بولتن اقتصادی از چهارگوشه جهان؛ امروز پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴
این گزارش، مروری کوتاه بر مهمترین تحولات اقتصادی جهان در تاریخ ۱۲ تیر ۱۴۰۴ است.

بیزوس به فروش سهامهایش ادامه میدهد!
جف بیزوس، بنیانگذار آمازون، بیش از ۳.۳ میلیون سهم از سهام این شرکت را به ارزش حدود ۷۳۶ میلیون دلار فروخت. این فروش بخشی از برنامهای است که بیزوس از مارس شروع کرده و قصد دارد تا ماه می ۲۰۲۶، تا ۲۵ میلیون سهم بفروشد.
تأثیر آمارهای نگرانکننده بر بازار سهام آمریکا
شاخص S&P 500 روز چهارشنبه کمی و به طور موقت افت کرد، چون گزارش جدید نشان داد که در ماه ژوئن ۳۳ هزار شغل در بخش خصوصی از بین رفته؛ برخلاف پیشبینیها که انتظار رشد ۱۰۰ هزار شغل را داشتند. این اولین کاهش از مارس ۲۰۲۳ است. این خبر در حالی منتشر شد که بازار سهام نزدیک به بالاترین سطح تاریخ خود است، اما نگرانیها درباره تنشهای تجاری و کند شدن رشد اقتصادی همچنان وجود دارد.
رشد ۱۹۰ درصدی بخش لجستیک مدینه همزمان با سرمایهگذاری ۵۷ میلیارد دلاری در توسعه
بخش لجستیک شهر مدینه با رشد چشمگیر ۱۹۰ درصدی روبهرو شده است که در راستای پروژههای بزرگ عمرانی و توسعهای به ارزش ۵۷ میلیارد دلار در این منطقه است. تعداد ثبتهای تجاری در بخش حمل و نقل و انبارداری مدینه در عربستان سعودی از ۹۷۰ مورد در سال ۲۰۱۹ به ۲۸۱۷ مورد تا پایان سال ۲۰۲۴ افزایش یافته است که نشاندهنده رشد قوی پنج ساله در صنعت لجستیک است.
طلا رنگ نمیبازد
قیمت طلا روز چهارشنبه ابتدا کمی سرد شد زیرا سرمایهگذاران در آستانه انتشار آمار اشتغال آمریکا که میتواند مسیر بعدی سیاستهای فدرال رزرو را روشنتر کند، محتاطانه عمل کردند. همانطور که گفتیم، گزارش اشتغال بخش خصوصی نیز خبرهای خوبی نداشت. با این حال، طلا موقعیت و ثبات قیمت را حفظ کرده و ادامه میدهد.
پس از آتشبس در منطقه، بازار نفت به اوپک مینگرد
از زمانی که کشورهای اوپکپلاس شروع به کاهش تدریجی ۲.۲ میلیون بشکه در روز از کاهشهای داوطلبانه تولید خود کردند، این انتظار بهوجود آمد که تولیدکنندگان خاورمیانه بازار را با عرضه بیشتر اشباع کنند تا سهم از دسترفته خود را در بازار دوباره بهدست آورند.
آمار صادراتی سعودی در ماه ژوئن نشان میدهد که شرکت سعودی آرامکو بر افزایش تولید خود تأکید دارد و تنها از طریق صادرات دریایی، روزانه ۶.۴ میلیون بشکه نفت صادر کرده است؛ رقمی که بالاترین میزان ماهانه از مارس ۲۰۲۴ تاکنون محسوب میشود.
گزارشهای تازه رسمی از صادرات تسلیحاتی آلمانیها
بخش دفاعی آلمان در حال رشد است، چرا که تنشهای ژئوپلیتیک فزاینده باعث افزایش چشمگیر سفارشها شده است. بر اساس آمار اولیه، ارزش صادرات تسلیحاتی آلمان در سال گذشته به ۱۳.۲ میلیارد یورو (۱۵.۵ میلیارد دلار) رسید که بیش از دو برابر رقم ۵.۸۲ میلیارد یورویی سال ۲۰۲۰ است.
طبق جدیدترین گزارش صادراتی دولت آلمان، ۸۰ درصد از صادرات تسلیحات در سهماهه اول سال ۲۰۲۵ به «کشورهای شریک نزدیک» اختصاص داشت. این کشورها شامل اعضای اتحادیه اروپا و همچنین کشورهایی مانند ژاپن، سوئیس، استرالیا، نیوزیلند، کره جنوبی، سنگاپور و اوکراین میشوند. ۲۰ درصد باقیمانده از صادرات به «سایر کشورهای ثالث» بوده است. وزارت اقتصاد فدرال آلمان این کشورها را نام نبرده اما به شبکه CNBC گفته است که قطر و اسرائیل بازیگران مهم در این دسته به شمار میروند.