در گفت وگوی تلفنی پوتین و محمود عباس مطرح شد:ممنوعیت کمکهای بشردوستانه، وضعیت غزه را بدتر میکند
رئیسجمهور روسیه شامگاه شنبه در گفتوگویی با رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، به بررسی موضوع جنگ غزه و بحران انسانی در این منطقه پرداخت.

رئیسجمهور روسیه شامگاه شنبه در گفتوگویی با رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، به بررسی موضوع جنگ غزه و بحران انسانی در این منطقه پرداخت.
بر اساس گزارش خبرگزاری روسی ریانووستی، ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه در اظهارات خود عنوان کرد: «ما حوادث غمانگیز فلسطین را رصد کرده و تلاش میکنیم بهطور مستمر در این زمینه کمک کنیم. وضعیت خاورمیانه در حال بدتر شدن است و ما از راهحل دودولتی حمایت میکنیم.»
پوتین با بیان اینکه حلوفصل پایدار مناقشه اسرائیل و فلسطین بر اساس راهحل دودولتی امکانپذیر است، تاکید کرد: «روسیه توجه ویژهای به روابط با فلسطین دارد و روابط مردم هر دو طرف با دوستی پیوند خورده است. همچنین، نوار غزه به معنای واقعی کلمه در حال تجربه فاجعه بشردوستانه است و روسیه بهعنوان دوست مردم فلسطین در این زمینه کمک میکند.» وی افزود: «تصمیمات برای ممنوعیت کمکهای بشردوستانه وضعیت در نوار غزه را بدتر میکند.»
با وجود گذشت ماهها از آغاز جنگ علیه نوار غزه، رژیم صهیونیستی همچنان به حملات روزانه خود ادامه میدهد؛ حملاتی که عمدتاً غیرنظامیان، بهویژه زنان و کودکان را هدف قرار داده است. همچنین این رژیم مانع ورود کمکهای بشردوستانه به غزه میشود و تمام گذرگاهها را بسته و این منطقه را در محاصره کامل قرار داده است.
رئیسجمهور روسیه در ادامه اظهاراتش عنوان کرد: «وضعیت در نوار غزه رو به وخامت پیش میرود و روند آتشبس از بین رفته است.» او همچنین به محمود عباس پیشنهاد داد تا در مورد اقدامات احتمالی روسیه جهت کاهش تنش در غرب آسیا گفتوگو کند.
محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز در جریان این دیدار ضمن تشکر از روسیه بابت حمایتهایش از فلسطین، گفت: «فلسطین میداند که روسیه همیشه از ایجاد دولت فلسطین حمایت میکند.» محمود عباس در ادامه با اشاره به اوضاع نوار غزه و ضمن آنکه وضعیت این باریکه را «بسیار بد» خواند، تصریح کرد: «کمکهای روسیه مرحمی برای روح است. فلسطین خواهان آتشبس در نوار غزه و راهحلی برای مشکلات بشردوستانه است.» عباس در ادامه با انتقاد از طرح «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا عنوان کرد: «آمریکاییها و سایر خارجیها حق حکومت در غزه را ندارند.»
خبرگزاری «رویترز» اخیراً در گزارشی به نقل از پنج منبع آگاه گزارش داد: «رایزنیهای سطح بالا درباره یک دولت انتقالی به ریاست یک مقام آمریکایی متمرکز شده است که غزه را تا زمانی که غیرنظامی شود، بهثبات برسد و یک دولت فلسطینی کارآمد شکل بگیرد، نظارت خواهد کرد.» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین همچنین از برنامههای دولت ترامپ مبنی بر «اخراج فلسطینیان از نوار غزه» انتقاد کرد.
مرگ ۱۴ سالمند فلسطینی به خاطر گرسنگی
دیدهبان حقوق بشر اروپایی ـ مدیترانهای روز شنبه اعلام کرد: ۱۴ فرد سالمند طی هفته گذشته در نتیجه تحمیل گرسنگی و محرومیت از مراقبتهای بهداشتی جان خود را در نوار غزه از دست دادهاند، اما اسناد و شواهد کافی در این باره جمعآوری نشده است.
این نهاد بیان کرد: محاصره رقتبار «اسرائیل» علیه نوار غزه که از اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شده است، تمامی مستلزمات زندگی را از بین برده است و به عامل اصلی ارتکاب جنایت نسلکشی تبدیل شده است.
دیدهبان حقوق بشر اروپایی ـ مدیترانهای اشاره کرد: موارد مرگ سالمندان دلیل آشکاری است که چطور گرسنگی و فقدان خدمات درمانی، بیمارستانها را به آخرین ایستگاه زندگی در سایه ناتوانی بخش فروپاشیده بهداشتی تبدیل کرده است.
نهاد مذکور توضیح داد: فقدان ساز و کار کارآمد نزد وزارت بهداشت در غزه برای ثبت چنین مواردی منجر به درج شدن چنین مرگ و میرهایی در ردیف مرگ و میرهای طبیعی شده است.
دیدهبان حقوق بشر اروپایی ـ مدیترانهای اعلام کرد: فراهم کردن عمدی زمینه مرگ و میر از طریق تحمیل گرسنگی و محرومیت از مراقبتهای بهداشتی و دیگر نیازهای ضروری، از جنایتهای جنگی و جنایتها علیه بشریت به شمار میروند.
این نهاد بیان کرد: سازوکار پیشنهادی آمریکا و اسرائیل برای توزیع کمکها، چیزی جز تکرار محاصره و تمدید مدت ارتکاب جنایت تحمیل گرسنگی در لباس فعالیتهای انساندوستانه دروغین نیست و این اقدامات ناقض قوانین بینالمللی هستند.
دیدهبان حقوق بشر اروپایی ـ مدیترانهای روز شنبه اعلام کرد: جامعه بینالمللی باید ضمن تحریم تسلیحاتی و اعمال تحریمهای اقتصادی و دیپلماتیک علیه اسرائیل، کشورهای همدست آن؛ از جمله آمریکا را مجازات کند و ضمن لغو محاصره، به جنایت نسلکشی در غزه پایان دهد.