال ایران که در اروپا توپ میزنند برای دو، سه سال آخر فوتبال خود، راهی امارات میشود؟ یا طارمی همچنان میتواند خودش را در اروپا حفظ کند و به تیمی ملحق شود که مانند دوره حضورش در پورتو، گلزنیهای خود را آغاز کند و سرتیتر اخبار فوتبال دنیا شود.